rugzaktrips vakantie

Low budget in Vlissingen, Zeeland.

Vlissingen is een stad met een centrum aan de Westerschelde. Op de boulevard heb je een mooi uitzicht op de Westerschelde. Hier zijn enkele goede hotels en pensions.

In Vlissingen kun je o.a. goedkoop overnachten in het City Hostel. Ook zijn er enkele B&B's waar je goedkoop kunt overnachten.

De boulevard van Vlissingen.

Vlissingen

In de toren is een restaurant en je kunt er luxueus overnachten.

Goedkoop overnachten in Vlissingen.

De goedkoopste slaapplaats van Vlissingen vind je in het City Hostel. In het City Hostel kun je een bed op een slaapzaal boeken voor rond de 25 euro inclusief ontbijt. Het gerenoveerde hostel ligt bij de Oude Markt in het centrum van Vlissingen. Beneden vind je een terras en een brasserie waar je in de avond kunt aanschuiven bij een buffet.

Als je met zijn tweeën bent kun je goedkoop overnachten in een B&B. Zo zijn de kamers in B&B de Kleyne Wereld en B&B Gebr. de Muynck goed en goedkoop.

Enkele goedkope hotels in het centrum van Vlissingen zijn: Hotel De Ruyter en Hotel Restaurant Solskin.

Overnachten in Vlissingen.

Overnachten

Overnachten bij het strand.

Hotel Restaurant Solskin ligt aan het strand en heeft een groot appartement. Als je in een groep van vijf personen reist kun je de prijs van de kamer delen en ben je goedkoper uit dan wanneer je op een slaapzaal in een hostel slaapt.

Tip: Ongeveer 17 km van Vlissingen ligt Domburg aan de zee. In de badplaats Domburg is een hostel van Stayokay gevestigd in een romantisch kasteel uit de 13de eeuw. Je kunt hier dus goedkoop in een kasteel overnachten.

De hotels en appartementen van Vlissingen.

Hotel Vlissingen

Een hotel aan de boulevard van Vlissingen.

Leuke dingen doen in Vlissingen.

Het strand van Vlissingen is klein en op zonnige dagen druk maar er is veel te zien. Grote schepen varen uit de haven van Antwerpen varen rakelings langs de kust op weg naar de Noordzee.

Ook de twee kilometer langer boulevard van Vlissingen is de moeite waard. Er zijn aan de boulevard veel terrasjes maar het is natuurlijker goedkoper om bij de supermarkt wat snacks en drinken te kopen en op het strand of de basaltblokken voor de terrasjes te picknicken.

Vlissingen

Het Arsenaal in Vlissingen staat bij de jachthaven aan de dijk van de Westerschelde.

Andere leuke attracties.

Andere leuke attracties in Vlissingen zijn het Maritiem MuZEEum, het piratenpark Het Arsenaal en Reptielenzoo Iguana. Ongeveer 8 km van Vlissingen ligt het Fort Rammekens in een prachtig natuurgebied en aan zee.

Tip: Je kunt met een voetveer van Vlissingen over de Westerschelde naar Breskens varen. Je mag je fiets meenemen. Je vind de veerboot bij het treinstation in de haven van Vlissingen. Er gaat een bus naar het station (lijn 56 en lijn 60).

De badplaatsen van Walcheren.

Vlissingen zee

De dijk is de ideale plek om in het gras te zitten met vrienden.

Eten en drinken in Vlissingen.

  • Het Bellamypark is een groot plein bij de jachthaven in het centrum van Vlissingen. In de buurt van dit plein vind je een groot aantal cafés en restaurants. Ook de nabijgelegen straten Nieuwendijk en de Walstraat en aan het Beursplein vind je veel restaurants.
  • Als je je eten en drinken in de supermarkt, pizzeria, chinees of snackbar gekocht hebt kun je het op de dijk bij Het Arsenaal, achter de jachthaven opeten. Op de dijk kun je in het gras zitten en heb je uitzicht op Vlissingen aan de ene zijde en op de voorbij varende schepen in de Westerschelde aan de andere zijde.

Vervoer naar Vlissingen.

Vlissingen is met de auto over de A58 gemakkelijk te bereiken.

Je kunt ook met de trein naar Vlissingen. Er is een station in de buurt van de haven.

Achter het station ligt de haven voor de voetveer naar Breskens. De bussen van lijn 56 en lijn 60 stoppen bij het station en de veerboot.

Strand Vlissingen

Het strand van Vlissingen gezien vanaf de Boulevard.