rugzaktrips vakantie

Low budget in Bath, Somerset.

Een leuke dagtrip vanuit Londen is het historische kuuroord Bath in Somerset. De Romeinse Baden is de belangrijkste bezienswaardigheid van Bath.

De hotels in Bath zijn niet goedkoop maar je kunt goedkoop overnachten in een hostel of budget hotel.

Bath

Het centrum van Bath met op de achtergrond de Abbey.

De Romeinse Baden.

Bath is nog steeds het enige kuuroord in Engeland met natuurlijk bronwater. Je kunt er dus genieten van de baden en de sauna's in de Spa van Bath.

De meeste toeristen komen echter voor de bijna tweeduizend jaar oude Romeinse Baden. De Romeinse Baden liggen in de oude binnenstad van Bath. Er is veel te zien in het museum.

Je kunt in de Roman Baths een glas warm bronwater drinken in de Pump Room. Een glas bronwater kost 50p.

Overnachten in Bath.

Overnachten

Low budget overnachten in Bath.

In Bath zijn veel luxe maar dure hotels te vinden. Je kunt echter wel goedkoop overnachten in een hostel of budgethotel.

Heel goedkoop zijn de studentenkamers op de campus van de universiteit. De kamers liggen ongeveer twee kilometer buiten het centrum. Adres van de studentenkamers: The Avenue, Claverton Down, Bath, Tel: +441225 386622.

Er is in Bath een YHA hostel in Broad op Bathwick Hill. Het is een goed hostel met een prachtig uitzicht op Bath. Met bus nummer 18 reis je snel en gemakkelijk vanuit het centrum naar het hostel. Er rijdt iedere 15 minuten een bus van het bushalte bij het hostel naar het centrum van Bath.

De hotels, hostels en appartementen in Bath.

Het Victoria Art Gallery in Bridge Street

Een mooi en gratis museum is het Victoria Art Gallery in Bridge Street. Hier zie je kunst van de 15de eeuw tot heden. Als je nog niet genoeg kunst gezien hebt kun je 10 minuten doorlopen naar het Holburne Museum. Ook dit museum is gratis toegankelijk.

Het museum is gevestigd in een prachtig gebouw in een eigen park en er is een leuk parkcafé. Adres: Great Pulteney Street, Bathwick, Bath.

Bath winkelstraat

De winkelstraat High Street.

Naar het theater

In Bath kun je goedkoop naar het theater. Van maandag tot en met zaterdag kun je een Standby Ticket kopen. Er zijn er veertig en ze kosten £ 7,50 per stuk (max. twee). Ze zijn te koop vanaf 12 uur in de middag bij de kassa.

Als de zaal is uitverkocht kun je vanaf 18:00 uur (of 12:00 uur voor een middagvoorstelling) soms nog een kaartje voor staanplaatsen kopen. Dat kost £ 4,- per kaartje.

Adres: Theatre Royal Box Office, Theatre Royal, Saw Close, Bath.

De Pump Room

Bath

De Roman Baths en de Abbey liggen naast elkaar.

De attracties van Bath

Bath staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De stad heeft een mooi middeleeuws centrum met als extra publiekstrekkers:

  1. De Roman Baths
  2. De Bath Abbey
  3. Pulteney Bridge
  4. het 18de-eeuwse gebouw Royal Crescent

Je kunt lopend gemakkelijk het historische centrum van Bath verkennen. De bezienswaardigheden liggen dichtbij elkaar.

Er zijn overigens iedere dag gratis rondleidingen door Bath. Je hoeft je daarvoor niet aan te melden. Ga rond 10:30 uur of rond 14.00 uur naar de Pump Room. Daar hangt het bord Free Walking Tours Here. Op zaterdag is er maar één gratis tour (om 10:30 uur).

Met de trein, de bus en het vliegtuig naar Bath

Bath ligt ongeveer 90 minuten reizen met de trein van station Londen Paddington. De trein stopt in het historische centrum van Bath bij station Bath Spa.

Het dichtstbijzijnde vliegveld ligt bij Bristol, ongeveer 25 km van Bath. Er rijden bussen naar Bath.

Goedkope vluchten naar Spa en Bristol.

Venetie

De middeleeuwse Pulteney Bridge en de rivier Avon.

De middeleeuwse Pulteney Bridge.

De belangrijkste bezienswaardigheden van Bath liggen dichtbij elkaar in het centrum van Bath en je kunt ze niet missen.

Loop eens naar de romantische brug Pulteney Bridge over de rivier Avon. De brug doet met haar winkeltjes op de brug denken aan de Ponte Vecchio in Florence.

Bath winkels

De overdekte markt Bath Guildhall Market. Hier vind je leuke kleine winkeltjes die ook nog goedkoop zijn.

De bezienswaardigheden in de buurt van Bath.

Bath is mooi gelegen in het dal van het riviertje de Avon en is omgeven door een netwerk van wandelpaden en fietspaden. De stad is dan ook een goed vertrekpunt voor een fietsvakantie of wandelvakantie in Engeland.

De rotsen en de grotten van het dorp Cheddar is een bezoek zeker waard. Behalve de grotten en de hoge rotswanden met het prachtige uitzicht kun je tussen de heuvels van Cheddar ook fietsen of hiken over de route waar ooit een trein door de heuvels liep. Cheddar ligt ongeveer 40 km van Bath.

Bristol is een havenstad aan de westkust van Engeland. Je kunt natuurlijk ook met de trein vanuit Bath naar Bristol (een treinreis van 15 minuten). Bristol ligt ongeveer 20 km van Bath.

Stonehenge en Salisbury

In de buurt van Bath zijn diverse plaatsen met prehistorische steencirkels. Het wereldberoemde Stonehenge, ongeveer 60 km van Bath, is daarvan de meest bekende.

Andere steencirkels zijn de Stanton Drew Stone Circel, 25 km van Bath bij het dorp Stanton Drew, en de Avebury Stone Cirkel bij Avebury, ongeveer 50 km van Bath.

De omgeving van Bath.

Venetie

Stonehenge en Salisbury.

Bootverhuur en fietsverhuur in Bath.

Ongeveer 7 km van het centrum van Bath ligt het Canal Visitor Centre. Hier kun je met de fiets het prachtige landschap bij het Kennet en Avon Canal tussen Bath en Bradford on Avon verkennen.

Bij het Canal Visitor Centre kun je fietsen, kano's en electrische boten huren. Het verhuurbedrijf is zeven dagen per week geopend.
Adres: Bath & Dundas Canal Co, Brassknocker Basin, Monkton Combe, Tel: 01225-722292.