rugzaktrips vakantie

Een paar dagen naar Groningen stad.

Groningen is een echte studentenstad met veel betaalbare restaurants, gezellige bars en levendige winkelstraten.

In de binnenstad van Groningen zijn veel goedkope hotels en hostels te vinden. Aan de rand van Groningen kun je een blokhut huren aan het Paterswoldse Meer.

Noord-Nederland

Groningen

Overnachten in Groningen.

Als je voor minder dan 20 euro wilt overnachten kun je naar het Simplon Jongerenhotel aan het Boterdiep, op loopafstand van de Grote Markt. Je slaapt in dit hostel wel op een slaapzaal. Ook het driesterrenhotel The Student Hotel Groningen ligt aan het Boterdiep.

Het University Hotel ligt in het centrum van Groningen. Het driesterrenhotel maakt deel uit van de universiteit maar je kunt er ook overnachten als je niets met de universiteit van doen hebt.

Overnachten in Groningen.

Overnachten

Leuke attracties in Groningen.

De belangrijkste attractie van Groningen is natuurlijk de historische binnenstad met zijn vele gezellige cafés en restaurants en zijn winkelstraten. Als je op de Grote Markt of op de Vismarkt begint liggen alle bezienswaardigheden in het centrum op loopafstand.

Onder de Herebrug, vlakbij het station, worden kano's, kajaks en waterfietsen verhuurt. Verhuurder 't Peddeltje is geopend van maart t/m oktober. Op maandag en dinsdag gesloten.

In Poppodium Vera vinden regelmatig popconcerten plaats. Voor de agenda en tickets kijk je op de site van Vera. Adres: Oosterstraat 44, Groningen.

Groningen

Enkele cafés en restaurants op de Grote Markt.

Bij Eelderwolde en het Paterswoldse Meer.

Bij Eelderwolde, aan de rand van Groningen, kun je heel goedkoop een Zweedse blokhut huren op vakantiepark Scandinavisch Dorp in Eelderwolde. De blokhutten liggen bij het Paterswoldsemeer.

Het Paterswoldsemeer is een leuke plek als je wilt zonnebaden, zwemmen of een boot wilt huren voor een boottocht op het meer.

Er zijn kano's, sloepen, zeilboten en kleine of motorboten te huur bij Jachthaven Zuidwesthoek, adres: Meerweg 247, 9752 XD Haren. Tel. 050-3094444.

De hotels in Eelderwolde en Haren.

Goedkoop eten en drinken in Groningen.

  • Lambik is een eethuis aan de Grote Kruisstraat. Het dagmenu kost ongeveer 10 euro. Er is altijd een vegetarisch gerecht.
  • De Kleine Moghul is een Indiaas restaurant in het centrum van Groningen. De Indiase gerechten zijn lekker en niet duur. Adres: Nieuwe Boteringestraat.
  • De Pastafabriek is een restaurant waar je goedkoop en lekker pizza's of pasta's kunt eten. De inrichting van de Pastafabriek doet denken aan een fabriek. Adres: Stoeldraaierstraat.
University Hotel

Nog enkele adressen.

  • De Sportsbar Groningen is een eetcafé in het Sportcentrum op de Zernike Campus. Ieder dag kun je goedkoop eten. Op zondag is er een brunch. De keuken is open tot 21.00 uur. Op zondag tot 19.00 uur.
    Adres: Het Sportcentrum , Blauwborgje 16. tel. 050-3634650
  • In de kantine op de vierde verdieping van de universiteitsbibliotheek kun je bijkomen van je zwerftochten in de binnenstad. In de zomer kun je hier in de zon zitten op het dakterras. Vanaf het dakterras heb je een mooi uitzicht over de stad.
    Adres: Tegenover het Academiegebouw op Broerstraat 4, Groningen.
Tower Hill

Foto's van Groningen

London Bridge

Hotel de Doelen ligt op de Grote Markt.

Station Groningen

Het centraal station van Groningen ligt bij het centrum.

Borkum

Het Duitse eiland Borkum ligt vlakbij Groningen.