rugzaktrips vakantie

Low budget op de Waddeneilanden.

Op de Waddeneilanden kun je je nog echt een weekend weg voelen. Vooral de eilanden Texel, Schiermonnikoog en Ameland trekken op zonnige dagen veel badgasten.

Er zijn op ieder eiland wel hotels, campings en vakantiehuizen te vinden waar je goedkoop kunt overnachten.

De Waddeneilanden

Waddeneilanden

Het waddeneiland Texel

Het Waddeneiland Texel ligt vlak voor de kust bij Den Helder. Een kaartje voor de veerboot naar Texel is goedkoop.

Texel is een groot eiland met diverse dorpen, weilanden, brede stranden en het grote natuurgebied Nationaal Park Duinen van Texel.

Bij het vissersdorp Oudeschild kun je meevaren op een boot van garnalenvissers. Ook zijn er rondvaarten op het Wad en boottochten naar de zeehonden.

Overnachten op de Waddeneilanden.

Overnachten

Leuke plaatsen op Texel

Het grootste dorp op Texel is Den Burg in het midden van het eiland. Bij Den Burg kun je goedkoop overnachten in het hostel van Stayokay op Texel. Als je hier een bed op een slaapzaal neemt kun je voor een paar tientjes inclusief ontbijt overnachten.

In de grootste badplaats op het eiland, De Koog, hebben budgethotels als Hotel Friends Texel en B&B Glandorf goedkope kamers.

Je kunt ook samen een chalet huren in Vakantiepark De Krim Texel. Dit mooie vakantiepark ligt vlakbij de duinen.

Texel Cocksdorp

De Cocksdorp op Texel. Het vliegveld van Texel ligt hier vlakbij.

Het waddeneiland Vlieland.

Vlieland is een klein eiland met veel duinen en bossen die je kunt bereiken via de veerboot vanuit Harlingen. De overtocht duurt langer dan naar Texel, Ameland en Schiermonnikoog en is dan ook iets duurder.

Je mag als toerist op Vlieland geen auto meenemen. Als je op Vlieland bent kun je dan ook het beste een fiets huren in het dorp.

De veerboot komt aan in de haven van het enige dorp van Vlieland, Oost-Vlieland. Vanaf de haven rijden bussen en taxi's maar je kunt vlakbij de haven al fietsen huren.

Vakantie op Vlieland.

Vlieland is een rustig eiland met brede stranden aan de Noordzee met hoge golven. Het is een mooi eiland voor lange strandwandelingen, fietsen door de bossen en de duinen

Als je meer van uitgaan houdt dan van natuur dan ga je niet naar Vlieland. Op Vlieland zijn zo'n 15 hotels, heel veel vakantiehuizen en twee campings: Stortemelk en Lange Paal.

De hotels, vakantiehuizen en campings van Vlieland.

Terschelling

Door de duinen en bossen van Terschelling lopen schelpenpaden waar je kunt wandelen en fietsen.

Het waddeneiland Terschelling.

Terschelling is een groot eiland met veel dorpen, 30 km aan stranden en 70 km aan fietspaden. Het grootste dorp is West-Terschelling bij de haven.

Auto's zijn op Terschelling toegestaan maar als je van fietsen en wandelen houdt heb je op de schelpenpaden door de duinen en de bossen geen last van verkeer.

Op Terschelling vind je het grote natuurgebied De Boschplaat met haar kwelders.

Overnachten op Terschelling.

Een goedkope plek op te overnachten is het hostel Stayokay Terschelling bij het dorp West-Terschelling. Een bed op een slaapzaal heb je al voor een paar tientjes inclusief ontbijt. Er zijn echter ook kamers te huur. Ook een appartement of studio in Hotel Tjermelân is niet duur.

Een bekende camping op Terschelling is Camping Cnossen bij het dorp West-Terschelling.

De hotels en vakantiehuizen op Terschelling.

Het waddeneiland Ameland.

Ameland is een groot eiland met veel strand, duinen en een groot natuurgebied, Het Oerd. Op het eiland liggen vier dorpen: Hollum, Nes, Buren en Ballum.

De veerboot naar Ameland vaart van het plaatsje Holwerd in Friesland naar Nes op Ameland. Het is een korte vaartocht en een kaartje is niet duur. Op zonnige dagen gaan dan ook veel dagjesmensen naar de stranden van Ameland.

De dorpen op de Waddeneilanden.

Texel
Terschelling

Dorpen van Terschelling.

Vakantie in Friesland

Ameland

De dorpen op Ameland.

De Waddeneilanden.

Waddeneilanden

Overnachten in Leeuwarden.

Overnachten op Ameland.

Als je op Ameland wilt overnachten kun je een bed nemen op een slaapzaal in het hostel Stayokay Ameland. Inclusief ontbijt kost dat meer een paar tientjes. Je kunt er uiteraard ook een kamer huren.

Als je met meerdere mensen gaat kun je ook een appartement op Ameland boeken. Zo zijn de appartementen van WestCord Hotel Noordsee absoluut niet duur.

De hotels, vakantiehuizen en campings op Ameland.

Texel, Vlieland en Terschelling.

Veerboten

De veerboten naar de eilanden.

Het waddeneiland Schiermonnikoog.

Het hele eiland Schiermonnikoog is een nationaal park. Het is een eiland met brede stranden en zandduinen. Er is maar één dorp op het eiland. Hier zijn hotels, restaurants en je kunt er fietsen huren. Op het eiland worden geen auto's toegelaten.

Het eiland ligt niet zo ver van de kust bij Lauwersoog en een kaartje voor een overtocht is niet zo duur. Vanuit Groningen kun je voor een dag naar het strand van Schiermonnikoog.

Overnachten op Schiermonnikoog.

Borkum

De typische strandstoelen van Borkum.

Het Duitse Waddeneiland Borkum.

Je zou het bijna vergeten maar bij Schiermonnikoog houdt het niet op. Ook in Duitsland zijn Waddeneilanden.

Met de snelle veerboot kun je in 25 minuten van Eemshaven in Groningen naar het Duitse eiland Borkum varen.

Als je dus eens naar een andere eiland wilt kun je dus ook kiezen voor een dagje of weekendje naar Borkum.

Het waddeneiland Borkum.