rugzaktrips vakantie

Het openbaar vervoer van Pisa.

Pisa is gemakkelijk te bereiken met de trein en is dan ook een populaire dagtrip vanuit steden als Florence, Genua en Rome. De belangrijkste attractie van Pisa is het Piazza dei Miracoli met de scheve toren.

Station San Rossoro ligt het dichtste bij de Toren van Pisa. Alles ligt in het centrum van Pisa op loopafstand.

Comomeer

De Scheven Toren staat op het plein Piazza dei Miracoli.

Toegangskaartjes voor de Scheve Toren.

Reizen in Pisa.

Pisa is een klein, compacte stad. Alle bezienswaardigheden en attracties liggen op loopafstand van elkaar rond het plein Piazza dei Miracoli. Je zult dus waarschijnlijk niet veel van het openbaar vervoer gebruik maken.

Een dagkaartje voor de bus is de goedkoopste optie voor een dagje sightseeing. Met dit dagkaartje kun je de hele dag onbeperkt met de bus door Pisa reizen.

Met de bus reizen in Italië.

Overnachten in Pisa.

Milaan

Vervoer vanaf het vliegveld.

Als je aankomt op het vliegveld reis je met de People Mover, een automatische trein, snel en gemakkelijk naar het centraal station van Pisa. Een kaartje kost ongeveer 3 euro en er vertrekken bijna non stop treinen.

Vervoer vanaf het vliegveld van Pisa.

Met de bus in Pisa.

Het treinstation is een belangrijk knooppunt voor de stadsbussen. Zo vertrekken er vanaf het station bussen naar het Piazza dei Miracoli. De beroemde Toren van Pisa staat aan dit plein.

kaartjes voor vervoer, rondleidingen en dagtrips.

Met de trein naar Pisa.

Pisa ligt aan de spoorweg langs de kust van Toscane. Het is één van de belangrijkste stations op deze lijn. Vele regionale en interregionale treinen stoppen op het Centraal Station van Pisa.

Als je voor een dagtochtje naar Pisa gaat om de Toren van Pisa te bezoeken kun je het beste uitstappen op station San Rossore. Het station San Rossore ligt naast de beroemde Toren van Pisa.

Station San Rossore ligt op de route Pisa-La Spezia-Genua en de route Pisa-Lucca.

rivier Pisa

De Arno rivier in Pisa

Lopen naar de Toren van Pisa.

Als je vanaf het centraal station wilt lopen kun je de toren in 30 minuten bereiken.

Vanaf het station loop je door het voetgangersgebied langs de rivier Arno richting het noorden. Vervolgens ga je door de Via Santa Maria in het centrum van Pisa naar het Piazza dei Miracoli, waar de Scheve Toren staat.

Tip: Je kunt ook een fiets huren en daarmee door de stad fietsen.

Rondleidingen door Pisa.

Leuke dagtrips vanuit Pisa

  • Florence ligt maar 80 km van Pisa. Er rijdt iedere 30 minuten een trein van Florence naar het centraal station van Pisa. De reis duurt minder dan een uur.
  • De havenstad La Spezia ligt maar 75 km van Pisa. Vanuit La Spezia kun je met een trein of een veerboot de kust van Cinque Terre verkennen. Er gaat iedere twintig minuten een trein en de rit duurt een uur.
  • De stad Lucca ligt maar 25 km van Pisa. Er gaat ieder half uur een trein. De rit duurt ongeveer 30 minuten.

Openbaar vervoer in Italië.

Luchtvaartmaatschappijen die naar Toscane vliegen.