rugzaktrips vakantie

Low budget in Zaragoza.

Zaragoza is de hoofdstad van de regio Aragón. Anders dan in de rest van Spanje zijn hotels in Zaragoza in de maanden juli en augustus vaak goedkoper dan in de rest van het jaar.

Zodra de hotelprijzen in de zomer in steden als Barcelona stijgen, dalen ze juist in Zaragoza. Zaragoza is daardoor een voordelige stad om in de zomer te bezoeken.

Plaza del Pilar

Zaragoza

Het centrale plein Plaza del Pilar en de kathedraal.

De hotels van Zaragoza

Behalve goedkope hostels zijn er in Zaragoza ook goedkope tweesterrenhotels te vinden. Als je een hotel in de buurt van het plein Plaza del Pilar kiest ben je dichtbij alle winkelstraten en bezienswaardigheden van Zaragoza.

De meeste goedkope tweesterrenhotels en driesterrenhotels liggen in het centrum van Zaragoza. Pensions vind je vooral in de woonwijken rondom het centrum.

De hotels in Zaragoza.

Overnachten in Zaragoza.

Overnachten

Overnachten in hostels en pensions.

In Zaragoza kun je goedkoop in een hostel overnachten. Het Albergue Zaragoza Hostel is bijvoorbeeld een goed hostel in het centrum van Zaragoza waar je voordelig kunt overnachten.

De meeste hostels in Zaragoza liggen in het centrum van de stad. Vooral rond het plein Plaza España is het gemakkelijk om een hostel te vinden.

Vooral wie van het nachtleven naar Zaragoza komt kan het beste een hostel in het centrum van de stad boeken. Als je nachtrust belangrijk voor je is kun je natuurlijk het beste een hotel in het centrum mijden. Vooral rond Plaza España kan het feestgewoel tot in de late uurtjes duren.

Zaragoza

De winkelstraat Calle Alfonso I.

De campings in Zaragoza.

De camping van Zaragoza ligt strategisch tussen de wijken Valdefierro, Rosales del Canal en Montecanal. Op vijf minuten lopen van de camping is een bushalte.

De camping heeft een zwembad en er zijn vakantiehuisjes. De bungalows van de stadscamping zijn simpel maar comfortabel.

Adres: Camping Ciudad De Zaragoza, Calle San Juan Bautista de la Salle, Zaragoza, Spanje. Tel. +34-876241495.

Zaragoza

De campings rond Zaragoza.

Ook in plaatsjes rondom Zaragoza zijn enkele campings. De meeste campings verhuren ook simpele vakantiehuisjes of compleet ingerichte stacaravans. Dat is wel zo handig als je geen caravan hebt of als je geen held met haringen bent.

De campings in Spanje.

Hostel

De fontein bij Plaza del Pilar.

Uit eten in Zaragoza.

Een goede plek in Zaragoza voor goedkope restaurants is de Ciudad Universitaria. Op en rond de campus van de universiteit van Zaragoza vind je verschillende goedkope restaurants. Vooral tussen de middag kan je hier terecht voor goedkope gerechten. In de avond serveren de meeste restaurants tapas..

In de restaurants op de pleinen van Zaragoza zijn de maaltijden het duurst maar in de straten rondom zijn ook de meer goedkope restaurants en tapasbars te vinden.

Wie rond het Plaza de Pilar, Plaza de Paraíso of het Plaza de España zoekt zal al snel een leuk restaurant of tapasbar vinden. Andere pleinen met een ruim aanbod aan eettentjes zijn het Plaza de Santa Cruz en het Plaza San Francisco.

Uitgaan in Zaragoza.

Zaragoza is een levendige stad en het nachtleven in Zaragoza wordt door heel Spanje geroemd vanwege haar redelijk lage prijzen. Voor drankjes tegen studentenprijzen kun je naar het district Moncasi.

Populair onder niet-studenten is het district Magdalena. Ook in het historische centrum en rond de universiteit vind je een ruim aanbod van goedkope bars en betaalbare discotheken.

Goedkoop eten tijdens je vakantie.

Leuke plaatsen in Spanje.

Spanje

De attracties van Zaragoza.

  • De oude binnenstad van Zaragoza.
  • Ongeveer 50 km van Zaragoza ligt de spookstad Belchite. Het dorp werd tijdens de Spaanse burgeroorlog vernietigd. Naast de ruïnes ligt het nieuwe dorp Belchite.
  • Wijnproeven in de regio Aragón.

kaartjes Rondleidingen, dagtrips en vervoer.