rugzaktrips vakantie

Shoppen rond metrostation Oxford Circus.

Op Oxford Circus kruisen de twee grootste winkelstraten van Londen, het luxueuze Regent Street en de straat met de grote warenhuizen, Oxford Street.

Alles draai hier om shoppen. En winkels zijn hier, heel veel winkels.

1. De grote warenhuizen van Oxford Street

Oxford Street is één van de meest drukke winkelstraten van Londen. De winkels zijn in dit deel van Londen behalve op eerste kerstdag iedere dag geopend.

In Oxford Street vind je tussen metro station Marble Arch en Oxford Circus de grote vestigingen van warenhuizen als Selfridges (1909), Debenhams, John Lewis en House of Fraser.

Het warenhuis Selfridges in Oxford Street is na Harrods het grootste warenhuis van Engeland en was ooit de grootste concurrent van het luxueuze Harrods.

Oxford Street

Het kan erg druk zijn in Oxford Street.

2. De luxueuze "Flagship Stores" in Regent Street

Regent Street is een luxueuze winkelstraat waar veel grote merken hun Flagship Store hebben.

Een bekende winkel in Regent Street is mooiste en oudste speelgoedwinkel in de wereld, Hamleys. De speelgoedwinkel Hamleys is al meer dan 250 jaar oud. Tijdens de kerst en tijdens de daarop volgende uitverkoop is het er echter erg druk.

plattegrond van Oxford Circus

3. Het prestigieuze warenhuis Liberty's

Liberty's is een warenhuis uit 1884 dat bekend staat om de luxueuze artikelen die hier te vinden zijn. Je vindt het warenhuis Liberty's achter metro station Oxford Circus aan Regen Street.

Het gebouw zal je zeker opvallen als je er langs loopt. Liberty's is ook de plaats voor een Afternoon Tea maar dat is wel duur.

Liberty's

Het warenhuis Liberty's

4. De pubs en restaurants van Soho

De wijk Soho ligt tussen Oxford Street en Leicester Square. Hier vind je gezellige pubs en leuke eetcafés. Het is niet meer zo goedkoop als twintig jaar geleden maar het is dan ook geen achterbuurt meer.

In een zijstraat van Oxford Street kun je goedkoop eten in het restaurant van de Hare Krishna's, Govinda's. Adres: Soho Street.

Soho

Carnaby Street tijdens kerst

5. De hippe winkelstraat Carnaby Street in Soho.

Achter Liberty's en in een zijstraat van Regent Street ligt Carnaby Street. Hier zijn geen grote warenhuizen of Flagship Stores maar kleine trendy boetieks.

In de Swinging Sixties was Carnaby Street hip maar nu is het meer trendy te noemen. Hier en daar zie je nog iets van de zestiger jaren terug in de kleuren.

De antiekmarkt Greys

Dit is de antiekmarkt Grays Market met zo'n 200 handelaren.

6. De restaurants en winkels van Marylebone

Ten noorden van Oxford Street ligt de wijk Marylbone. Ter hoogte van warenhuis Selfridges vind je in een zijstraat van Oxford Street het smalle James Street.

Hier zijn een groot aantal niet te dure restaurants en pubs. Dat is handig als je moe bent van het winkelen en niet in de dure restaurants van de warenhuizen wilt zitten.

7. De antiekmarkt Grays Market

Om de hoek bij metrostation Bond Street staat een prachtig gebouw met een permanente antiekmarkt, Grays Market.

Adres: Davies Street 58 en Davies Mews 1-7, Londen.

Foto's van de attracties in de buurt

Oxford Street

Oxford Street

Regent Street

Regent Street

Soho

Soho

winkelstraten Londen

Winkelen in Londen