rugzaktrips vakantie

Low budget in Utrecht.

De meeste bezienswaardigheden en winkelstraten van Utrecht liggen tussen het station en het Domplein.

Hier, in het centrum van Utrecht, kun je goedkoop overnachten in een hotel of appartement. Bij het plein Neude is een hostel van Stayokay.

Midden-Nederland

Utrecht

Goedkoop overnachten in Utrecht.

Het Stone Hotel & Hostel is een klein hotel in de binnenstad. Het hotel heeft eenvoudige kamers maar wel met gratis WIFI en je kunt de keuken gebruiken zodat je niet in een duur restaurant hoeft te eten.

Als je in Utrecht wilt overnachten omdat je onderweg bent dan is het Ibis Hotel een goede keus. Het hotel ligt aan de snelweg A2/A12 en parkeren is hier gratis. Je kunt dan met de tram naar de binnenstad van Utrecht.

Goedkope hotels en appartementen in Utrecht.

Overnachten in Utrecht.

Overnachten

Overnachten in een hostel van Stayokay in Utrecht.

Als je goedkoop in het centrum van Utrecht wilt overnachten kun je naar het hostel van Stayokay gaan. Dit hostel ligt aan het plein Neude, dus vlakbij horeca, muziekcentrum Tivoli Vredenburg en bij het station. In het hostel kun je overnachten in een tweepersoonskamer of op een familiekamer.

Als je echt goedkoop wilt slapen kun je een bed op een slaapzaal nemen voor minder dan dertig euro inclusief ontbijt. Je moet in dit hostel overigens wel bijbetalen voor de handdoeken.

Het Stayokay Hostel in Utrecht.

Utrecht botenverhuur

Tip: Huur een kajak of kano en vaar daarmee door de Oudegracht.

De attracties van Utrecht.

Utrecht heeft een mooi historisch centrum met veel bezienswaardigheden. Omdat Utrecht centraal in Nederland ligt vinden er veel evenementen plaats.

Zo kun je voor concerten naar het muziekcentrum Tivoli Vredenburg en voor één van de vele beurzen en tentoonstellingen naar de Jaarbeurs.

De Jaarbeurs ligt achter het centraal station aan het Jaarbeursplein.

Centrum Utrecht

Langs de Oudegracht kun je op de werven op een terras zitten.

De Oudegracht in het centrum.

  • Aan de Oudegracht, vlakbij de Dom, werden de handelaren vroeger per schip bevoorraad. Hier liggen al sinds de middeleeuwen de zogenaamde werfkelders. In veel werfkelders zijn tegenwoordig restaurants en cafés gevestigd.
  • Huur eens een waterfiets, kajak of een kano en vaar ermee door de Oudegracht. Open tussen april en oktober.
    Adres verhuur van kano's en fluisterboten: Oudegracht aan de Werf 275, Utrecht. Tel. 06-15602823.
Centrum Utrecht

Overal in de binnenstad zijn terrasjes.

Lekker eten en drinken in Utrecht.

In Utrecht kun je op heel veel plaatsen goedkoop en lekker eten.

  • Misschien is het wat toeristisch maar op een zonnige dag kun je in de binnenstad het beste op een terras zitten bij de vele restaurants, bars en cafés op de werven en de kelders langs de Oudegracht.
  • In de vernieuwde hal van het Centraal Station van Utrecht zijn veel eethuisjes en kiosken waar je lekker en goedkoop kunt eten. Lekkere pasta en Italiaanse broodjes met verse groenten kun je bijvoorbeeld goedkoop bij Julia's eten.

Lekker eten in Lombok

In de multiculturele wijk Lombok zijn veel eethuizen en cafés waar je goedkoop kunt eten. Rond de Kanaalstraat zijn de meeste Turkse winkels. Als je in een appartement of hostel overnacht kun je hier je inkopen doen.

De Kanaalstraat is een leuke straat in Lombok voor een broodje tussen de middag.

Lombok ligt achter het Centraal Station, vlakbij de Jaarbeurs.

Utrecht snack

Dimitri Petit ligt vlakbij het Domplein in de Servetstraat.

Grieks eten in Utrecht.

Bij Dimitri Petit in de Servetstraat, vlakbij het Domplein, mag je de Griekse snacks op de tafel voor de winkel gratis proeven.

Echt lekker zijn de Pita Gyros en de Pita Gyros Kip.

Het Domplein.

Het oudste deel van Utrecht is het Domplein. Hier staat de Dom en er is een nieuwe attracties, het DOMunder. In het DOMunder daal je af naar de opgravingen onder het Domplein. Je moet wel online reserveren.

Utrecht

Foto's van Utrecht

Centrum Utrecht

De gezellige binnenstad van Utrecht.

winkelstraten

De meeste winkelstraten in Utrecht liggen tussen het centraal station en het Domplein.