rugzaktrips vakantie

Low budget in San Sebastian.

San Sebastian en Bilbao zijn de belangrijkste steden van Spaans Baskenland. San Sebastian is een badplaats waar de allure van weleer nog steeds te zien is. Waar in Bilbao de moderniteit een plek in de stad heeft gekregen, lijkt de tijd in San Sebastian stil te hebben gestaan.

Hier waan je je nog in de tijd van de Belle Epoque toen San Sebastian het zomeroord was van het Spaanse koninklijke familie.

Kaart van Spanje.

Bordeaux

Goedkoop overnachten in San Sebastian.

In het hoogseizoen kan het soms moeilijk zijn een hotelkamer te vinden in San Sebastian. Wie naar San Sebastian gaat in de maanden juni tot en met september of met Pasen kan dan ook het beste ruim van tevoren boeken. In het hoogseizoen zijn de hotels in San Sebastian een stuk duurder zijn dan in het laagseizoen.

In San Sebastian kun je voordelig overnachten in een pension. Meestal zijn dit kleine familiehotels.

De hotels en pensions in San Sebastian.

Overnachten in Baskenland.

Overnachten

De hotels in de buitenwijken van San Sebastian

Wie een beetje straatlawaai geen probleem vindt kan in het centrum gemakkelijk goedkope hotelletjes vinden. San Sebastian is niet groot en vanuit de buitenwijken ben je zo in het centrum.

Hotels en pensions in de buitenwijken zijn soms goedkoper dan een gelijkwaardige accommodatie in het centrum van San Sebastian.

De hotels in de buitenwijken van San Sebastian.

San Sebastian

De haven van San Sebastian

De campings in San Sebastian

De camping kan een goed alternatief zijn voor een hotel of pension. Het milde klimaat en de verkoelende zeebries in de zomer maken kamperen in en rond San Sebastian erg aangenaam.

Op sommige campings kun je ook vakantiehuisjes boeken.

De campings van Baskenland.

kaartjes toegangskaartjes, vervoer en rondleidingen.
San Sebastian

Vakantie in San Sebastian

Het hoogseizoen in San Sebastian loopt van juni tot en met september. Ook in de week van Pasen is San Sebastian een populaire bestemming. Het strand, de restaurants en de binnenstad trekken veel toeristen. Surfers kunnen hun ook hart ophalen in dit Baskische stadje.

Ook in de winter is San Sebastian populair bij toeristen. De besneeuwde hellingen van de Pyreneeën liggen maar twee uur van San Sebastian vandaan.

Naar de wintersport in de Pyreneeën.

centrum San Sebastian

Centrum van San Sebastian

Uiteten in San Sebastian

De Baskische keuken is wellicht de beste van Spanje. In San Sebastian vind je dan ook veel goede restaurants. Ontbijten is niet zo belangrijk in San Sebastian. Vaak is het ontbijt niet meer dan een kop koffie met een kleine snack. Koffie kun je bijna overal en altijd krijgen. Zelfs in de cafés aan het strand kun je al vroeg terecht voor een geurende kop koffie.

In het historische centrum van San Sebastian vind je veel betaalbare restaurants. Voor verse vis en schaaldieren kun je naar een restaurant in de haven.

De trots van San Sebastian is toch wel de tapas, Pinxtos zoals ze in Baskenland genoemd worden. Je betaalt per Pinxto. Pinxtos eten is een goed excuus voor een avondje stappen.