rugzaktrips vakantie

Low budget vakantie op Ibiza.

Ibiza is een eiland dat het vooral moet hebben van toeristen. Naar Ibiza ga je vooral voor de stranden, de zee en de clubs.

In Ibiza Stad of buiten de toeristische plaatsen kun je nog wel een rusting hotel of vakantiehuis vinden. In plaatsen als Sant Antoni (San Antonio) en Playa d’en Bossa zijn sommige hotels ook populaire clubs.

Hotel Ibiza

Het Gran Hotel Montesol is een hotel bij de haven van Ibiza Stad.

Overnachten op Ibiza.

Veel hotels in badplaatsen als San Antonio en Playa d’en Bossa zijn toffe clubs. Na een nacht feesten bij het zwembad hoef je hier in de ochtend dus niet naar je hotel te zoeken. Vanaf ongeveer 60 euro kun je in de zomer ook overnachten in een hostel in Sant Antoni.

Als je iets rustige wilt overnachten kun je een vakantiehuis of appartement uit de buurt van de clubs boeken.

Er zijn op Ibiza campings bij de badplaatsen San Antonio, Cala Bassa en bij Es Canar.

Overnachten op Ibiza

Overnachten

1. Ibiza Stad

In Dalt Vila, het historische centrum van Ibiza Stad, zijn de smalle straatjes met leuke winkels en kunstgalerieën. Dalt Vola ligt op een heuvel en je hebt er dan ook een mooi uitzicht op de haven.

De belangrijkste winkelstraten zijn de boulevard Passeig Vara del Rey en Conde Rosello. Deze winkelstraten liggen dichtbij de haven. Veel winkels zijn in de middag tussen 14.00 uur en 17.00 uur gesloten.

Vanuit de haven van Ibiza Stad vertrekken veerboten naar de eilanden Formentera en Mallorca. Ook kun je naar Valencia, Dénia of Barcelona varen.

De hotels en hostels in Ibiza-stad.

Ibiza

Punta Galera ligt iets boven de badplaats San Antonio.

2. Sant Antoni.

Sant Antoni, ook wel San Antonio genoemd, staat bekend om de vele clubs die hier zijn. Een bekende attractie van Sant Antonio is het strandcafé Café del Mar. Iedere avond is het hier op het strand erg druk met toeristen die hier samen wachten op de zonsondergang.

Bekende clubs in San Antoni zijn Club Amnesia, Club Privilege en Underground.

Vanuit de haven van Sant Antonio vertrekken veerboten naar Valencia en Dénia.

Goedkope hotelkamer

Op Ibiza zijn meer dan vijftig stranden en strandjes.

3. Sant Carles de Peralta.

Het dorp Sant Carles de Peralta is bekend om zijn hippiemarkt op zaterdag. Er zijn meer hippiemarkten maar deze markt is de meest authentieke volgens de toeristen

4. Playa d’en Bossa.

De badplaats Playa d’en Bossa is een lang strand met een wandelpromenade waar veel clubs en hotels staan. Hier kun je zonnebaden en feesten. Voor je rust ga je hier niet naartoe want de beats hoor je zomers overal.

Bekende clubs hier zijn Club Space, Hard Rock Hotel Ibiza en de Ushuaïa Beach Club.

Hostel

Het onbewoonde eiland Es Vedra ligt aan de Zuidkust van Ibiza.

Tip: Op het eiland Formentera

Op het nabijgelegen eiland Formentera zijn de hotels en restaurants goedkoper dan op Ibiza. Met de snelle veerboot reis je in minder dan een uur van Formentera naar Ibiza Stad. Je kunt er dus voor kiezen om op Formentera te overnachten.

Het eiland Formentera (7 km van Ibiza.

Ibiza stad

De haven van Ibiza Stad.

Hotel Ibiza

Het viersterrenhotel Hotel Olé Galeón Ibiza ligt aan de noordkust van het eiland.

South Kensington