rugzaktrips vakantie

Low budget op Terschelling.

Terschelling is een eiland dat het hele jaar door veel toeristen trekt. Het eiland heeft veel te bieden. Je kunt er feesten en uitgaan maar ook fietsen, uitwaaien of zonnen op het strand.

Terschelling is niet zo duur. Het ligt niet ver weg dus je hebt weinig reiskosten en er zijn goedkope slaapplaatsen in het hostel of op een camping.

Voordelig overnachten op Terschelling.

Openbaar vervoer op Terschelling.

Kaart van Terschelling

Terschelling

Leuke plaatsen.

Goedkoop overnachten op Terschelling.

Op Terschelling kun je goedkoop overnachten. Er is een hostel van Stayokay bij het Wad, vlakbij de jachthaven van het dorp West-Terschelling. Hier kun je goedkoop een kamer vinden maar nog goedkoper is een bed op een slaapzaal.

Een bed op een slaapzaal bij Stayokay kost rond de 20 euro per nacht inclusief ontbijt.

De hostels van StayOkay op de Waddeneilanden.

Overnachten op Terschelling.

Overnachten

De campings van Terschelling.

Veel jongeren komen naar Terschelling om uit te gaan en overnachten op een camping. Camping Cnossen ligt vlakbij het grootste dorp van Terschelling, West.

Speciale jongerencampings zijn er ook. Je vindt een jongerencamping in Midsland, Camping Terpstra: tel. 0562-449091 en er is een jongerencamping in Formerum, Camping Appelhof, tel. 0562 - 448699.

Deze laatste camping ligt vlakbij het strand, heeft in de zomer een eigen discotheek en je kunt er kant en klare tenten huren.

De campings en vakantieparken op Terschelling.

Camping Cnossen

Camping Cnossen is één van de meest bekende familiecampings op Terschelling.

De kaartjes voor de veerboot naar Terschelling.

Rederij Doeksen verzorgt het vervoer tussen Harlingen, Vlieland en West-Terschelling.

Als je online een kaartje koopt bespaar je ongeveer €1,50. Als je de tijd hebt en niet met de snelle boot hoeft kun je besparen door de langzame boot te nemen.

Op de site van Rederij Doeksen zijn regelmatig acties te vinden. Zo zijn er soms voordelige kaartjes voor de trein in combinatie met de veerboot.

Met de veerboot naar Terschelling.

Goedkoop leuke dingen doen op Terschelling.

Terschelling heeft aan de Noordzeekust meer dan 40 km breed strand en een dagje zonnen of uitwaaien kost je niets zolang je uit de strandpaviljoens blijft. Je bespaart als je je eigen drank en eten meeneemt naar het strand.

Vergeet ook de kust van de Waddenzee niet. Op de dijk of bij het Groene Strand ten westen van Terschelling kun je zwemmen, wandelen en picknicken.

Als je wilt surfen op Terschelling zul je zelf een plank mee moeten nemen. Op Terschelling zijn ze niet te huur.

De attracties van Terschelling.

Goedkoop eten op Terschelling.

In de dorpen West, Midsland, Formerum en Oosterend zijn genoeg eetcafés waar je kunt eten. Goedkoper en leuker is het natuurlijk om je eten in de supermarkt te halen en ze op het strand, in een duinpan of op de dijk op te eten.

Terschelling ligt in zee en je kunt er dan ook lekkere verse vis kopen. In de veerhaven van West-Terschelling is een viskraam waar je lekkere vis en snacks kunt vinden.

Ook bij Zeevishandel Noordzee op het Brandarisplein in West koop je lekkere vis. Zeevishandel Noordzee heeft ook een viskraam bij de kerk van Midsland.

Enkele eethuizen.

In het dorp West-Terschelling kun je naar Pizzeria Isola Bella. Je kunt tussen 17:00 en 21:00 ook pizza's of pasta laten bezorgen.
Adres van de pizzeria: Pizzeria Isola Bella. Hoofdweg 17, West.

Bij Lokaal Eiland Beleving kun je lekkere broodjes, snacks en soepen kopen voor je picknick. Je vindt de winkel vlakbij de Brandaris.
Adres: Torenstraat 3, West-Terschelling.

In de haven bij de veerboot kun je lekkere vis kopen bij de viskraam.

vis eten

In de veerhaven staat deze viskraam.

Fietsen huren op Terschelling.

Een weekje een fiets huren is op Terschelling niet zo duur. Als je van natuur houdt kun je met de fiets naar één van de natuurgebieden op het eiland.

Als je wilt surfen op Terschelling zul je zelf een plank mee moeten nemen. Op Terschelling zijn ze niet te huur.

De verhuurders van fietsen.