rugzaktrips vakantie

Low budget op Walcheren in Zeeland.

Als je van strand en zon houdt en toch in Nederland wilt blijven dan kun je naar een badplaats tussen Zoutelande en Vlissingen.

In Domburg en in Vlissingen zijn goedkope hostels. Langs de hele kust van Walcheren vind je campings en bungalowparken waar je goedkoop aan zee kunt overnachten.

Walcheren en Zeeuws-Vlaanderen.

Spanje

Leuke badplaatsen op Walcheren.

 • Vlissingen
 • Dishoek en Zoutelande
 • Domburg
 • Westkapelle en Oostkapelle

De hotels en vakantiehuizen in Zeeland.

De vakantieparken in Zeeland.

Overnachten in Zeeland.

Overnachten

Low budget in Vlissingen.

Vlissingen is een stad met een centrum dat direct aan de zee grenst. Langs de twee kilometer lange boulevard ligt een strand. Op zonnige dagen kan het strand en de boulevard erg druk zijn. Langs boulevard vind je veel terrasjes, leuke restaurants en hotels in iedere prijsklasse.

Vlissingen is met de trein te bereiken. Vlakbij het station kun je als voetganger met de veerboot de Westerschelde oversteken naar de badplaats Breskens. Dit is een leuke en goedkope boottocht.

Goedkoop in Vlissingen.

Vlissingenb

In Vlissingen ligt het strand langs de boulevard.

Low budget in Dishoek.

Dishoek is een klein dorp tussen Zoutelande en Vlissingen. Het is een badplaats met een mooi strand waar de zeeschepen rakelings langs de kust varen. Bij het strand liggen o.a. een eetcafé, een hotel en er zijn de appartementen en villa's van Noordzee Résidence Dishoek.

De duinen tussen Dishoek en Zoutelande zijn hoog en je hebt er een prachtig uitzicht over Walcheren en de zee. Over de top van de duinen loopt een pad naar Zoutelande en naar Vlissingen.

De hotels, appartementen en villa's van Dishoek.

Low budget in Zoutelande.

Zoutelande is een populaire badplaats in Zeeland, ongeveer 10 km van Vlissingen. Het dorp heeft hoge duinen en een breed strand. Schepen varen hier vlak langs de kust.

Zoutelande heeft een boulevard en een winkelstraat met restaurants en leuke terrasjes. In de winkelstraat van Zoutelande kun je overigens gratis internetten.

In Zoutelande is een bunker uit de tweede wereldoorlog die op zondag en op woensdagmiddag gratis te bezoeken is (adres: Duinweg 40).

De hotels, campings en vakantiehuizen van Zoutelande.

Dishoek

Bij de opgang naar het strand in Dishoek zijn terrasjes, vakantieappartementen en vakantiehuizen.

Low budget in Domburg.

Domburg is een stad met een lange geschiedenis als stad (13de eeuw) en als badplaats. Kunstenaars als Toorop en Mondriaan kwamen hier graag. Bij Domburg vind je een zee met goed zwemwater waar je ook kunt golfsurfen.

Vanaf de Hoge Hil, iets buiten het dorp heb je een mooi uitzicht over Domburg en de zee. Er lopen veel fietspaden en wandelpaden over de duinen de oude bossen in de omgeving van Domburg.

Tussen de badplaatsen Oostkapelle en Domburg ligt het 13de-eeuwse Kasteel Westenhove. In dit kasteel is tegenwoordig een hostel van Stayokay gevestigd. Je kunt in dit bijzondere hostel in Oostkapelle goedkoop overnachten in het kasteel zelf of in één van de twee koetshuizen.

Andere leuke plaatsen in Walcheren.

 • De badplaatsen Westkapelle en Oostkapelle.
 • Het historische centrum van de plaatsen Veere en Middelburg.
 • Fort Rammekens ligt ongeveer 7 km van Vlissingen in het natuurgebied Rammekens. Het fort is een populaire bestemming voor een fietstocht.

De hotels en vakantiehuizen in Zeeland

Zouteland

Het strand bij Zoutelande.

Enkele leuke dingen doen op Walcheren.

 • Bij Surfschool Domburg kun je surfplanken, Bodyboards en Skimboards huren. Uiteraard kun je er ook surfles krijgen.
  Adres: Strand Noordduine (Kruising Schelpweg/Trommelweg). Tel. 0118-584795. Email: surfschool@sportshopdomburg.nl.
 • Als je van fietsen of wandelen houdt kun je langs de kust naar Dishoek en Zoutelande. Er loopt een wandelpad over de duinen van Vlissingen naar Zoutelande.