rugzaktrips vakantie

De bezienswaardigheden rond Tower Hill.

1. Tower Hill

Metrostation Tower Hill ligt op een kleine heuvel bij de Tower in één van de oudste delen van Londen.

Er is tegenwoordig niet veel meer van te zien maar op Tower Hill werden vroeger criminelen en politieke tegenstanders van de koning in het openbaar terechtgesteld.

Tower of London

De Tower of London

2. De Tower of London

Als je metrostation Tower Hill uitloopt sta je direct tegenover de Tower of London. Op de heuvel bij het metrostation is een soort uitkijk vanwaar je de Tower goed kunt zien. Het oudste gedeelte is de White Tower en de Norman Church uit de elfde eeuw. De White Tower is het kasteel met de vier torens in het midden van het complex. De rest van de torens en de muren zijn daarna gebouwd.

De Tower of London is door de eeuwen heen o.a. gebruikt als paleis, gevangenis, kruithuis en dierentuin. Als je rond de Tower loopt is er al veel te zien. Als je de Tower binnen wilt moet je een kaartje kopen bij de kassa's.

Kaartjes voor de attracties.

3. De stadsmuur uit de Romeinse tijd (de tweede eeuw na Chr.)

Voor de ingang van metrostation zie je nog een stuk van de oude Romeinse stadsmuur. Voor de muur staat het standbeeld van keizer Trajanus (een kopie). .

Achter het CitizenM Hotel en het Grange Hotel zie je ook nog een deel van de oude stadsmuur.

plattegrond City of London
Tower Bridge

Tower Bridge gezien bij de Tower.

4. De Tower Bridge.

De Tower Bridge is één van de meest fotogenieke gebouwen in Londen. Toeristen maken dan ook op ieder moment van de dag foto's van de brug. Het is een trend om met je geliefde een slotje aan de brug vast te maken maar bespaar je de moeite, een paar keer per jaar worden alle slotjes aan de brug losgeknipt.

Je kunt ook naar de bovenste verdieping van de brug. Er is een ingang op de brug. Hoog boven London Bridge loopt een voetgangersbrug met een vloer van (bijna) onbreekbaar glas.

kaartjes voor de Tower Bridge
Theems

De oever van de Theems lijkt bij laag water wel een strand.

5. De Theems

Voor de Tower loopt het Thames Path, een langeafstandspad langs de Theems. Bij eb valt bij de oever een deel van de bodem van de Theems droog. Bij de Tower en de Tower Bridge zie je dan vaak mensen over het strandje aan de Theems wandelen. Je kunt hier met wat geluk voorwerpen vinden uit het verleden van Londen.

We hebben zelf op de oever van Shad Thames bij de Tower Bridge na een paar minuten zoeken een 17de-eeuwse pijpekopje gevonden.

Als je over de Tower Bridge de Theems over gaat ben je in Shad Thames. Loop je verder langs de Theems dan kom je bij metrostation London Bridge.

St. Katherine's Dock

Op vrijdag kun je goedkoop eten op de markt in St Katherine's Docks.

6. St Katherine's Docks

Naast de Tower Bridge ligt St Katherine's Docks, een plaats die je absoluut niet aan Londen doet denken. Dit gebied was in de negentiende eeuw een havendok.

St Katherine's Docks is tegenwoordig een jachthaven met luxe jachten en een werkende sluis. Sommige 19de-eeuwse pakhuizen zijn bewaard gebleven.

Je vindt hier restaurants, bars en kleine winkels. Bij de jachthaven vind je een paar brasserieën waar je goedkoop kunt ontbijten.

Op vrijdag is er bij het ophaalbruggetje tegenover de Dickens Inn een markt met hapjes uit veel landen. Hier kun je lekker en goedkoop lunchen.

Foto's van de attracties in de buurt

De Tower

De Tower of London

City of London

Cannon Street

St Katherine Docks

St Katherine Docks

Overnachten

De hotels

Tussen Tower Bridge en London Bridge

Aan de overzijde van de Theems, op de promenade van More-London, heb je het beste uitzicht op Tower Hill en de Tower Bridge. Dit is de plek die je kent uit veel films.

Je kunt er in het gras picknicken en van het uitzicht genieten. Er is een supermarkt vlakbij op Tooley Street met lekkere sandwiches.

Voor het stadhuis is een openluchttheater waar je in de zomer in de avond gratis een voorstelling kunt zien.

Uiticht over de Theems

Uitzicht over de Theems op het stadhuis in More-London.

Vervoer naar Tower Hill

Metrostation Tower Hill ligt naast de Tower. Je loopt vanaf het metrostation in een paar minuten naar de Tower.

De Hop-on Hop-off boten waarmee je over de Theems kunt varen hebben een aanlegsteiger bij de Tower.

Vanaf Trafalgar Square rijdt een historische dubbeldekker(lijn 15H) naar Tower Hill