rugzaktrips vakantie

De attracties en winkelstraten van Barcelona

Barcelona is de ideale stad voor een lang weekend of korte vakantie. Lekker in de zon op een strand aan de Costa Brava liggen, uitgaan en shoppen. En Barcelona heeft ook nog veel attracties.

Naast de werken van Gaudi zijn er de heuvels en parken van Montjuic die de moeite waard zijn om te bezoeken.

Gaudi en Barcelona

Als er iemand zijn stempel op Barcelona heeft gedrukt dan is het Antoni Gaudi wel.

Aan de rand van de stad op een heuvel ligt zijn park, Park Guell. In dit bijzondere park staan veel beroemde bouwwerken van Gaudi en je hebt er een mooi uitzicht over de binnenstad.

Naast de Sagrada Familia en Park Guell zijn ook Casa Batllo, Casa Mila en Palacio Guëll opmerkelijke bouwwerken van Gaudi.

De bouwwerken van Gaudi in Barcelona (met adres).

Winkelen op de Ramblas

Je moet eens in je leven geflaneerd hebben op de Ramblas, de meest bekende winkelstraat en boulevard van Barcelona. De Ramblas is een drukke straat in de binnenstad van Barcelona met mooie huizen, winkels, terrasjes en straattheater.

Uitgaan in Barcelona

Uitgaan kun je overal in het centrum van Barcelona. In de haven Port Vell kun je lekker uitwaaien maar ook heerlijk uitgaan.

kaartjes De Hop-on Hop-off bussen en attracties.

Rambla

La Ramblas.

Fietsen en rondleidingen in Barcelona

Het in Barcelona gevestigde bedrijf Baja Bikes organiseert fietstours en wandelexcursies in Barcelona. De gids laat je de leukste plekjes van Barcelona zien en beantwoordt al je vragen. Bij Baja Bikes kun je ook fietsen huren om zelf de stad te verkennen.

Barcelona kun je natuurlijk verkennen met de Hop-on Hop-off bussen, segway tours en natuurlijk via de gratis rondleidingen met gids van Sandemans.

Barcelona attractie

Een gratis show van de magische fonteinen bij de berg Montjüic

De heuvels rond Barcelona.

Het is een absolute aanrader om een dag te spenderen op de berg Montjüic. Hier zijn de stadions te vinden waar in 1992 de Olympische Spelen werden gehouden.

Vanaf de berg Tibidabo heb je een mooi overzicht over Barcelona. De berg is per kabelbaan te bereiken.

De heuvels bij Barcelona

Shoppen in Barcelona

Als je van shoppen houdt heeft Barcelona veel te bieden. De inwoners van Barcelona houden erg van mooie kleding. Er zijn dus vele trendy en chique winkeltjes te vinden.

Leuke wijken om in te shoppen zijn Passeig de Gracia en Barri Gotic, dit is sowieso een hele leuke wijk om gewoon doorheen te wandelen.

Er is in Barcelona een zeer groot warenhuis, El Corte Ingles, aan de Placa de Catalunya. Dit warenhuis bestaat uit 9 verdiepingen en is van maandag t/m zaterdag van 10 uur 's ochtends t/m half 10 's avonds geopend.

Antiekwinkels en rommelmarkten

Voor leuke antiekwinkeltjes ga je naar de Carrer dels Banys Nous in de wijk Barri Gotic.

Er zijn in Barcelona een aantal vlooienmarkten. Zo is er de Mercat dels Encants Vells, een grote vlooienmarkt bij de Plaça de les Glòries Catalanes. Metrostation Glòries op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag van 8 t/m 18 uur.

In de wijk Bari Gotic, in het centrum van Barcelona, zijn leuke markten.

Ramblas

La Ramblas in de ochtend

De markten in de wijk de wijk Bari Gotic

  • Een markt met origineel handwerk. Adres: Placa de Sant Josep Oriol, donderdag en vrijdag.
  • Er is een antiekmarkt op donderdag op het plein Placa Noo
  • Een markt voor oude kaarten, boeken en landkaarten op zondagochtend. Plaats: ten westen van El Raval