rugzaktrips vakantie

Goedkoop uit eten en uitgaan in Sevilla.

In Sevilla zijn voldoende goedkope restaurants en bars maar je moet ze wel kunnen vinden. De wijken Triana en Macarena zijn een goed begin als je een restaurant zoekt.

Uitgaan kun je in oude wijk Santa Cruz. Er zijn goedkope bars en discotheken in het gebied Alfalfa. Een toeristische attractie zijn de shows met flamenco dansers.

Sevilla

Plaza da Espana ligt in het centrum van Sevilla.

De restaurants in Sevilla.

Eten in een restaurant in Sevilla kan erg lekker zijn maar als je low budget reist moet je wel zorgvuldig een restaurant en maaltijd kiezen. De prijzen zijn in de toeristische wijk Santa Cruz de hoogste van Sevilla. Zoek daarom een restaurant in de wijken Triana en Macarena. Hier vind je restaurants met lekkere maar toch goedkope maaltijden.

Een andere goede manier om lekker en niet te duur uit eten te gaan is een rondje tapasbars.

De markthal Mercado de Triana.

Voor een ontbijt of een tussendoortje kun je op de oude markt Mercado de Triana terecht. Er zijn ook kleine tapasrestaurants en er is een klein theater met een Flamengoshow. Ook kan je hier al je inkopen doen voor een picknick in bijvoorbeeld het park Parque Maria Luisa.

De markt is iedere dag van 9.00 uur tot laat in de avond geopend. Op zondag tot 17.00 uur.

Adres: Mercado de Triana, Calle San Jorge, 6, Sevilla

Sevilla

De Torre del Oro.

Uitgaan in Sevilla.

Tot middernacht kun je uitgaan in de oude wijk Santa Cruz. Als je tapas wilt proberen moet je hier zijn. Veel bars schenken ook een grote variëteit streekwijnen. Deze zijn lekker en vaak goedkoper. Niet alleen toeristen, maar ook de inwoners van Sevilla beginnen hun avondje uit in de wijk Santa Cruz.

Na middernacht kun je terecht in de bars rond de kerk Iglesia del Salvador. Ook de wijk Alfalfa is populair om goedkoop uit te gaan.

De openluchtbars van Sevilla

In de zomer zijn ook de oevers van de rivier Gualdaquivir populaire uitgaansgebieden. Langs de rivier vind je verschillende openluchtbars. Heerlijk verkoelend in de zwoele zomeravonden van Sevilla. Deze openlucht bars zijn erg populair en zeker niet goedkoop!

kaartjes Flamengoshows, wijnproeverijen en tapastours.