rugzaktrips vakantie

De bezienswaardigheden rond metrostation London Bridge.

Eten in Londen hoeft niet duur te zijn als je oplet waar je gaat eten. Londen heeft veel immigranten en dat zie je terug in de vele restaurants met een buitenlandse keuken.

In de wijken waar veel immigranten wonen kun je goedkoop en lekker eten.

1. Een goedkoop buffet in Chinatown

Tussen Leicester Square en Shaftesbury Avenue ligt Chinatown. Hier vind je midden in het toeristische centrum van Londen restaurants waar je nog goedkoop kunt eten.

Het goedkoopst is een Chinees buffet, waarbij je onbeperkt mag eten. Een uitgebreid buffet krijg je in Gerrard Street voor ongeveer £9,- in Kowloon Restaurant. Daar komen dan nog wel de kosten voor je drankjes bij.

Metro: Leicester Square

2. Eten bij de Hare Krishna's in Soho Street

Als je in Oxford Street bent kun je goedkoop eten. Ga naar restaurant Govinda's Pure Vegetarian Restaurant, naast de Hare Krishna tempel in een zijstraat van Oxford Street.

Het eten is hier vers en goedkoop. Ze hebben natuurlijk Indiase gerechten maar ook vegetarische pasta en pizza´s.

Adres: Govinda's Pure Vegetarian Restaurant, Soho Street. Metro: Oxford Circus.

3. Indiaas eten in Wembley, Green Street en Southall

Je kunt goedkoop Indiaas en Pakistaans eten in de restaurants in de immigranten wijken Wembley, Green Street en Southall. Het eten in deze restaurants is authentiek, goedkoop en lekker.

Als je een OV dagkaart voor Londen van 3-4 zones hebt kun je Wembley en Green Street bereiken en goedkoop eten. Southall ligt iets verder weg richting Heathrow Airport.

Wembley: metrostation Wembley Central

Green Street: Metro Upton Park Station

Low budget in Little India

restaurant Soho

Bij de Hare Krishna's in Soho Street, een zijstraat van Oxford Street, kun je goedkoop eten.

4. Goedkoop eten op de Camden Markets

Er zijn iedere dag markten in Londen waar je goedkoop kunt eten. De Camden Markets bestaat uit meerdere markten die naast elkaar liggen.

Je kunt er het hele jaar, zeven dagen per week goedkoop eten in het overdekte Camden Stables Market en in Camden Lock Village.

Adres: Camden High Street en Chalk Farm Road. Metro: Camden Town.

De Camden Markets

Camden Market

Goedkoop eten bij de Stables Markets in Camden.

5. Goedkoop in Banglatown, Brick Lane

In Brick Lane wonen veel immigranten uit Bangladesh en er zijn dan ook veel restaurants een eethuizen waar je goedkoop Aziatisch kunt eten. De restaurants in Brick Lane noemen zich Indiaas maar de koks komen uit Bangladesh.

In het noordelijke gedeelte van Brick Lane zijn veel goedkope eetstalletjes in Dray Walk, een zijstraat van Brick Lane. In Brick Lane en in Dray Walk zijn tegen de avond dan ook veel toeristen.

Metro: Aldgate East.

Tip: Er is een gratis Food Tour met gids door Brick Lane.

Dray Walk

Dit is Dray Walk, een zijstraat van Brick Lane.. Ga ook eens kijken in The Brick House en Café 1001.

6. Goedkoop eten in Borough Market

In en rond de Borough Market kun je goedkoop eten. Op donderdag, vrijdag en zaterdag is de markt voor particulieren open.

Het is op deze dagen erg druk naast de markt in de tuin van de historische Southwark Cathedral met mensen die het gekochte eten hier opeten. In de straten rond de markt kun je ook goedkope snacks kopen.

Metro: London Bridge

Het plein More London Place

Aan de More London Place zijn veel kantoren. Voor lunch kun je goedkoop eten in één van de vele kleine zelfbedieningsrestaurants op het plein.

Er is ook een M & S supermarkt waar je broodjes kunt kopen die je op het grasveld bij de Theems kunt opeten. Je hebt dan uitzicht op de Tower en de Tower Bridge.

Station London Bridge.

More London

More London

Het Indiase YMCA Student Hostel

Bij het Indiase YMCA Student Hostel kun je voor weinig geld lekker eten. Een curry hoeft hier niet meer te kosten dan £3,-

De eetzaal van het hostel is er niet alleen voor gasten van het hostel.

Adres: Fitzroy Square 41, Londen. Metro: Warren Street.

De hostels van Stayokay