rugzaktrips vakantie

De markten van Londen.

Hieronder vind je een overzicht van de meest bekende markten in Londen. Alle markten die je hieronder ziet zijn gratis toegankelijk.

Een bezoek aan overdekte markten als Camden Markets, Convent Garden en de Old Spitalfields Market is ideaal voor een regenachtige dag.

1. De Portobello Market in Notting Hill

Behalve op zondag is er iedere dag is er een grote groente- en fruitmarkt op Portobello Road. Bij veel eetstalletjes op deze markt en in de pubs langs Portobello Road kun je lekker en goedkoop eten.

Op zaterdag is er van 8:00 uur tot 17:00 uur een grote antiekmarkt in Portobello Road. Deze markt wordt druk bezocht door toeristen. Ter hoogte van de antiekmarkt zijn ook veel antiekwinkels. Deze antiekwinkels zijn de hele week open.

Adres: Metro: Ladbroke Grove en Notting Hill Gate.

Portobello Market

Er is op vrijdag, zaterdag en zondag ook een rommelmarkt.

De Camden Markets

De Camden Markets zijn vijf verschillende markten rond de sluis in Camden Town. De Camden Stables en de Camden Lock Market zijn gevestigd in en rond een 19de-eeuwse pakhuis en in de catacomben onder een spoorweg.

Op de markt koop je antiek en curiosa, alternatieve en tweedehandskleding. Op de markten zijn veel eetstalletjes waar je goedkoop en lekker kunt eten. Er is iedere dag van de week markt. In het weekend zijn er echter meer handelaren en bezoekers.

Metrostations: Camden Town en Chalk Farms.

Foto's van deze markten:

Portobello Market

Portobello Market

Camden Markets

Camden Markets

Covent Garden

Covent Garden

Old Spitalfields Market

Old Spitalfields Market

Covent Garden Market

Convent Garden ligt in het centrum van het toeristische Londen. Er zijn dan ook altijd veel toeristen. Er is iedere dag gedurende de hele dag een markt op Convent Garden maar op maandag is er tussen 10:00 uur en 17:00 uur een antiekmarkt.

Op Convent Garden zijn altijd hele goede straatartiesten. Om er te mogen optreden moeten ze wel eerst auditie doen.

Metro: Convent Garden

Hostel

De antiekmarkt van Covent Garden Market is op maandag

Old Spitalfields Market.

De Old Spitalfields Market is een levendige markt in een mooie Victoriaanse markthal in East End in Londen. De markt ligt op loopafstand van de markten op Petticoat Lane en Brick Lane. De Spitafields Market is een warenmarkt met o.a. nieuwe en tweedehands kleding, antiek en curiosa. Ook kun je er eten op één van de vele terrasjes of restaurants rond de markt.

Er is iedere dag markt maar op zondag is de markt het drukst. Op zaterdag is er ook een gespecialiseerde markt. Zo is er iedere vierde zaterdag van de maand een grote antiek en verzamelaarsmarkt.

Adres: Old Spitalfields Market, 16 Horner Square, Spitalfields, Londen. Metro: Liverpool Street en Aldgate East.

Old Spitalfields Market

De Old Spitalfields Market is een overdekte markt in East End.

Petticoat Lane Market.

De Petticoat Lane Market in East End ligt niet zo ver van de Old Spitafields Market . Op de straatmarkt kun je zowel nieuwe als tweedehands spullen kopen. De nadruk ligt vooral op nieuwe producten als kleding, schoenen, keukengerei etc. die hier op de markt goedkoper zijn dan in de winkel.

Een specialiteit van de markt is de artikelen van leer die je hier goedkoop kunt kopen. De markt op zondag is het grootst. Er zijn dan meer dan duizend handelaren.

Openingstijden: Door de week van 10:00 tot 14:30 uur. Op zondag is de markt open van 9:00 uur tot 14:00 uur. Op zaterdag is de markt gesloten.

Adres: Middlesex Street. Metrostation: Aldgate East en Liverpool Street.

Petticoat Lane Market

De Petticoat Lane Market ligt vlakbij Brick Lane en de Old Spitalfields Market.

Brick Lane Market

Op zondag is er in Brick Lane een grote warenmarkt met veel tweedehands spullen. Het vind je oude meubels, sieraden, bijzondere kleding en boeken. Je weet nooit wat je hier tussen de rommel kunt vinden.

Rond de markt kun je goedkoop eten in Banglatown verderop in Bricklane of bij de stalletjes op de markt.

Metrostation: Aldgate East

Foto's van deze markten

Leadenhall Market

Leadenhall Market

Grays Market

Grays Antique Centre

Borough Market

Borough Market

Brixton Market

Brixton Market

Andere markten in Londen

Old Spitafield Market

De Old Spitafield Market

City of London

Oxford Street