rugzaktrips vakantie

Goedkoop naar Girona

Ryanair vliegt vanuit Eindhoven naar Girona, maar noemt het vluchten naar vliegveld Barcelona-Gerona. Girona ligt op één uur reizen met de trein van Barcelona.

Dankzij de lage prijzen voor hotels en restaurants is Girona een goedkoop alternatief voor het relatief dure Barcelona.

Girona

De vliegvelden van Barcelona en Girona.

Girona

Goedkoop overnachten in Girona

De Residencia Universitaria Campus de Montilivi is een modern en wat onpersoonlijk gebouw op het universiteitsterrein. Tijdens de zomervakantie zijn de studenten naar huis en staan hier 120 accommodaties klaar voor toeristen.

De goedkope hotelkamers zijn verdeeld over éénpersoonskamers en tweepersoonskamers en flats voor vier personen. Welke accommodatie je hier ook kiest, je beschikt altijd over een eigen badkamer en meestal ook over een eigen keuken.

Goedkope budget hotels en pensions.

Zoek een goedkope overnachting

Overnachten

De hotels, B&B's en pensions in Girona

Iets duurder dan een hostel maar nog steeds goed betaalbaar zijn de B&B's in Girona. Deze B&B's worden vaak met pension aangeduid. Ook de meeste 1-ster en 2-sterren hotels vallen onder het begrip pension.

In heel Girona vind je pensions. De goedkopere pensions vind je vooral in het modernere gedeelte van de binnenstad. Ook rond de universiteit vind je genoeg goedkope B&B's. De meest charmante pensions vind je echter in het antieke deel van de binnenstad: de Oude Stad.

Helaas zijn pensions in de antieke binnenstad vaak ook duurder dan in andere delen van Girona. Een leuke uitzondering is het razend populaire tweesterrenhotel Pensió Bellmirall.

hotelkamer

Pensió Bellmirall

Hotel Pensió Bellmirall is een klein romantisch hotel in het voormalig Joodse deel van Girona. Het hotel ligt op een paar stappen van de kathedraal. Ondanks de centrale ligging vallen de prijzen reuze mee in dit charmante hotelletje.

Pensió Bellmirall is gevestigd in een veertiende-eeuws pand. De hotelkamers zijn niet al te groot, maar je hebt wel altijd een eigen badkamer. En in de zomer kun je genieten van een smakelijk ontbijt in de patio van het hotel.

Hotel Pensió Bellmirall en andere hotels

Girona centrum

Het centrum van Girona

kaartjes Kaartjes voor attracties in Girona.

De jeugdherberg in Girona

De jeugdherberg van Girona biedt goedkope hotelkamers in het centrum van de stad. Vlakbij de jeugdherberg vind je veel goedkope restaurants en barretjes. Ook vind je veel discotheken in de buurt van de jeugdherberg. Dankzij centrale ligging en de lage prijzen is de jeugdherberg dan ook erg populair onder toeristen.

Het hostel ligt midden in de universiteitswijk. Een goedkoop restaurant is dus gemakkelijk in de omgeving te vinden. Vanaf het busstation en het treinstation ben je in een kwartier in het hostel. En wie met één van de goedkope vluchten van Ryanair op het vliegveld landt, is met de bus in 20 minuten bij het hostel.

De hostels en campings bij Girona

overnachten

Een dagtrip vanuit Gerona

Ongeveer 50 km van Gerona ligt La Garrotxa, een prachtig landschap met uitgedoofde vulkanen, verlaten boerderijen en middeleeuwse dorpen. De rivier Rio Fluvia stroomt door het gebied. Het is een mooi gebied om in te wandelen en te fietsen.

Vanuit de dorpen Santa Pau en Besalú en de stad Olot is het gebied goed te verkennen.

Een mooi gebied om in te hiken is Baixa Garrotxa. Hier liggen vulkanen en er zijn meer dan 100 grotten. De kraters van de vulkanen Margarida en El Croscat zijn heel herkenbaar.

Trektochten en ballonvaarten in La Garrotxa.