rugzaktrips vakantie

De wereld rond in Londen.

Goedkoop eten in Chinatown

Als je voor een bezoek aan theater op West End of een film op Leicester Square nog even goedkoop wilt eten kun je naar Chinatown. De hoofdstraat van Chinatown is Gerrard Street. De straten tussen Gerrard Street en Leicester Square en Shaftesbury Avenue behoren tegenwoordig ook tot Chinatown.

Populair bij budget toeristen zijn de vele restaurants met een buffet waar je voor tussen de £ 6,- en de £10,- onbeperkt kunt eten.

In Wardour Street kun je overigens lekker en goedkoop Japans eten in restaurant Misato. Er staat in het weekend altijd een lange rij buiten het restaurant en dat beschouwen we als een aanbeveling.

Metro: Leicester Square en Piccadilly Circus.

Wembley restaurant

Een heerlijke Zuid-Indiase dosa in restaurant Sarashwahty Bavan in Wembley. Metrostation Wembley Town.

Afrika en het Caribische gebied in Brixton

In Brixton (Oost-Londen) woont een grote Afrikaanse en Caribische gemeenschap. Er zijn hier rond metrostation Brixton iedere dag zo'n vier kleurrijke tropische markten.

Er is één straatmarkt en vier mooie monumentale markthallen. De mooiste markthal is Brixton Village onder de spoorlijn aan Atlantic Road. In Brixton Village vind je veel Caribische winkels en restaurants.

Op een terrasje bij een kleurrijk Caribisch restaurantje in Brixton Village krijg je zelfs in een regenachtig Londen nog een zonnig gevoel.

Metrostation: Brixton

Punjab in Southall (Little India)

In Southall wonen veel immigranten uit Noord-India en Pakistan. Er zijn in Southall veel goedkope restaurants. Je een etentje is hier de helft goedkoper dan in een restaurant in Soho.

Southall is met de trein vanuit Paddington Station in twintig minuten te bereiken. Het beste hotel in Southall is Hotel-Restaurant Mehfil. Je kunt er 's ochtends kiezen uit een Brits of Indiaas ontbijt. Het restaurant van Mehfill is het beste Noord-Indiase restaurant van Southall.

De meeste restaurants in Southall liggen vlakbij het station in de Indiase winkelstraat Broadway (Uxbridge Road). Twee goede (en goedkope) Pakistaanse restaurants in Uxbridge Road zijn restaurant Gifto's Lahore Karachi en Mirch Masala. Adres: Station: Southall

Indiaas eten Londen

Een heerlijke Zuid-Indiase dosa in restaurant Sarashwahty Bavan in Wembley. Metrostation Wembley Town.

Hier liggen Chinatown, Bricklane en Southall

Tower Hill

Chinatown en Soho

Bricklane

Bricklane

Southall en Wembley

Southall en Wembley

Overnachten

De hotels in de buurt

Zuid-India in Wembley

In Wembley wonen veel immigranten uit Gujarat (West-India) en Zuid-India. Als je op station Wembley Town aankomt sla je direct linksaf. Hier vind je verschillende goede en goedkope restaurants.

Er zijn veel Zuid-Indiase vegetarische restaurants op High Road. Een goed restaurant met lekker eten is Sarashwahty Bavan.

Metrostation: Wembley Central (Bakerloo Line)

Southall

In Southall wonen veel Sikhs uit Punjab

De restaurants en markt van Banglatown.

Brick Lane is een straat waar je veel immigranten uit Bangladesh vind. Er zijn veel Indiase restaurants te vinden waar je lekker en goedkoop kunt eten.

Brick Lane ligt niet zo ver van de Tower of Londen en dichtbij de beroemde Petticoat Lane Market. Op de markt van Brick Lane kun je overigens ook lekker eten.

Metrostation: Aldgate East

Markt in Brick Lane

Een gezellige markt in een zijstraat van Brick Lane

Pakistan in Green Street

Green Street is minder bekend dan Wembley en Southall. In de wijk rond Green Street woont een grote Pakistaanse gemeenschap en er zijn dan ook veel Pakistaanse winkels en restaurants.

Metrostation: Upton Park

kaartjes Kaartjes voor Food Tours