rugzaktrips vakantie

De bezienswaardigheden rond metrostation Piccadilly Circus.

Het metrostation van Piccadilly Circus staat in het midden van het toeristische deel van Londen. Hier vind je de belangrijkste attracties en bezienswaardigheden.

1. Piccadilly Circus

Het plein Piccadilly Circus is één van die plaatsen in Londen vanwaar heel veel attracties in korte tijd kunt bereiken. Piccadilly Circus is echter ook een bezienswaardigheid en er zijn dan ook altijd veel toeristen op het plein. Het plein is een knooppunt van straten die voor toeristen interessant zijn.

Vanuit Piccadilly Circus loop je binnen tien minuten naar de goedkope restaurants in Soho en Chinatown, de bioscopen op Leicester Square, de theaters in West End, het gratis museum National Gallery op Trafalgar Square en de dure winkels van Piccadilly en Regent Street.

Critereon Theatre

Het prachtige Victoriaanse theater Critereon op Piccadilly Circus.

kaart van het centrum

De kaart van het centrum van Londen.

De hotels en hostels in de buurt.

2. Uitgaan op Leicester Square

Via Coventry Street loop je in een paar minuten naar Leicester Square. Op Leicester Square staan drie bioscopen en er zijn veel restaurants. Bij deze bioscopen vinden regelmatig premières plaats waarbij wereldberoemde acteurs je handtekeningenverzameling komen aanvullen.

De bioscopen op Leicester Square zijn wel duurder dan een bioscoop in bijvoorbeeld in het winkelcentrum Westfield.

De hotels in deze buurt

Leicester Square

Op Leicester Square gaan regelmatig films in première. Dat geeft op het plein een groot spektakel.

Piccadilly Circus

Piccadilly Circus

Trafalgar Square

Trafalgar Square

China Town

China Town

Metro Piccadilly Circus

Metro Piccadilly Circus

De bioscopen van Leicester Square.

Zelfs de bioscoop met het grootste 3D scherm van Europa in de O2 Arena is goedkoper dan een bioscoop op Leicester Square. Maar je zit er wel in stijl en na de film kun je goedkoop eten en drinken in het nabijgelegen Chinatown.

Tip: Op Leicester Place nummer 6, een zijstraat van Leicester Square richting Chinatown, staat een bioscoop waar een kaartje maar een paar pond kost. In deze bioscoop, de Prince Charles Cinema, worden vooral cult films en klassieke films vertoond.

De Prince Charles Cinema heeft veel fans. O ja, er schijnt ook nog een spook op zolder rond te waren.

bioscoop Leicester Square

3. De theaters op Shaftesbury Avenue en in West End

Vanuit Piccadilly Circus zijn de theaters op West End gemakkelijk te bereiken. Één van de zijstraten van Piccadilly Circus is Shaftesbury Avenue, het hart van West End.

In Shaftesbury Avenue en zijn zijstraten zijn de theaters met de grote musicals.

Goedkope tickets voor sommige musicals kun je je overigens op de dag van de voorstelling goedkoop bij het TKTS op Leicester Square kopen.

De theaters van West End.

musicals

Uitgaan in West End

4. Goedkoop eten in Soho en Chinatown

Shaftesbury Avenue ligt op de grens tussen Chinatown en Soho. Als je na een bezoek aan een musical in West End of een film op Leicester Square nog goedkoop wilt eten of drinken dan kun je dus kiezen tussen een restaurant in Chinatown of een pub in Soho.

Soho is overigens niet meer de goedkope en ietwat louche buurt uit de films. Als je een goedkoop restaurant zoekt moet je toch echt naar Chinatown. Je vindt Chinatown tussen Shaftesbury Avenue en Leicester Square.

De belangrijkste straten van Chinatown zijn Gerrard Street, Lisle Street en Whitcomb Street.

5. De luxe winkels op Piccadilly en in Regent Street

In Regent Street vind je de Flagship Stores van de beroemde kledingmerken. Shoppen is hier niet goedkoop maar er is een uitverkoop in juli en na de kerstdagen tot eind januari. Dan kun je kleding van de dure merken voor soms 50% van de prijs kopen.

De winkelstraat Piccadilly is waar tweehonderd jaar geleden de rijkere inwoners van Londen hun inkopen deden.

Er zijn in deze winkelstraat twee reusachtige boekwinkels, twee bezienswaardige winkelgalerijen en het meer dan 150 jaar oude luxueuze warenhuis Fortnum & Mason. De boekwinkel Hatchards naast Fortnum & Mason is de oudste boekwinkel van Londen (sinds 1797).

Piccadilly

De boekwinkel Hatchards(1797)op Piccadilly

Het Victoriaanse St James

Ook de zijstraten aan beide zijden van Piccadilly waren in de Victoriaanse tijd al het terrein van de rijken. Je vindt er nog steeds winkeltjes uit deze periode.

De winkeltjes in deze wijk, St James, zijn een bezoek zeker waard. De tijd lijkt in St James stil te staan. Je kunt er nog altijd wapens en jachtkleding, handgemaakte overhemden en schoenen en Cubaanse sigaren kopen.

kaart van St James
Piccadilly

De winkelstraat Carnaby Street in Soho op tweede kerstdag (Boxing Day).

6. Trafalgar Square.

Vanaf het plein Leicester Square is Trafalgar Square maar een zijstraat verwijderd. Op dit beroemde plein is het altijd druk met toeristen. De belangrijkste attractie in het museum National Gallery. Net zoals zoveel andere musea in Londen is de toegang tot dit museum ook gratis.

Vanuit Trafalgar Square rijden twee klassieke dubbeldekkers van het openbaar vervoer langs enkele populaire bezienswaardigheden in Londen. Deze bussen zijn een goedkoop alternatief voor de duurdere Hop On Hop Off bussen.

Goedkope rondritten in een klassieke dubbeldekker

Trafalgar Square

Trafalgar Square.

Foto's van de omgeving rond Piccadilly Circus

Piccadilly Circus

Piccadilly Circus

Piccadilly

Piccadilly

St James

St James

Regent Street

Regent Street