rugzaktrips vakantie

Goedkoop uit eten en leuke attracties in Granada.

Hieronder vind je plaatsen waar je goedkoop kunt eten in Granada. Vooral tapas zijn in Granada redelijk goedkoop. In veel bars krijg je ze gratis bij het drinken. In de straten rond Plaza Nueva en Gran Via vind je veel goedkope restaurants en eetcafés.

In de oude Arabische wijk Albayzín in Granada kun je goedkoop shoppen en er zijn veel bezienswaardigheden.

Vakantie in Granada.

De hotelkamers, restaurants, het nachtleven; alles is in Granada goedkoper dan in Sevilla en Valencia.

Granada heeft een aangenaam klimaat. Het is er zonnig in de zomer maar dan zonder de drukkende hitte van Sevilla. In de winter is Granada een goede uitvalsbasis voor de besneeuwde hellingen van de Sierra Nevada, de bergen bij Granada.

Uit eten en uitgaan in Granada.

Net als in de rest van Spanje zijn tapas enorm populair in Granada. Alleen is Granada één van de weinigen plekken in Spanje waar je gratis tapas kan eten. Met gratis tapas proberen bars klanten te lokken. En de tapas moeten van goede kwaliteit zijn, anders verliest de bar het van de vele concurrenten in Granada.

Avondeten is dan ook niet altijd noodzakelijk in Granada. Een rondje bars stilt niet alleen de dorst maar ook de honger.

Uit eten is sowieso niet zo duur in Granada. Ten eerste omdat de streek rondom Granada veel producten verbouwd worden. Ten tweede omdat er in Granada veel studenten wonen.

Parijs Montmartre

Hier kun je goedkoop eten in Granada.

In de wirwar van straten tussen het plein Plaza Nueva en Gran Via zijn veel goedkope restaurants.

Andere plaatsen waar je goedkoop kunt eten zijn de restaurants aan het plein Plaza del Carmen (vlakbij het stadhuis) en in de aansluitende straat Calle Navas.

De restaurants rond het plein Campo del Principe zijn populair om hun terrasjes.

Granada

Het centrum van Granada.

Shoppen in Granada.

Voor een Arabisch tintje aan je maaltijd kun je naar de omgeving van de straat Calle Caldereríain in het oude Arabische centrum van Granada, Albayzín.

Hier vind je ook winkeltjes om je eigen lunchpakket samen te stellen voor een dagje slenteren door Albayzín.

Granada

De markten in Granada.

Op woensdag kun je lekker eten op de markt, La Chana. De zaterdag is gereserveerd voor de markt El Zaidin en de markt naast het voetbalstadion. Deze laatste markt is tevens een vlooienmarkt.

Een andere rommelmarkt in Granada is de markt Almanjayar op zondag. Daar kun je terecht voor voedsel maar ook voor bijvoorbeeld schoenen, kleding en originele souvenirs.

Leuke dingen doen in Granada.

  1. Het Moorse Alhambra Paleis met de tuinen en het Alcazaba Fort. Er worden maar een beperkt aantal bezoekers per keer toegelaten dus je moet wel online reserveren.
  2. Het historische centrum van Granada met o.a. de oude arabische wijk Albayzín en de buurt Sacromonte. Er zijn rondleidingen met gids en er is een Hop-On Hop-Off bus.
  3. Ga duiken in zee via Dardanus Diving Centre & School in Granada. Er zijn beginnerscursussen van een paar uur.

Een video (4 min) over de attracties van Granada.

kaartjes Kaartjes voor attracties en dagtrips.

Dit kun je ook doen in Granada

  1. Dagtrips naar de vallei La Alpujarra.
  2. Dagtrips naar de vallei La Alpujarra.
  3. Een dagtrips langs historische bergdorpen en de vallei La Alpujarra. Leuke dorpen zijn Caratuñas, Pampaneira, Pitres, Capileira en Trevelez.
  4. Huur een (elektrische) fiets of Segway in Granada.
  5. Een jeepsafari of E-bike tour door de Sierra Nevada.
  6. De hangende bruggen bij het dorp Monachil (ongeveer 8 km van Granada).