rugzaktrips vakantie

De bezienswaardigheden en attracties van Mallorca.

Het Spaanse eiland Mallorca heeft naast de mooie zandstranden met een langzaam aflopende zee rond Palma de Mallorca ook veel attracties en bezienswaardigheden.

Hiken kun je op Mallorca in de bergen aan de westkust of aan de mooie oostkust. De plaats Sóller is een mooi beginpunt als je van een actieve vakantie houdt.

De kust van Mallorca.

Spanje

Uitzicht vanaf een veerboot bij Port de Sóller.

De bezienswaardigheden van de hoofdstad Palma de Mallorca.

Het plein Plaça Major in het oude centrum van Palma de Mallorca is omgeven met winkeltjes. Niet te missen bezienswaardigheden in het centrum van Palma zijn o.a. de Kathedraal le Seu, Palau de l’Almudaina, Basílica de Sant Francesc en het havendistrict met prachtige boten.

Castel Bellver ligt op een heuvel, ongeveer twee km van Palma. Vanuit het kasteel heb je een prachtig uitzicht op Palma de Mallorca. Als je alles in een dag wilt zien kun je voor ongeveer 20 euro een kaartje kopen voor de Hop-On Hop-Off bus van Palma.

De omgeving van Sóller.

In Palma kun je vanaf het station aan het plein Plaça d’Espanya met een smalspoortreintje uit 1912 naar het 27 km westwaarts gelegen plaatsje Sóller aan de westkust van Mallorca. Je rijdt met het treintje een prachtige route door de Serra de Tramuntana en de vallei van Sóller.

In de vallei van Sóller staan veel sinaasappelbomen en citroenbomen. Sóller was dankzij haar wijn en olijven vroeger erg rijk en dat is nog te zien aan de prachtige gebouwen in het centrum.

Veel toeristen nemen in Port de Sóller de boot voor een rondvaart door de haven of naar het dorp Port de Sa Calobra waar je de prachtige vallei Torrent de Pareis kunt verkennen.

Outdoor activities bij Sóller.

kaartjes Kaartjes voor de activiteiten en verhuur in Sóller.

De grotten aan de rotsachtige oostkust.

Op Mallorca zijn veel grotten. Sommige grotten hebben een ondergronds meer. Niet iedere grot is echter open voor toeristen. Grotten waar je wel naar binnen mag zijn Coves del Drac, de Coves del Hams en de Coves de Artà.

De grotten bij het vissersdorp Porto Cristo en de badplaats Calas de Mallorca op het oostelijk deel van het eiland zijn echte aanraders. In de Coves del Drac vind je het grootste onderaardse meer ter wereld en je kunt er met een bootje over heen varen. Ook de grotten van Coves del Hams bij Porto Christo hebben een ondergronds meer. Op beide meren worden iedere dag concerten gegeven en de kaartjes voor een tocht onder de grond zijn dan ook niet goedkoop.

trein

Deze antieke trein in Palma de Mallorca rijdt over een prachtige route naar Sóller.

Adressen voor het huren van scooters op Mallorca.

Mallorca is heel goed op een scooter te verkennen. Je kunt zelf een scooter huren of met een groep meerijden.

Bij Bullimoto in Palma en in Port de Soller (aan de westkust) kun je een scooter huren. Scooterverhuurder Bullimoto kan je op veel plaatsen op Mallorca een scooter bezorgen. Tel. +34871513658.

Een andere grote scooterverhuurder op Mallorca is Cooltra. De belangrijkste vestiging is in de badplaats Playa de Mallorca (niet ver van het vliegveld).

Adres: Cooltra, Calle Garsa 1 (achter het Palma Aquarium), tel. +34971745055.

kaartjes Online een scooter op Mallorca regelen.

Andere leuke dingen die je kunt doen op Mallorca.

  • De Hop On Hop Off bus op Palma
  • Dolfijnen in Marineland
  • Aqualand el Arenal (bij Palma)
  • Western Water Park (bij Palma)
  • Snorkelen en duiken.
  • Een boottrip langs de kust.

Kaartjes voor deze attracties en tours.

Een video (2 minuten) over de attracties van Mallorca.

kaartjes Kaartjes voor deze attracties en tours.