rugzaktrips vakantie

Gratis concerten en theater in Londen.

Als je naar een theater of concert wilt zal dat zelfs met korting niet goedkoop zijn. In Londen kun je echter ook naar try-outs of middagvoorstellingen.

Deze soms gratis voorstellingen zijn een leuke manier om ook eens het Royal Opera House, het National Theatre of het Theatre Royal Stratford East binnen te komen.

1. Lunchtime Recitals BP 4 in het Royal Opera House

Je kunt gratis kaartjes krijgen voor de "lunchtime concerts ". Voor deze zogenaamde Crush Room Recitals zijn maar 160 kaartjes beschikbaar en de concerten zijn erg populair.

Je kunt een kaartje online reserveren maar je kunt ook op de dag van de voorstelling vanaf 10.00 uur in de ochtend bij de Royal Opera House Box Office een kaartje ophalen als die er nog zijn.

Adres: Royal Opera House, Covent Garden, London WC2E 9DD. Tube: Covent Garden.

Voorstellingen in het Royal Opera House

Covent Garden

Een klassiek concert in Covent Garden.

2. Straatvoorstellingen in Covent Garden

Als het niet gelukt is om gratis kaartjes voor het Royal Opera House te krijgen kun je altijd nog naar het tegenover het Royal Opera House gelegen Covent Garden gaan.

Hier worden hele goede straatvoorstellingen gegeven door straatartiesten die een auditie hebben moeten doen om er te mogen optreden.

Uitgaan in Covent Garden

3. Gratis voorstellingen in Theatre Royal Stratford East

Het Theatre Royal Stratford East is een prachtig theater uit de 19de eeuw. Alleen om binnen te komen en er te zijn is al de moeite waard.

In de bar van het theater en in het theater zelf zijn regelmatig gratis voorstellingen. Kijk op de site van Theatre Royal Stratford East.

Reserveer wel op tijd. Adres: Theatre Royal Stratford East, Gerry Raffles Square, Stratford, London, telefoon: +44 (0)20 8534 0310

Theatre Royal Stratford East

premiere

Op Leicester Square zijn regelmatig premières van films.

4. Goedkope kaartjes in het National Theatre.

Bij veel voorstellingen worden een aantal kaarten met een flinke korting verkocht. Je moet de kaartjes dan wel een week van te voren bestellen.

Ongeveer 90 minuten voor sommige voorstellingen worden er bij de kassa tickets met korting verkocht. Kijk op de site voor kaartjes met korting.

Adres: National Theatre, South Bank, Waterloo, SE1 9PX. Tube/train: Waterloo. Telefoon: +44 (0)2074523400.

Het National Theatre

National Theater

Het National Theater

Gratis concerten in parken.

In de zomer worden er regelmatig gratis concerten in de verschillende parken in Westminster gegeven. Soms zelfs van beroemde orkesten of artiesten.

Gratis toegang tot televisie opnames van de BBC.

Een leuke manier om in Londen uit te gaan zonder een cent te besteden zijn de opnames van de shows voor de BBC. De gratis kaartjes voor de opnames in de BBC-studio's kun je online reserveren.

Westend

West End ligt in het centrum van Londen

Kaartjes