rugzaktrips vakantie

De attracties van Terschelling.

Op Terschelling is het door de zee misschien in de zomer wel koeler dan op het vasteland maar het is er wel zonniger.

Op het eiland kun je fietsen huren waarmee je overal op het eiland kunt komen. Terschelling heeft brede zandstranden waar je kunt wandelen, paardrijden en strandzeilen.

De Waddeneilanden

Waddeneilanden

1. De stranden van Terschelling

Terschelling heeft langs de Noordzee de breedste zandstranden van Europa. Je hebt er dan ook meer ruimte dan in andere badplaatsen van Nederland.

Ter hoogte van Paal 8 bij West aan Zee en bij de strandopgang bij Midsland aan Zee zijn de bewaakte stranden. Er zijn op het strand diverse leuke strandpaviljoens.

Andere leuke strandpaviljoens vind je bij Paal 8, aan het einde van de badweg van Hoorn en bij Midsland aan Zee.

De strandpaviljoens bij West en bij Oosterend

Vlakbij West-Terschelling ligt Paviljoen de Walvis bij het Groene Strand. Vanaf het terras van paviljoen heb je een mooi uitzicht over het Wad. Het paviljoen ligt niet zo ver van de haven dus je kunt er in de avond naartoe lopen. Het paviljoen is het hele jaar door, behalve op woensdag, geopend. In de zomer is het paviljoen zelfs tot middernacht geopend.

Aan het einde van de badweg bij Oosterend ligt het strandpaviljoen Heartbreak Hotel. Dit strandpaviljoen is ingericht in de stijl van de jaren vijftig en zestig.

Naar het strand op de Waddeneilanden.

Terschelling

Strandpaviljoen de Wavis ligt aan het Groene Strand, vlakbij de veerboot in West-Terschelling.

2. Fietsen op Terschelling

Terschelling is zo'n 30 km lang en gemiddeld vier kilometer breed. Bijna alles is dus in een paar uur te bereiken op de fiets. Er is op het eiland een netwerk van schelpenpaden waarover je door de bossen en duinen kunt fietsen.

Veel toeristen huren dan ook bij aankomst een fiets, tandem of scooter om daarmee het eiland te verkennen.

Fietsen op Terschelling.

3. Windsurfen, kitesurfen en golfsurfen op Terschelling.

Windsurfen, kitesurfen en golfsurfen kan op het Noordzee strand tijdens het hoogseizoen alleen tussen paal 9 en paal 10 ter hoogte van Midsland aan Zee.

De rest van het jaar kun je overal langs het strand terecht. Aan de kust van de Waddenzee zijn veel plaatsen waar je goed kunt surfen. Zo kun je zonder vergunning gaan windsurfen bij het Groene Strand.

Op Terschelling kun je geen surfplanken huren dus je moet je eigen plank meenemen.

4. Met een boot de Waddenzee op.

Vanuit West-Terschelling kun je in het hoogseizoen meevaren op een boot de Waddenzee op. Tijdens je vaartocht zie je o.a. zeehonden.

Bij het VVV- kantoor bij de haven van West-Terschelling kun je een overzicht krijgen van de vaartochten en je kunt er ook een vaartocht boeken.

Een kleine boot als de MS. Brandaris vaart overigens het hele jaar. Er passen maximaal 12 personen op de boot.

Je kunt van Terschelling naar Vlieland varen en van Vlieland naar het eiland Texel. Tip: Eilandhoppen op de Waddeneilanden.

5. De natuurgebieden van Terschelling.

Een groot deel van Terschelling is natuurgebied. De belangrijkste natuurgebieden van Terschelling zijn de voormalige zandbanken De Noordvaarder, ten westen van het eiland, en de Boschplaat (ten oosten van het eiland).

Het Groene Strand, vlakbij het dorp West, ligt tegen de Noordvaarder aan. In de natuurgebieden kun je fietsen, wandelen en paardrijden.

In het voorjaar moet je eens naar de meeuwenkolonies in het natuurgebied de Boschplaat gaan. De Boschplaat ligt vlakbij het dorp Oosterend.

Rustige stranden in Nederland waar je kunt uitwaaien.

Terschelling

Dit is één van de boten waarvoor je een zeehondentocht op het Wad van anderhalf uur kunt boeken.

bagage

Terschelling