rugzaktrips vakantie

Vervoer van Harlingen naar je accommodatie op Terschelling en Vlieland.

Als je naar Terschelling of Vlieland wilt neem je eerst de veerboot van Harlingen naar één van de eilanden.

Er vaart een veerboot tussen Vlieland en Terschelling zodat je beide eilanden kunt bezoeken. Je kunt in de zomer ook met een voetveer van Vlieland naar Texel varen.

Met de auto kun je tot aan de terminal van de veerboten naar Terschelling en Vlieland in Harlingen komen.

Vlieland en Terschelling.

Vervoer Waddeneilanden

Van Harlingen naar de eilanden.

Vervoer naar de veerboot in Harlingen.

Je mag een auto of motor meenemen op de veerboot naar Terschelling maar een overtocht is duur en Terschelling is maar klein. Een auto is niet echt nodig op het eiland. Naar Vlieland mag je geen auto meenemen.

Je kunt je auto laten staan op één van de parkeerterreinen bij de haven van Harlingen.

Er is een parkeerplaats voor lang parkeren op het Skieppedykje, op loopafstand van de haven. Een dag parkeren kost hier ongeveer € 7,-. De parkeergarage bij de veerhaven kost het dubbele.

De veerboten tussen Harlingen en Terschelling en Vlieland.

Er is nog maar één rederij voor de veerdiensten naar Vlieland en Terschelling. Er zijn echter per dag meerdere overtochten naar Terschelling en er is een sneldienst. Alle boten varen vanaf dezelfde terminal in Harlingen.

Kaartjes koop je bij rederij Doeksen online of bij de kassa in de haven.

Een overtocht met de veerboot naar Terschelling duurt ongeveer twee uur. Een overtocht naar Vlieland duurt ongeveer anderhalf uur. De overtocht met de snelle boot duurt naar beide eilanden 45 minuten.

De veerboot naar de eilanden.

Veerboot

Vervoer van de veerboot naar je hotel, hostel, camping of vakantiehuisje.

De veerboten naar Terschelling komen aan in het belangrijkste dorp van Terschelling, West.
Op Vlieland is de veerhaven in het enige dorp, Oost-Vlieland.

Als de veerboot aankomt ben je dus direct in een dorp. Bij de pier staan taxi´s en bussen die je verder kunnen vervoeren naar je accommodatie.

De stranden van Terschelling en Vlieland.

Veerboot Terschelling

Aan boord van de snelle veerboot in de haven van Harlingen.

Een fiets huren in de haven.

Je kunt bij de haven ook een fiets huren en direct doorfietsen naar je hotel. Bij een fietsverhuurder als Zeelen, die zowel op Terschelling als op Vlieland een vestiging heeft, kan je bagage naar je hotel, hostel en camping brengen terwijl jij er op je gemak met de gehuurde fiets of tandem naartoe rijdt.

Terschelling

De snelle veerboot in de haven van Terschelling.

Eilandhoppen op de Wadden.

Er vaart een snelle boot van Rederij Doeksen tussen de veerhavens van Vlieland en Terschelling. Als je op Terschelling of Vlieland bent kun je dus ook van het ene naar het andere eiland varen.

De overtocht tussen de twee eilanden duurt ongeveer een half uur.

Er vaart in het hoogseizoen een voetveer tussen Vlieland en Texel. Je kunt je fiets voor een enkele reis meenemen. Kaartjes op Vlieland koop je bij boekhandel De Vlielandvakantiewinkel in de Dorpsstraat 52.

Vanaf het Posthuys op Vlieland brengt de Vliehors Expres je naar de kleine veerboot op het strand de Vliehors. De veerboot vaart van Vlieland naar Paal 33 bij het dorp De Cocksdorp op Texel.

Met de bus reizen op Terschelling.

Op Terschelling kun je kaartjes kopen in de bus bij de chauffeur. Er zijn twee zones op het eiland. Een dagkaart kost ongeveer zes euro.

Je kunt in de bus ook je OV-chipkaart gebruiken. Je OV-chipkaart kun je opladen in de bus en in de haven.

Veerboot Harlingen

De terminal in de haven van Harlingen.

Met de bus op Vlieland.

Op Vlieland is er maar één buslijn. Als de boot aankomt op het eiland staat de bus al te wachten bij de haven. Je kunt in de bus een kaartje kopen maar je kunt ook je ov-chipkaart gebruiken. Een weekkaart kost maar zeven euro.

Als je een hotel of vakantiehuis in het dorp Oost-Vlieland hebt kun je beter gaan lopen. De haven is namelijk in het enige dorp op Vlieland.

De bus rijdt o.a. naar Hotel het Posthuys aan de andere kant van het eiland.