rugzaktrips vakantie

Reizen met de bus in Spanje.

Als je door afgelegen regio's in Spanje reist en kleine dorpen in de bergen wilt bezoeken zul je waarschijnlijk veel met de bus reizen.

Met de trein reizen in Spanje is ook relatief goedkoop maar bussen zijn nog goedkoper. En met de bus kun je ook de meest afgelegen regio's bereiken.

Leuke plaatsen in Spanje.

Bordeaux

Reizen per bus door Spanje.

Wie goedkoop door Spanje wil reizen kan het beste de bus nemen. Wellicht zijn bussen niet altijd het snelste maar wel het goedkoopste vervoermiddel in Spanje. Een busticket kost je ongeveer 8 euro per 100 km.

Reizen met de trein in Spanje is ook relatief goedkoop maar met de bus kun je ook naar de meer afgelegen dorpjes en streken reizen. Zeker in bergachtige gebieden kom je verder met de bus dan met de trein.

De regionale busdiensten in Spanje worden verzorgd door verschillende particuliere maatschappijen.

Het openbaar vervoer in Spanje

De informatie over het openbaar vervoer in Spanje is nogal chaotisch. Elke busmaatschappij is verantwoordelijk voor de eigen reisinformatie. Deze informatie kan op busstations nog wel eens ontbreken of erger verouderd zijn. Vraag het busnummer, de aankomst en vertrektijden dus altijd na bij het loket. Kaartjes voor de bus kun je op het busstation kopen. Het heeft niet veel zin om vooraf online te boeken.

Bijna iedere busmaatschappij heeft een website met reisinformatie maar helaas bijna altijd in het Spaans.

kaartjes Vervoer vanaf de Spaanse vliegvelden.

Bussen vanuit Madrid

In Madrid vertrekt de meerderheid van de bussen vanaf het Estación de Autobuses Sur (Intercambiador Méndez Alvaro). Dit busstation is te bereiken met metrolijn 6, uitstappen bij metrostation Mendez Alvaro.

Wie vanuit Madrid per bus naar het noorden van Spanje wil reizen vertrekt echter meestal vanaf het busstation Intercambiador Avenida de América, te bereiken met metrolijnen 4,6,7 en 9; metrostation Avenida de América.

Low budget in Madrid

Bussen vanuit Barcelona

In Madrid hebben sommige busmaatschappijen een eigen busstation. Controleer dus van tevoren vanaf welk busstation je bus vertrekt.

Alle nationale en regionale bussen vertrekken vanaf het centraal busstation Estación de Autobuses Barcelona Nor. Dit busstation is te bereiken met metrolijn L1, halte Arc de Triomf of met bus TMB no. 54).

Low budget in Barcelona

Hop-on Hop-off

De Hop-On Hop-Off Bussen in Spanje.

In veel Spaanse steden en zelfs in sommige regio's rijden tegenwoordig open Hop-On Hop-Off bussen. Deze dubbeldekkers met een open dak volgen een route langs de belangrijkste attracties van de stad. Bij iedere attractie kun je instappen of uitstappen.

Met deze Hop-On Hop-Off bussen kun je in een dag een stad verkennen.

kaartjes Dagkaarten voor de Hop-on Hop-off bussen.
met prijzen en routes.