rugzaktrips vakantie

Rustige stranden in Nederland.

Soms liggen rustige stranden maar één strandopgang af van de populaire maar drukke stranden. Met de fiets of lopend ben je er zo. Voor een lange strandwandeling of een picknick op het strand moet je echter hier zijn.

Als je een erg afgelegen strand hebt gevonden zijn er geen strandpaviljoens, er zijn geen strandhuisjes en er is geen toezicht. Er is wel rust en ruimte.

Hier is een overzicht van stranden die ook op een zonnige dag niet zo druk zijn.

De Waddeneilanden.

Waddeneilanden

De stranden op de Waddeneilanden zijn nooit druk.

De stranden van de Waddeneilanden.

Om een strand op de Waddeneilanden te bereiken moet je eerst met de veerboot. Dat is misschien de reden dat de stranden van Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog veel rustiger zijn dan die in de rest van Nederland. Met de fiets is er altijd wel een strandopgang met een rustig strand in de buurt.

Overnachten aan zee.

Overnachten

Het rustigste strand van Texel.

Op het meest zuidelijke punt van Texel, vlakbij de veerhaven, ligt het strand De Hors. Dit is het rustigste strand van Texel. Bij het strand ligt een prachtig duingebied. Eigenlijk is De Hors meer een zandvlakte met beginnende duinen dan een strand. Je kunt hier uren rondwandelen en weinig mensen zien. Met wat geluk zie je wel een zeehond.

Met de veerboot vaar je voor een paar euro van Den Helder naar Texel.

Er is een parkeerterrein bij de Mokweg. Je kunt ook vanaf de veerboot naar De Hors lopen.

Tussen Den Helder en Callantsoog.

In de Kop van Noord-Holland zijn meer rustige stranden. Tussen Den Helder en Callantsoog ligt de badplaats Groote Keeten. Hier is een schoon strand waar bijna nooit teveel mensen zijn.

Er is een strandpaviljoen en een grote parkeerplaats.

De attracties van Den Helder.

Wandelen van Den Helder naar Hoek van Holland.

De Kop van Noord-Holland.

Kop van Noord-Holland

Julianadorp aan Zee in de Kop van Noord-Holland.

Bij Julianadorp aan Zee in de kop van Noord-Holland liggen rustige stranden. Er zijn wel twee bungalowparken maar er is een breed strand van meer dan vier kilometer.

Neem wel een picknickmand of koelbox mee want er zijn geen voorzieningen. De stranden met meer drukte zijn die bij strandopgang Zandloper en strandopgang Julianadorp.

De badplaatsen van Noord-Holland.

Badplaatsen.

badplaatsen

Het strand tussen Zandvoort en Noordwijk aan Zee.

Er ligt een rustig strand tussen Zandvoort en Noordwijk aan Zee waar je altijd wel genoeg ruimte hebt. Er zijn wel weinig voorzieningen maar die zul je niet echt missen als je er voor je rust komt.

Het strand Langevelderslag bij Noordwijk is erg breed en zelden druk. Er zijn geen strandpaviljoens maar voor de strandopgang zijn wel enkele eetgelegenheden. Je kunt vlakbij het strand parkeren. Er is een grote parkeerplaats.

Je kunt op het strand vaak wel strandstoelen, windschermen en parasols huren.

Het strand bij Bergen aan Zee.

Bij de badplaats Bergen aan Zee ligt een breed strand van ongeveer drie kilometer waar het zelden te druk is. Het is een strand waar je ook kunt kiten, surfen of een lange strandwandeling kunt maken.

De stranden van Schoorl en Bergen.

Kop van Noord-Holland Den Haag

Het strand bij Wassenaar.

Als je vanuit Scheveningen naar het noorden loopt kom je bij het strand van Wassenaar. Het strand van Scheveningen is op een zonnige dag erg druk maar op het strand van Wassenaar heb je wel de ruimte. Er is hier 8 km aan zandstrand.

De attracties bij Scheveningen en Wassenaar.

Uitwaaien bij zee.

Strand Hoek van Holland

Een rustig strand in Westland
( Bij het strand van Hoek van Holland).

Kijkduin bij Den Haag

Bij Kijkduin ligt een groot duingebied waar je goed kunt fietsen. Hier zijn strandopgangen die naar rustige stranden leiden.

Het strand bij Den Haag en Kijkduin.

Het strand bij Kasteel Westhove ( Walcheren, Zeeland).

Het strand van Domburg in Zeeland is het vaak druk maar als je een paar kilometer verder rijdt of fietst kom je bij het strand van Westhove. Het strand is niet echt leeg maar wel rustiger dan bij Domburg.

Kasteel Westhove is een middeleeuws kasteel in de buurt van het strand. Tegenwoordig is in het kasteel een hostel van Stayokay gevestigd. Je kunt er dus goedkoop overnachten.

De stranden van Walcheren.