rugzaktrips vakantie

Een low budget vakantie op Vlieland.

Vlieland is een klein eiland met veel natuur en maar één dorp, Oost-Vlieland. Dit dorp ligt aan de dijk bij de Waddenzee en naast de haven. Het Noordzeestrand is via de Badweg lopend gemakkelijk te bereiken.

Er rijdt een bus op Vlieland. Kaartjes voor de bus zijn heel goedkoop. Er zijn op Vlieland twee campings.

Overnachten op Vlieland.

Op Vlieland zijn geen hostels of jeugdherbergen zoals op Terschelling en Texel maar de meeste hotels zijn er niet duur, vooral als je de prijs van een kamer kunt delen met je reisgenoten.

Zo heeft het luxe WestCord Strandhotel Seeduyn vierpersoonsappartementen waardoor een bed hier minder dan € 40,- per persoon kost.

De hotels, B&B's en appartementen op Vlieland.

Overnachten op Vlieland.

Overnachten

Eilandhoppen vanuit Vlieland.

Vlieland ligt gunstig als je vanaf een eiland meerdere eilanden wilt bezoeken.

Vanaf het strand in natuurgebied de Vliehors vertrekt een voetveer naar Texel en vanuit de haven van Oost-Vlieland kun je drie dagen per week met een veerboot van rederij Doeksen oversteken naar Terschelling.

Vlieland

De dorpsstraat van Vlieland.

De campings op Vlieland.

Er zijn op Vlieland twee campings: Kampeerterrein Stortemelk en het natuurkampeerterrein Kampeerterrein de Lange Paal.

Kampeerterrein Stortemelk ligt dichtbij het strand en niet zo ver van het enige dorp op Vlieland.

Je kunt ook voor ongeveer vijf euro kamperen bij Kampeerterrein de Lange Paal, een eenvoudige camping van Staatsbosbeheer.

Vlieland

Oost-Vlieland is het enige dorp van Vlieland.

Kampeerterrein de Lange Paal

Kampeerterrein de Lange Paal is een eenvoudige camping van Staatsbosbeheer. De camping ligt bij de Waddenzee tussen het dorp en het Posthuys. Het is een eenvoudige camping maar wel goedkoop. De camping is geopend van 1 april tot en met 1 november.

Trekkers kunnen hier al voor een paar euro per persoon per nacht kamperen maar mogen maximaal 3 nachten blijven. Gewone kampeerplaatsen kosten rond de vijf euro per nacht. Je hebt wel een Natuurkampeerkaart nodig maar die kun je kopen bij het kampeerterrein.

Adres: Camping Lange Paal, Postweg 1a. Vlieland, Tel: 0562 – 451639.

Vlieland

De Herbergh van Flielant is een hotel-restaurant in de dorpsstraat.

Openbaar vervoer op Vlieland

Op Vlieland zijn auto's van toeristen niet toegestaan. Een busrit op het kleine eiland is echter heel goedkoop. Een rit over het eiland kost ongeveer € 2,-, een retour € 3,- en een dagkaart € 4,-. Je kunt je OV-chipkaart gebruiken.

De bus stopt o.a. bij camping Stortemelk, Duinkersoord, het dorp, Kampeerterrein de Lange Paal en het Posthuys. Als de veerboot aankomst staat er altijd een bus klaar.

Op Vlieland kun je overigens net zo goed een fiets huren en gaan fietsen. Het eiland is niet zo groot en met een fiets hoef je nooit op de bus te wachten.

De fietsverhuurders op Vlieland

Vlieland is een klein eiland met maar één dorp. De fiets is dan ook het populairste vervoermiddel op het eiland.

Één van de grootste verhuurders op Vlieland is Zeelen in de Dorpsstraat. Andere fietsenverhuurders zijn Fietsverhuur Jan van Vlieland, tegenover de veerboot, en Fietsenverhuur Frisia in de Dorpsstraat.

Bij de meeste hotels kun je als gast ook een fiets huren. Ook bij Hotel het Posthuys zijn fietsen te krijgen.

De attracties van Friesland.

Aankomst Vlieland

De aankomst van de veerboot in de haven van Vlieland. Op de foto zie je het dorp met op de achtergrond Hotel Vlierijck.

De aankomst op Vlieland.

Als je met een fiets naar je vakantieaccommodatie wilt gaan kun je je bagage afgeven in de haven. De vervoerders brengen je bagage tegen betaling naar je hotel, vakantiehuisje of camping.

Als je de boot afkomt zie je de rode bagagekar van Wietze de Boer en de gele bagagekar is van bagagevervoerder Zeelen naast de boot staan.

Veel hotels op het eiland hebben een contract met één van de bagagevervoerders om bagage van de gasten naar het hotel te brengen.

Vlieland

Foto's van Vlieland

Oost-Vlieland

Het dorp Oost-Vlieland.

Vlieland attracties

Een snelle watertaxi. Met deze boten worden ook de zeehondentochten gedaan.