rugzaktrips vakantie

Goedkoop uitgaan in Valencia

Valencia is de derde stad van Spanje en ligt vlakbij bekende vakantieoorden zoals bijvoorbeeld Benidorm. Valencia is echter als vakantiebestemming nog niet zo bekend.

Het is een grote stad met een mooi centrum waar je kunt uitgaan. In Valencia zijn veel stranden.

De vliegvelden en veerboten

Frankrijk

Uitgaan in Valencia

Je kunt goed uitgaan in Valencia. De bars en discotheken hebben geen officiële sluitingstijden dus in Valencia kun je de hele nacht doorgaan. De prijzen in discotheken en bars in Valencia liggen een stuk lager dan in bijvoorbeeld Barcelona en Madrid.

Wanneer het in de zomer te heet wordt in de stad verhuist het nachtleven naar het strand. Vooral het strand Playa de Malvarrosa staat bekend om haar nachtleven.

Overnachten in Valencia.

Overnachten

Hier kun je uitgaan in Valencia

De historische wijk Barrio del Carmen in het centrum van Valencia heeft een ruim aanbod van goedkope bars en goedkope hotels. Ook rond de universiteit zijn er veel goedkope studentencafés te vinden.

Als je iets meer mainstream zoek dan kun je naar de wijk Canovas, aan de rand van het historische centrum. Een ruim aanbod van disco-bars biedt vertier tot in de vroege ochtenduren. Entree is hier meestal gratis. Naast de disco-bars zijn ook de meeste populaire restaurants en bars in Canovas. Omdat trendy zijn hier niet echt belangrijk is zijn de prijzen in de discotheken in dit deel van Valencia ook heel betaalbaar.

restaurant

Goedkoop uit eten in Valencia

Valencia is een studentenstad dus je kunt er veel goedkope restaurants vinden. In de wijk Barrio del Carmen aan de rand van het historische centrum zijn bijvoorbeeld veel goedkope restaurants. Ook rond de universiteit zijn een aantal goedkopere restaurants met simpele maar lekkere menu's gevestigd. Een andere goede plek in Valencia waar je goedkope restaurants kunt vinden is de omgeving van Plaza del Ayuntamiento.

paella

Paella

Paella, kooklessen en tapas tours.

Valencia is de stad waar de paella is uitgevonden. Paella is dan ook het meest voorkomende gerecht in de restaurants van Valencia. En niet alleen paella met vis, garnalen en mosselen. De originele paella van Valencia heeft niet veel met zee te maken. De ingrediënten van een paella uit Valencia zijn geitenvlees, kippenvlees, rijst en groenten.

kaartjes Kookcursus in Valencia. Leer echte paella te maken.

zeilen

kaartjes Tapas tours in Valencia, wijnproeven en diner cruises.

Tapas, wijnproeven en kookcursussen

In Spanje is het niet ongewoon om rond 11.00 uur een snack te nemen. Het ontbijt stelt immers niet veel voor. Het kan een snack met koffie zijn maar een biertje erbij zou ook kunnen. Het middageten krijg je rond twee uur. Rond zeven uur 's avonds is het tijd voor tapas en om negen uur eet je tenslotte een licht avondmaal.

Maak je liever je eigen eten klaar dan kun je niet om de Mercado Central heen. Op deze historische markt verkopen ze alle plaatselijke lekkernijen die Valencia te bieden heeft. Maar wees er wel vroeg bij want rond tweeën ruimen ze de boel al op.