rugzaktrips vakantie

Goedkoop uitgaan en de attracties van Cádiz.

In Cádiz is uit eten gaan en uitgaan goedkoper dan in andere Spaanse steden. Je kunt er heerlijk en goedkoop vis in een restaurant eten.

Hieronder vind je de straten in Cadiz waar je goedkoop kunt uitgaan en waar je de goedkope restaurants en bars kunt vinden.

Spanje

Veel restaurants in Cadiz hebben het menu op de muren bevestigd.

Vakantie in Cádiz

Cádiz is één van de goedkoopste badplaatsen aan de kust van Andalusië en is goedkoper dan Sevilla en Valencia. Dankzij een verfrissende zeebries is Cádiz niet zo heet als de meeste andere kustplaatsen in Spanje.

De hotels en appartementen in Cádiz zijn goedkoper dan je zou verwachten.

De hotels en appartementen in Cádiz.

Overnachten in Cadiz.

Overnachten

Leuke plaatsen rond Cádiz

Als je in Cadiz bent kun je ook een dagje naar één van de andere leuke plaatsen in Andalusië gaan. Sevilla en Gibraltar liggen bijvoorbeeld iets meer dan 100 km van Cádiz.

  • De stad Jerez waar je sherry kunt proeven.
  • Costa del Luze waar je met professionele begeleiding een uur kunt duiken.
  • Gibraltar met zijn apen
  • Het historische centrum van Sevilla

Dagtrips en excursies rond Cádiz.

De visrestaurants van Cádiz.

Als je van visschotels houdt zit je goed in Cádiz. Tussen de middag eet je de ochtendvangst van die dag.

Goedkope bars en visrestaurants vind je in de oude wijk Barrio de la Vina. Het is een schilderachtige buurt waar veel vissers wonen. De wijk grenst aan het strand Playa de la Caleta. Hier vind je lekkere en goedkope zeeschotels.

De meeste restaurants en bars vind je rondom Calle Zorrilla en in de Calle Virgen de la Palma. Probeer hier eens een plaatselijke visschotel zoals Calamares en Su Tinta of een Tortita de Camarones.

De kaart van Spanje.

Spanje

Leuke plaatsen in Spanje

Tapas eten in Cádiz.

Cádiz is ook een goede plek om eens te genieten van een kreeftschotel of een krabcocktail. Als je er de lokale witte wijn Barbadillo bij drinkt ben je niet veel geld kwijt.

Net als in zoveel andere Spaanse steden kunnen tapas ook niet ontbreken in Cádiz. In de straat Calle Zorrilla vind je een ruime keus aan tapasbars. Tapas zijn een goede manier om goedkoop kennis te maken met de keuken van Cádiz.

kaartjes De tapastours en wijn- en sherryproeverijen

Uitgaan in Cádiz.

Uitgaan kunt je het beste in de wijk ten noorden van het centrum van Cádiz. De wijk wordt begrenst door Plaza de San Francisco, Plaza de Mina en de Plaza de Espana.

Vooral rond Plaza de Mina zijn veel tapasbars, discotheken en en nachtbars. Ook in de wijk Playa de la Victoria rond Calle General Munoz Arenillas is het in de weekenden en 's avonds gezellig druk in de vele bars en pubs.

De Hop-on Hop-off bus van Cadiz.

Met de Hop-on Hop-off bus van Cadiz kom je snel en gemakkelijk bij de vele bezienswaardigheden van Cadiz. Een ticket voor twee dagen kost ongeveer 20 euro.