rugzaktrips vakantie

Hiken en wandelen op Mallorca.

Mallorca heeft een landschap waar je goed kunt hiken en wandelen. Vooral in de bergen langs de kust zijn de laatste jaren veel hiking trails en paden uitgezet.

Een goede plaats om te gaan hiken is de plaats Sóller aan de Westkust van Mallorca. Hier vind je in de bergen veel kloven waar je kunt trekken en klimmen.

De beste tijd om te hiken: van mei tot en met september als het niet geregend heeft.

Kaart van Mallorca.

Mallorca

Hiken in de omgeving van Sóller aan de Westkust.

Soller is een goede plaats om te beginnen als je in het Tramuntana gebergte aan de Westkust van Mallorca wilt trekken. In Sóller en Port de Sóller kun je goed hiken, bergbeklimmen, canyoning en kajakken op zee.

Andere plaatsen in het Tramuntana Gebergte waar je kunt hiken zijn o.a. Deia, Valldemossa, Alaro, Orient en Cuber.

Ongeveer 40 km van Sóller ligt het vissersdorp Port de Sa Calobra. Als je in Port de Sóller de veerboot naar Port de Sa Calobra neemt heb je goedkoop een mooie boottocht langs de klippen.

Overnachten op Mallorca

Overnachten

De smalle kloof Torrent de Pareis

Port de Sa Calobra staat bekend om de smalle kloof Torrent de Pareis die hier de zee bereikt. Als de rivier droog staat kun je van Sa Calobra naar het plaatsje Escorca lopen. Maar pas op, hier en daar moet je klimmen en het is niet geheel ongevaarlijk.

Er gaat een bus van Escorca naar Sa Calobra.

kaartjes Excursies met gids en rondvaarten.
Mallorca

De droge rivierbedding aan het einde van de kloof Torrent de Pareis bereikt vlakbij het dorpje Port de Sa Calobra de zee.

Wandelen in het natuurgebied La Reserva del Galatzó.

Als je in de buurt van Palma de Mallorca aan de Westkust wilt hiken of wandelen kun je naar het natuurgebied La Reserva del Galatzó gaan. Dit natuurgebied ligt aan de voet van de berg Galatzó en de gemakkelijk begaanbare paden zijn met houten borden aangegeven.

In La Reserva del Galatzó vind je bergen, watervallen, bergmeertjes, bijzondere vogels en zelfs beren (achter hekken, dat wel).

Goedkope hotelkamer

Als het heeft geregend zul je in de kloof Torrent de Pareis hier en daar door het water moeten.

Hiken aan de Noordkust in Parc Natural de S’Albufera.

Ook in het natuurgebied Parc Natural de S’Albufera aan de Noordkust van Mallorca kun je goed hiken. Het Parc Natural de S’Albufera is een groot natuurgebied aan de kust met lagunes en moerassen.

Het natuurgebied loopt van de kust naar de plaatsen Muro en Sa Pobla landinwaarts. Naast het mooie landschap zie je er heel veel soorten vogels en bijzondere planten.

Vervoer op Mallorca.

boot

De veerboot van Sant Elm naar het onbewoonde eiland Dragonera.

kaartjes Tickets voor boottochten, snorkelen en scooters

Met de boot naar Sa Dragonera.

Met een kleine veerboot kun je van het plaatsje Sant Elm aan de Westkust naar het nationale park op het onbewoonde eiland Dragonera varen.

Het drie kilometer lange eiland staat bekend om de zeldzame hagedissensoort die hier in grote aantallen voorkomt. Het hele eiland is een nationaal park. Je mag het eiland wel op eigen gelegenheid verkennen.

De veerboot ligt in de haven van Sant Elm, ongeveer 35 km van Palma de Mallorca.

Het schiereiland Formentor.

Op het schiereiland Formentor aan de noordkust van Mallorca heb je prachtige vergezichten. Er loopt een 19de-eeuwse wandelpad langs de kust van Cap Formentor.

Je loopt er over klippen met een hoogte van meer dan 300 meter en het waait er altijd. Er is een hotel op Formentor maar dat is wel duur.

In het nabijgelegen plaatsje Port de Pollença vind je naast een hostel ook budget hotels.

Maljorca