rugzaktrips vakantie

Gratis bezienswaardigheden en attracties in Madrid.

Madrid is dankzij de vele low budget vluchten een goedkope bestemming geworden voor een tussendoor vakantie.

Als je low budget in Madrid bent kun je de volgende attracties gratis bezoeken.

Kaart van Spanje

Spanje

1. Gratis rondleidingen met gids in Madrid

De andere gidsen van Madrid zijn er niet blij mee maar er zijn nog steeds gratis rondleidingen met gids door het centrum van Madrid. De gids doet de tour voor de fooien.

Er is o.a. een tour van organisator Sandemans New Europe.

De gratis rondleidingen in Madrid.

2. Het Prado Museum

Het Prado bezit onder andere schilderijen van Goya, Rubens en Murillo. Het Prado Museum is gratis toegankelijk voor studenten jonger dan 25. Neem je studentenkaart dus mee. Gepensioneerden hebben ook gratis toegang.

Tussen 18.00 en 20.00 uur kun je van dinsdag t/m zondag gratis naar binnen. Op zondag is het museum een uur eerder gratis.

Metro: Banco de España (rode lijn, L2). Op maandag gesloten.

Madrid

Het Prado Museum

kaartjes Kaartjes voor het Prado Museum en andere musea.
(met prijzen).

3. De markt in de straat El Rastro.

De markt van El Rastro is de oudste vlooienmarkt van Madrid en populair bij toeristen. De markt wordt op zondagen en feestdagen gehouden tussen 9.00 en 15.00 uur.

Metro: Puerto de Toledo (neem de blauwe lijn L1), Madrid

4. Het plein Plaza Mayor

Plaza Mayor is het beroemde plein in het centrum van Madrid is een bezoek waard. Ga er alleen niet eten want dat is hier erg duur.

Metro: Sol & Opera

Leuke dingen doen in Madrid.

Madrid

Palacio Real

5. Het paleis Palacio Real

Palacio Real is een reusachtig paleis met meer dan duizend kamers. Alleen al het eromheen lopen is een bijzondere ervaring. Een deel van het paleis is voor publiek toegankelijk maar je moet daar wel voor betalen.

Van maandag tot en met donderdag is het paleis de laatste twee uren gratis toegankelijk voor inwoners van de Europese Unie. Dus neem je paspoort mee.

Adres: Bailen, Madrid. Metro: Opera.

6. Het Reina Sofia Museum

In het Reina Sofia Museum kun je 20ste-eeuwse kunst zien. Ga toch minstens het beroemde schilderij ‘Guernica’ van Picasso zien als je in Madrid bent. Op dinsdag is het museum gesloten.

Een paar uur voor sluitingstijd is de toegang tot het museum gratis.

Adres: Reina Sofia Museum , Santa Isabel, 52, Madrid. Metro station: Atocha.

Een video (3 min) over low budget in Madrid.

7. De voormalige paleistuin Retiro Park

Het Retiro Park was ooit een paleistuin. Er zijn veel cafés en bij mooi weer treden er veel straatartiesten op. In de grote vijver zie je grote vissen en enkele schildpadden. Je kunt een bootje huren en in de vijver met je lief ronddobberen. Vooral op zondag kan het erg druk zijn in het park.

Adres: Retiro Park, Plaza de Independencia, Madrid. Metro: Retiro

Madrid

Botenverhuur in Retiro Park

Tip: De kabelbaan (Teleferico)

De kabelbaan (Teleferico) van Madrid naar recreatiepark Casa de Campo (met een meer, een park en een attractiepark) kost ongeveer € 5,- maar je hebt vanuit de kabelbaan op 40 meter hoogte wel een prachtig uitzicht over Madrid.

Je ziet vanuit de kabelbaan o.a. Parque del Oeste, de rivier Manzanares en Palacio Royal. Alleen het uitzicht vanuit de kabelbaan is al de moeite waard.

Metro station: Argüelles L3, L4, L6