rugzaktrips vakantie

Low budget eten en drinken in Bilbao.

In Bilbao vind je in Casco Viejo, het centrum van Bilbao, zowel culinaire restaurants als goedkope eethuizen. Rond het plein Plaza Nueva en in de straat Siete Calles zijn de tapasbars.

Uitgaan kun je in de wijk rond de universiteit en natuurlijk bij het plein Plaza Indautxu.

Bilbao

Bij de Universiteit van Deusto vind je veel goedkope restaurants

Goedkoop uiteten in Bilbao.

Uiteten gaan is een belangrijk onderdeel van het sociale leven in Bilbao. En de Baskische keuken is volgens velen de beste in Spanje. Je zult in Bilbao een grote keus aan restaurants in iedere prijsklasse vinden. Van simpele eethuizen voor een goedkope lunch tot en met gastronomische restaurants met Europese topkoks.

In Bilbao is de lunch de belangrijkste maaltijd van de dag. Dit is dan ook het moment waarop je gemakkelijk een goedkope maaltijd vindt.

Overnachten in Bilbao.

overnachten

Lekker eten in de binnenstad.

Goedkope restaurants vind je vooral in Casco Viejo, het oude centrum van Bilbao. Ook rond de campus van de Universiteit van Deusto, vlakbij het Guggenheim Museum, vind je goedkope restaurants.

In de avond wordt in Bilbao pintxos (tapas) gegeten. Pintxos zijn kleine snacks die vaak worden geserveerd met kleine glazen wijn, zogenaamde potes.

In het centrum van Bilbao vind je een ruime keus aan tapasbars. Vooral rond het plein Plaza Nueva en in de straat Siete Calles. Andere goede plekken voor pintxos zijn de Avenida Licenciado Poza, de Calle Garcia Rivero en de Calle Ledesma vlakbij de Gran Via.

kaartjes voor proeverijen en kroegentochten in Bilbao.

De markthal Mercado de la Riviera.

Ga ook eens naar de grootste overdekte markt in Europa, de Mercado de la Riviera. Dit is een toeristische attractie op zich. Verspreid over drie verdiepingen vind je honderden stalletjes met onder andere goedkoop fruit, vruchten, vlees en vis.

Op de begane grond zijn bars en pintxo-restaurantjes. Een pintxo kost maar 2 euro. Een biertje of wijntje ook.

Controleer wel goed de openingstijden. Veel stalletjes zijn gesloten tussen twee uur en half vijf uur ’s middags.

De markt op het plein Plaza Ensanche.

Een alternatief voor de Mercado de la Riviera is de kleinere markt op het plein Plaza Ensanche in het centrum van Bilbao. Op deze markt vind je alles wat je nodig hebt voor pintxos of voor een picknick in het stadspark. De openingstijden van deze markt zijn vrijwel gelijk aan die van de Mercado de la Riviera.

Een alternatief is natuurlijk om een broodje te kopen in de supermarkt, bijvoorbeeld in die in het warenhuis Corte Ingles.

Bilbao hotel

Uitgaan in Bilbao.

Het uitgaansleven in Bilbao wordt beheerst door de Txikiteo. Deze Baskische vorm van een kroegentocht leid je langs verschillende tapasbars. In Casco Viejo vind je een ruim aanbod van niet al te dure tapasbars om je eigen, betaalbare, Txikiteo uit te stippelen.

Ook de wijk rond de universiteit is een goede plek voor een ontdekkingsreis langs verschillende, niet al te dure, tapasbars.

Een derde alternatief is het gebied rond het plein Plaza Indautxu. Populair bij jongeren en bij supporters van Atletico Bilbao wanneer die een thuiswedstrijd speelt.