rugzaktrips vakantie

De attracties rond metrostation Westminster

1. De Parlementsgebouwen

Als in een film in één scene duidelijk gemaakt moet worden dat het over Londen gaat dan worden meestal de Houses of Parliament met zijn grote klok, de Big Ben, getoond. En dan nog het liefst gefilmd vanaf de brug over de Theems, de Westminster Bridge.

In de parlementsgebouwen vinden de bijeenkomsten van het Britse Hogerhuis en het Britse Lagerhuis plaats. Je kunt gratis een bijeenkomst in het Lagerhuis of Hogerhuis bijwonen.

Bij de parlementsgebouwen, vlakbij de Westminster Abbey, kun je in de rij staan voor een kaartje. Links voor het Lagerhuis en rechts voor de lords in het Hogerhuis.

De hotels in Westminster

Big Ben

De Westminster Bridge en Big Ben.

2. Westminster Bridge

Rond metrostation Westminster liggen de meest bekende bezienswaardigheden van Londen. Veel toeristen gaan dan ook als eerste naar metrostation Westminster als ze in Londen zijn.

De Westminster Bridge is de plek voor een selfie met de parlementsgebouwen en de Big Ben op de achtergrond. Als je de foto deelt weet iedereen waar je bent.

Via de Westminster Bridge loop je over de Theems naar het reuzenrad London Eye. Hier is tegenwoordig ook de horror attractie London Dungeon.

kaartjes voor toegang tot attracties in Londen.

De attracties van Westminster.

3. Het reuzenrad London Eye

London Eye is een groot reuzenrad van zijn 135 meter hoog. London Eye draait heel langzaam. Een rondje duurt ongeveer een half uur. Vanuit de cabines heb je een prachtig uitzicht over het centrum van Londen.

In iedere cabine kunnen 25 mensen en je kunt vrij rondwandelen. Koop alleen wel van te voren online een kaartje want het is er altijd erg druk.

kaartjes Kaartjes voor de London Eye

Op oudejaarsavond vindt het grote vuurwerk in Londen bij London Eye plaats. Je kunt het beste tegenover London Eye gaan staan voor het mooiste uitzicht op het vuurwerk.

London Eye

Bij London Eye is het altijd heel druk.
Koop je kaartjes dus online.

Enkele bezienswaardigheden in Westminster

De Jewel Tower

De Jewel Tower

Londen
St James Park

St James Park

4. Westminster Abbey.

Naast de parlementsgebouwen staat de Gotische kerk Westminster Abbey. In Westminster Abbey worden de Britse staatshoofden al sinds de elfde eeuw gekroond, begraven en soms gehuwd. Het huidige gebouw is zo'n 700 jaar oud. Als je naar binnen wilt moet je een duur kaartje kopen.

Naast Westminster Abbey staat de 500 jaar oude St. Margareth Church. De toegang is daar wel gratis.

kaartjes voor toegang tot attracties in Londen.

Churchill War Rooms

De ingang van het Churchill Museum en de Cabinet War Rooms.

5. St-James Park en Churchill War Rooms.

Tijdens de bombardementen in de tweede wereldoorlog werd Engeland bestuurd vanuit een bunker bij St-James Park. Tegenwoordig kun je de bunker bezoeken.

Een toegangskaartje is echter wel duur, zo'n 17 pond. In de bunker zie je ook het Churchill Museum en de Cabinet War Rooms.

Adres: Clive Steps, King Charles Street

kaartjes voor toegang tot attracties in Londen.

Parlementsgebouwen

De bezoekersingang achter de parlementsgebouwen.

6. De Horse Guards Parade en Trafalgar Square

Als je langs de weg Whitechapel naar Trafalgar Square loopt passeer je een schildwacht op een paard, de Horse Guards.

7. Varen op de Theems

Er zijn aanlegplaatsen voor de rondvaartboten bij de parlementsgebouwen en bij London Eye.

Tip: Met de waterbussen van Thames Clipper en City Cruises kun je met een dagkaart de hele dag over de Theems varen.