rugzaktrips vakantie

De attracties en bezienswaardigheden in Londen.

Londen is misschien niet goedkoop maar veel attracties zijn gratis en er zijn veel bezienswaardigheden.

Om het je gemakkelijker te maken deze attracties te vinden hebben we ze geordend op het dichtstbijzijnde metrostation.

Shoppen rond Oxford Circus

De grote attractie rond metrostation Oxford Circus is zonder twijfel het grote aantal mogelijkheden om te shoppen. De twee grootste winkelstraten van Londen kruisen elkaar hier op Oxford Circus.

In winkelstraat Oxford Street vind je de grote warenhuizen en in Regent Street zijn de winkels van de grote merken. Behalve deze twee winkelstraten vind je hier ook de trendy boetieks van Carnaby Street en de restaurants en pubs van Soho.

De grote winkelstraten rond Oxford Circus

plattegrond van Londen

De plattegrond van het centrum van Londen.

Rond Piccadilly Circus en Leicester Square

Piccadilly Circus ligt in het hart van Londen. Op deze kruising komen de luxueuze winkelstraten Piccadilly en Regent Street bij elkaar. Via de zijstraat Shaftesbury Avenue kom je bij de vele theaters van West End.

De bioscopen van Leicester Square liggen maar vijf minuten lopen van Piccadilly Circus. En als je goedkoop wilt eten kun je naar een restaurant in het nabijgelegen Chinatown of in de wijk Soho.

Leuke dingen doen rond Piccadilly Circus

De monumenten rond metrostation Westminster

Metrostation Westminster ligt tegenover de parlementsgebouwen en Big Ben. Mocht je wel van een rommelig debat houden dan kun je toeschouwer zijn bij een bijeenkomst van het Lagerhuis of het Hogerhuis.

Je kunt gratis kaartjes krijgen achter het parlementsgebouw. Naast het parlementsgebouw staat de Westminster Abbey. Een kaartje hiervoor is duur maar van buiten is de Abbey ook heel mooi.

Via de Westminster Bridge loop je naar het reuzenrad London Eye en het Aquarium. Bij London Eye vind je tegenwoordig ook de griezelattractie London Dungeon. Kaartjes voor London Eye en London Dungeon kun je hier kopen.

Bezienswaardigheden rond Westminster Station

De gratis musea van South Kensington.

Via metro station South Kensington loop je via een monumentale tunnel rechtstreeks naar drie van de meest bekende musea van Londen.

Hier zijn het Science Museum, het Natural History Museum en het Victoria & Albert Museum (V&A). Ook de Royal Albert Hall ligt niet zo ver van dit metro station.

De bezienswaardigheden rond South Kensington

More London

Gratis toneel in Southwark

De bezienswaardigheden rond London Bridge.

Rondom metro station London Bridge vind je de middeleeuwse attracties van de wijk Southwark en de 19de-eeuwse sfeer van Shad Thames. De London Bridge en de Tower Bridge liggen vlakbij.

Op de kleurrijke Borough Market achter het station kun je lekker en goedkoop eten. Naast het station ligt het horror museum de London Experience.

Vanaf de promenade langs de Theems heb je het mooiste uitzicht op de City of London.

De bezienswaardigheden rond London Bridge

Uitverkoop in Londen

In juli en eind december is het uitverkoop.

De bezienswaardigheden rond Tower Hill

Ooit was Tower Hill de plaats waar executies plaatsvonden. Daarvan is niets meer terug te vinden maar er zijn nog wel resten van de Romeinse stadsmuur die hier ook in de middeleeuwen nog stond. De middeleeuwse Tower ligt tegenover Tower Hill.

In de Tower werden tegenstanders van de machthebbers in Engeland opgesloten en soms gedood. In de Tower kun je ook de kroonjuwelen zien.

Ongeveer vijf minuten lopen van Tower Hill ligt de luxe jachthaven St Katherine's Docks. De Tower Bridge over de Theems kun je niet missen.

De bezienswaardigheden rond Tower Hill

Leuke plaatsen in het centrum van Londen

Oxford Circus

Piccadilly Circus

Westminster

Westminster

Gratis Musea

South Kensington

London Bridge

London Bridge