rugzaktrips vakantie

De attracties van Noord-Holland: Schoorl en Bergen.

Als je wilt uitwaaien op het strand of wandelen en fietsen in het prachtige natuurgebied de Schoorlse Duinen dan kun je goedkoop overnachten in Schoorl of Bergen.

Voor een dagje naar het strand ga je naar de badplaats Bergen aan Zee.

Kaart van Noord-Holland.

Noord-Holland

Goedkoop overnachten bij Schoorl.

In Schoorl en Bergen kun je overnachten in één van de vele hotels en vakantiehuizen die hier zijn. Vooral de appartementen en vakantiehuizen zijn hier niet duur.

In Schoorl ligt een mooi vakantiepark, Park Scorleduyn. Dit vakantiepark ligt tegenover bezoekerscentrum van de Schoorlse Duinen.

De hotels en vakantiehuizen in Schoorl.

Overnachten langs de kust.

Overnachten

Goedkoop overnachten in Bergen.

Als je een paar dagen naar het strand in Noord-Holland wilt kun je het beste overnachten in Bergen aan Zee, ongeveer 5 km van Bergen. In Bergen aan Zee zijn veel budgethotels te vinden.

Tussen Schoorl en Bergen ligt het bungalowpark Residence Koningshof aan de Duinweg. Als je hier een bungalow huurt ben je dichtbij De Schoorlse Duinen en het dorp Bergen.

De attracties van Schoorl.

Schoorl is vooral bekend als bestemming van schoolreisjes. De belangrijkste attractie van Schoorl is het grote klimduin in het centrum van het dorp. Vanuit Schoorl loop je via het klimduin of bij het bezoekerscentrum van Nationaal Park de Schoorlse Duinen zo het natuurgebied in.

Ongeveer 5 km van Schoorl ligt het strand van strand bij Schoorl aan Zee. Hier kun je niet met de auto komen dus het is aan het strand altijd lekker rustig. Je kunt vanuit Schoorl door de Schoorlse Duinen naar het strand lopen of fietsen.

Schoorl

Het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer in Schoorl.

De Schoorlse Duinen.

Door het Nationaal Park de Schoorlse Duinen loopt een netwerk van ongeveer 60 km aan wandelpaden en fietspaden. Je loopt hier door bossen, heidevelden en over duinen richting het strand. Onderweg zie je veel vogels en misschien zelfs duinhagedissen.

Tip: Als je met kinderen naar Schoorl gaat kunnen ze gratis spelen in het Speelbos Zandspoor. Dit Speelbos ligt naast het Buitencentrum Schoorlse Duinen. Naast het speelbos ligt het blotevoetenpad.

Adres: Buitencentrum Schoorlse Duinen, Oorsprongweg 1 (navigatieadres: Heereweg 62), Schoorl.

Strand

Het strand van Bergen aan Zee.

Naar Bergen en Bergen aan Zee.

Het dorp Bergen ligt ten zuiden van de Schoorlse Duinen. In dit grote dorp zijn veel restaurants, cafés en winkels en er is het hele jaar wel wat te doen.

Als je van kunst en cultuur houdt zit je in Bergen goed. Er zijn veel galerieën en antiekwinkels en er zijn interessante musea. In het Museum Kranenburgh zie je de schilderijen van de Bergense School.

Het strand van de badplaats Bergen aan Zee ligt vlakbij.

Rustige stranden.

Andere rustige stranden in Noord-Holland.

Fietsen en wandelen rond Bergen

Als je in Bergen bent kun je een fiets huren en daarmee door de Schoorlse Duinen te fietsen. Ook het strand bij de badplaats Bergen aan Zee ligt vlakbij.

Je kunt vanuit Bergen ook door het Noord-Hollands Duinreservaat fietsen. Dit grote natuurgebied strekt zich uit tussen Bergen en Wijk aan Zee.

In Bergen kun je o.a. fietsen huren bij: Busker Fietsen. Kerkstraat 1, tegenover de Ruïnekerk in Bergen, Tel. 0725895196.

Mooie wandelroutes in Nederland.

Vervoer naar Bergen.

Met de bus kun je vanaf het station van Alkmaar om de twintig minuten naar Bergen reizen (lijn 6).

Leuke plaatsen in de buurt.

Schoorl

Foto's van Schoorl

Bergen

Bergen en Bergen aan Zee

Bergen aan Zee

Het strand van Bergen aan Zee

Bergen aan Zee

Hotel Rasch is een klein budgethotel in Bergen aan Zee.