rugzaktrips vakantie

Goedkoop winkelen in Londen

Londen is een populaire bestemming voor een weekendje shoppen. Je kunt er echter onnodig heel veel geld uitgeven als je niet oppast. In juni en in de kerstvakantie hebben alle winkels in Londen uitverkoop en kun je dezelfde kleding veel goedkoper kopen.

Je kunt het hele jaar door goedkoop winkelen op één van de vele bijzondere markten in Londen.

De uitverkoop in Londen

De beste tijd om in Londen te gaan winkelen is eind juni en juli en in de kerstvakantie tot eind januari. Alle winkels in Londen houden dan de Summer Sales en de January Sales. Tijdens de uitverkoop in Londen worden er hoge kortingen gegeven.

De uitverkoop in Londen na de kerst begint direct op tweede kerstdag, op Boxing Day. De populaire winkelstraten Oxford Street en Regent Street zijn dan overvol met koopjesjagers.

Tijdens de uitverkoop ga je natuurlijk naar de grote warenhuizen in Oxford Street als Selfridges, Debenham en John Lewis. Ook Harrods is tijdens de uitverkoop een stuk betaalbaarder.

De winkelcentra van Westfield

Als je droog en warm wilt shoppen kun je naar de winkelcentra van Westfield. Hier vind je honderden kledingwinkels en schoenenwinkels dicht bij elkaar.

Je vindt een winkelcentrum van Westfield bij metrostation Shepherd's Bush en er is één in Stratford.

In beide winkelcentra van Westfield is overigens een grote Food Court waar je goed kunt eten. In de winkelcentra van Westfield zijn ook bioscopen van Vue die goedkoper zijn dan de bioscopen van Leicester Square.

De markten van Londen

Het goedkoopst winkel je natuurlijk op één van de vele markten. Je kunt iedere dag naar de beroemde Camden Markten.

In de wijk Camden vind je verschillende markten waar je tweedehandse en nieuwe producten kunt kopen. Ook zijn er winkeltjes waar je alternatieve mode kunt vinden.

Goedkope artikelen koop je op de markt van Portobello Road in de trendy wijk Nothing Hill Gate, de Petticoat Lane Market in East End (op zaterdag gesloten) en op zondag op de markt van Brick Lane.

Camden

In de Stables Market in Camden, Londen, kun je bijzondere dingen kopen.

Leuke winkelstraten in Londen.

De belangrijkste winkelstraten in Londen zijn Oxford Street en Regent Street. Op Oxford Street vind je de grote warenhuizen en in Regent Street zijn de grote winkels van de grote merken.

Metrostation Oxford Circus ligt centraal tussen deze winkelstraten.

Voor elektronica moet je naar Tottenham Court Road. Hier liggen veel elektronicawinkels bij elkaar. Deze adapters voor engelse stekkers kun je ook in de winkels van Tottenham Court Road kopen.

De Engelse stopcontacten en je opladers

The Seven Dials.

Voor leuke alternatieve mode en kleine bijzondere winkeltjes kun je naar The Seven Dials. The Seven Dials zijn zeven leuke winkelstraatjes die uitkomen op een pleintje, ongeveer 10 minuten lopen van Covent Garden of Leicester Square.

Centrum Londen

In de straten Monmouth Street, Earlham Street en Shorts Gardens zijn tussen de goedkope eethuisjes en alternatieve cafés leuke dingen te ontdekken in de vele kleine winkeltjes.

Tip: Tussen de winkelstraten Monmouth Street en Shorts Gardens ligt een binnenplaats met felgekleurde huizen. Hier zijn o.a. New Age winkeltjes en Health Food Cafés gevestigd. Alleen al om de vele kleuren op het pleintje moet je er eens gaan kijken. Er zijn terrasjes maar je kunt er ook op een bankje gaan zitten.

Carnaby Street

Uitverkoop in Carnaby Street in de kerstvakantie.

Winkelen in Londen

In het centrum van Londen zijn alle winkels zeven dagen per week geopend. Alleen op eerste kerstdag zijn alle winkels in Londen de hele dag gesloten. Verder kun je hier op iedere feestdag gewoon door winkelen.

Luxe warenhuizen als Harrods, Fortnum & Mason en Selfridges zijn heel bijzonder maar zeker niet goedkoop. Vooral Harrods en Fortnum & Mason kun je beter beschouwen als bezienswaardigheden van Londen dan als warenhuizen.

De boekenwinkels van Londen

Als je van Engelse boeken houdt zul je zeker enkele boekwinkels willen bezoeken. Engelsen lezen nog veel en er zijn in Londen dan ook enkele hele grote boekenwinkels. In Engeland zijn de boeken vaak goedkoper dan wanneer je ze in Nederland in een boekwinkel zou kopen. En je hebt natuurlijk ook meer keus.

Tijdens de uitverkoop in de zomer en na de kerst zijn er in de winkels veel leuke aanbiedingen. Mocht je veel boeken voor thuis willen kopen dan kun je overwegen om online te bestellen bij bijvoorbeeld Amazon.co.uk. Deze boeken zijn online goedkoper dan in Nederland.

Tip: Als je een tablet meeneemt kun je ook thuis wat ebooks aanschaffen. Dat scheelt je bagage en ebooks zijn goedkoper.

Enkele adressen voor grote boekenwinkels in Londen

  • De grootste boekenwinkel van Waterstones en de oudste boekwinkel Hatchard's zijn in de winkelstraat Piccadilly. In ieder winkelcentrum en treinstation is wel een kleine boekenwinkel van Waterstones.
  • De grootste boekenwinkel Foyles is op Charing Cross Road. Het is een leuke boekenwinkel met veel aparte ruimtes en een leescafé. Er zijn ook vestigingen van Foyles in de twee winkelcentra van Westfield.
  • Het goedkoopst koop je natuurlijk je boeken tweedehands op één van de vele markten in Londen.
  • Er zijn ook een aantal tweedehands boekenwinkels op Charing Cross Road ter hoogte van Leicester Square. Vlakbij Metrostation Leicester Square

Foto's van de winkelstraten in Londen

winkelstraten

De winkelstraten

Westfield

Westfield

Seven Dials

Seven Dials

Centrum Londen

Centrum Londen