rugzaktrips vakantie

Een rondje eten in Londen.

Hieronder vind je enkele tours waarbij je langs veel eethuizen en kraampjes gaat om Street Food te proeven. Sommige tours gaan onder begeleiding van een gratis gids.

Hapjes eten met een gratis gids in Londen

De Britse keuken is in het buitenland berucht. Als sinds generaties wordt hier goed voedsel in de keuken verwerkt tot een verdacht smakend prutje. In Engeland was men altijd wel goed in het maken van snacks als pasteitjes, gebak en andere snacks en tussendoortjes.

Enkele leuke tours langs de lekkerste eetstalletjes van Londen zijn de gratis Food Tours van organisator Free Tours By Foot. Er is een Free Traditional British Food Tour, een Free Clerkenwell Street Food Tour, de Free East London Food Tour en een Brick Lane Food Tour.

Wat je kunt verwachten

Bij de rondleidingen loop je door een deel van Londen en overal kun je bij kraampjes en andere goedkope eetgelegenheden hapjes kopen. De gids kan je adviseren maar je kiest natuurlijk zelf of en wat je eet. Reken op ongeveer 12 pond voor de hapjes tijdens de tour.

De gids werkt voor de fooi dus je bepaalt zelf wat je hem of haar aan het eind van de tour geeft. Deze tours zijn een uitstekende gelegenheid om de plaatsen te leren kennen waar je goedkoop kunt eten.

De attracties van Londen

De gratis tours van Free Tours By Foot

Bij de Free Traditional British Food Tour proef je de Engelse keuken met Fish&Chips, voor liefhebbers in een krant en met azijn, tot echte Britse curry.

Bij de Free Clerkenwell Street Food Tour loop je langs diverse markten van King’s Cross naar Shoreditch in East London. Hoxton Square in Shoreditch is overigens zo'n plek in Londen waar je prima goedkoop kunt eten.

Kaartjes gratis tours Gratis tours met gids
Bricklane

De Free Brick Lane Food Tour brengt je naar Banglatown waar je goedkoop kunt eten.

De Free East London Tour.

Bij de Free East Londen Food Tour kom je op zaterdag langs stalletjes en pubs in vooral Hackney, Dalston en Broadway Market. Op zondag loop je van Whitechapel naar Columbia Road..

De Free Brick Lane Food Tour.

In de Free Brick Lane Food Tour eet je jezelf een weg door de internationale keuken van Brick Lane en Spitalfields Market. Behalve natuurlijk de samosa uit India en de hapjes uit Bangladesh kun je hier ook West Afrikaanse, Japanse, Tibetaanse en Israëlische hapjes proeven. De gids vertelt bij het eten het verhaal van de immigranten van Londen en het lekkere eten dat ze meenamen.

Kaartjes voor rondleidingen Kaartjes voor rondleidingen.
Borough Market

Voor een broodjes vis van viswinkel en café Applebees in Stoney Street staat altijd een rij. Dit café ligt bij London Bridge aan de Borough Market.

Ga zelf snacken tussen de Tower en Borrough Market.

Ga eens op vrijdag rond de lunch naar St-Katharine Dock (een jachthaven naast de Tower). Hier is dan een markt waar je internationale hapjes kunt kopen. Als je daarna nog honger hebt loop je over de Tower Bridge en langs de Theems naar station London Bridge. Hier vind je de dagelijkse markt Borrough Market.

Op deze voedselmarkt en in de eethuisjes eromheen kun je heerlijk eten voor weinig geld. Proeven is zelfs gratis.

Als je van Metrostation Tower Hill over de Tower Bridge langs de Theems naar station London Bridge loopt passeer je de leukste plekjes om te eten. Het is een wandeling van ongeveer een half uur.

Tussen Tower Hill en London Bridge

Southall street food

Je kunt de Indiase snack Goal Guppa op straat kopen in Southall. Doe wat van de kruidige vloeistof in de Goal Guppa en stop het in zijn geheel in je mond.

Indiaas eten in Green Street, Southall of Wembley.

Op een aantal plaatsen wonen veel Indiërs en Pakistanen. Als je het metrostation van Green Street of Wembley uitloopt waan je je even in een ander land.

In Green Street kun je heerlijke "Street Food", vinden uit Pakistan, in Wembley Town koop je hapjes uit vooral Zuid-India en in het iets verder weg gelegen Southall is vooral eten uit Punjab.

Er zijn in deze wijken veel eetstalletjes en kleine eethuizen met snacks waar je goedkoop kunt eten. Ook zijn er de "Sweet Shops" met zoetige lekkernijen.

Street Food in Londen

Massala Zone

Het Indiase Restaurant Masala Zone in Soho is het beste betaalbare Indiase restaurant in het centrum van Londen.

Borough Market

Hapjes op de Borough Market bij de London Bridge.

De markten van Camden Town.

Voor een eigen tour naar wereldhapjes kun je ook naar Camden. Op de Camden Markets zijn heel veel kraampjes met hapjes uit de hele wereld.

De markten van Camden Town

De St James Piccadilly Market

Op de binnenplaats van de kerk St James aan de chique winkelstraat Piccadilly is op maandag en dinsdag tot 17:00 uur een Food Market. Je kunt er lekker hapjes kopen uit de hele wereld. Naast de kerk is een grasveld met bankjes waar je kunt zitten en eten.