rugzaktrips vakantie

Fietsen en wandelen op Terschelling.

Terschelling is een eiland waar je goed kunt wandelen en fietsen. De mooiste plekjes van Terschelling zijn verbonden met schelpenpaden. je kunt er niet met de auto komen.

Bij de VVV bij de haven in het dorp West-Terschelling kun je informatie krijgen over de fietsroutes en wandelroutes op het eiland.

Op Terschelling kun je op veel plaatsen een fiets of tandem huren.

Fietsen op Terschelling

Je kunt goed fietsen op de schelpenpaden door de bossen en de duinen.

Fietsverhuur op Terschelling.

Er zijn dichtbij de haven een paar fietsverhuurders waar je bij het huren van een fiets je bagage kunt afgeven. De verhuurder brengt dan je bagage gratis naar je hotel, hostel of camping.

Je kunt dan zelf met de fiets naar je vakantieadres gaan. Ook als je na je vakantie weer terug gaat kun je je bagage laten ophalen bij je hotel of hostel. Je kunt dan van je hotel naar de veerboot fietsen.

Veel hotels hebben op Terschelling een regeling met een fietsverhuurder waardoor je bij de receptie bij het inchecken ook een fiets kunt huren.

De fietspaden op Terschelling.

De fietspaden van Terschelling lopen soms langs de wegen maar vaker zijn het smalle maar goed onderhouden schelpenpaden die dwars door de mooiste natuurgebieden lopen.

Terschelling

De fietspaden op Terschelling lopen door bossen en duinen maar ook over de zeedijk bij het Wad is het goed fietsen. Vanuit West fiets je over de zeedijk naar het meest oostelijke dorp op Terschelling, Oosterend.

strand Terschelling

Fietsen voor de opgang naar het strand.

Naar het strand voor een strandwandeling.

Rijwielverhuur Zeelen.

Rijwielverhuur Zeelen is een grote fietsenverhuurder op Terschelling en Vlieland. Op Terschelling vind je Rijwielverhuur Zeelen tegenover de veerboot in de haven. Er is ook een vestiging van Rijwielverhuur Zeelen in de dorpen Midsland en Formerum.

De fietsverhuurder is 7 dagen per week geopend van 9:00 uur tot 18:00. Op vrijdagavond is de vestiging bij de haven geopend tot de laatste boot in de avond.

Fietsen Terschellingen

Een fiets reserveren bij Zeelen.

Reserveren kan via telefoonnummer: 0562-448165.

  • Fietsverhuur Zeelen haven West-Terschelling, Willem Barentzkade 15.
  • Fietsverhuur Zeelen Midsland, Heereweg 30, Midsland.
  • Fietsverhuur Zeelen Formerum, Formerum 39.
  • Fietsverhuur Zeelen Lies, Lies 8.
Terschelling

Haantjes Rijwielverhuur.

Bij Haantjes Rijwielverhuur kun je naast fietsen en mountainbikes (MTB) ook elektrische scooters huren. Er is een vestiging van Haantjes in het dorp West Terschelling en in Formerum.

De fietsen kunnen bij je vakantieadres bezorgd worden of bij de veerboot. Als je wilt brengt Haantjes Rijwielverhuur je bagage naar je vakantieadres.

Adres: Koksbosweg 4, Formerum

Tel: 0562-448883 en 0562-442929.

Fietsverhuur Tijs Knop.

Fietsverhuur Tijs Knop heeft een vestiging vlakbij de haven. Tijs Knop heeft naast normale fietsen, ook elektrische fietsen en skelters.

Bij reservering kun je een fietskaart krijgen. Als je wilt brengt deze fietsverhuurder je bagage gratis naar je hotel, camping of hostel.

Adres: Torenstraat 10-12, 8881 BJ West-Terschelling.

fietspaden Terschelling

Fietsverhuur bij Jonker Watersport.

Ook bij Jonker Watersport kun je fietsen huren. De winkel ligt ongeveer drie minuten lopen van de haven. Er zijn naast fietsen ook bakfietsen, tandems en elektrische fietsen te huur.

Adres: Willem Barentszkade 45, West Terschelling.

Tel. 0562-442224.