rugzaktrips vakantie

Goedkoop een weekend of korte vakantie naar Madrid.

De één gaat naar Madrid voor de paleizen en musea (Museo del Prado!). En de ander heeft de tijd van zijn leven in de vele originele tapasbars, restaurants en nachtcafés. Ook zijn er in Madrid veel leuke winkels te vinden om te shoppen en kun je er genieten van concerten, theatervoorstellingen en andere evenementen.

Voordelige hotels, goedkope hostels en jeugdherbergen zijn in Madrid niet zo moeilijk te vinden.

Madrid

Overnachten in Madrid.

In Madrid zijn ontelbare pensions, hostels en kleine goedkope hotelletjes te vinden. Het zal meestal niet al te moeilijk zijn een goedkope kamer te vinden, ook niet in het hoofdseizoen. Het is wel verstandig om van tevoren te boeken.

Goedkoop overnachten in Madrid kun je in de budget hotels in de buurt van Atocha, Plaza de Santa Ana, Puerta del Sol, Gran Via en Malasana.

De hostels en hotels in Madrid.

Overnachten in Madrid.

Overnachten

Reizen in en naar Madrid.

Vanuit Nederland (Amsterdam) kun je het goedkoopst vliegen met een aantal budget maatschappijen. In 2,5 uur vlieg je van Schiphol naar Madrid. In Madrid kun je in je hotel een gratis plattegrond van de stad en het openbaar vervoer krijgen.

Madrid heeft een vrij uitgebreid metrostelsel en er rijden voldoende bussen. Met het openbaar vervoer kun je je dus uitstekend verplaatsen binnen de stad.

Madrid

Rond Gran Via zijn enkele goedkope hotels te vinden.

Restaurants en cafés in Madrid

De beste cafés & restaurants kun je vinden in en om Plaza Mayor, Plaza de Santa Ana & Huertas, Plaza Palacio Real en Gran Via, Malasana & Chueca. Een goede restaurant is bijvoorbeeld, Casa Paco aan de Plaza de la Puerta Cerrada 11. Tussen 16:00 uur en 17:00 uur gesloten.

Vergeet vooral niet om de typische Madridse bar/winkeltjes Museo del Jamon te bezoeken. Dit soort bars is heel populair bij Spanjaarden.

In een Museo del Jamon koop je lekkere sandwiches met rauwe ham.

Museo del Jamon in Madrid.

In een Museo del Jamon hangen door de hele zaak verschillende soorten grote en klein hammen. Een sandwich met Serrano Ham is het goedkoopst.

Als er iets typisch Madrids is, dan zijn het wel deze specifieke barretjes of hamwinkels waar de mensen (vaak alleen) binnenlopen, aan de bar gaan hangen, een klein hapje (tapas) bestellen, een glaasje wijn erbij drinken (of een goedkoop biertje) en na 5 minuten weer naar buiten wandelen. Een bekende Museo del Jamon is te vinden bij metrostation Gran Vía en bij Puerta del Sol. Tussen 16:00 uur en 21:00 uur gesloten.

Enkele adressen van de Museo del Jamon

  • Museo del Jamo: C/ Gran Vía 72, Madrid
  • Museo del Jamo: Plaza Mayor 18, Madrid
  • Museo del Jamo: Capitán Haya 15, Madrid
  • Museo del Jamo: Carrera San Jerónimo 1, Madrid
  • Museo del Jamo: Alcala 1, Madrid
  • Museo del Jamo: Paseo Prado, 44, Madrid

kaartjes Vervoer en attracties in Madrid.

Shoppen in Madrid

Madrid is als winkelstad zelfs populairder dan Barcelona. Een vestiging van het grootste warenhuis van Spanje, El Corle Ingles, is o.a. te vinden in de Calle de Preciados. De warenhuizen in het centrum zijn tot 22:00 uur open.

Leuke (kitscherige) spulletjes vind je rond Plaza Mayor, Sol en rond Prado.

Goedkope hotelkamer

Het plein Plaza Mayor

De rommelmarkt El Rastro

Op zondagochtend moet je naar de wijk Embajadores gaan voor de vlooienmarkt, El Rastro. In en rond de straten Calle de Ribeirade Curtidores en Calle de los Embajadores kun je eindeloos grasduinen tussen leuke kleine spulletjes, van rommel tot kostbaar antiek.

Gratis attracties in Madrid