Budget vakanties reizen
Low budget vakanties. Backpackers.
Met het openbaar vervoer naar Pisa reizen

Pisa is gemakkelijk te bereiken met de trein en is dan ook een populaire dagtrip vanuit steden als Florence, Genua en Rome. De belangrijkste attractie van Pisa is het Piazza dei Miracoli met de scheve toren.

Station San Rossoro ligt het dichtste bij de Toren van Pisa. Alles ligt in het centrum van Pisa op loopafstand.

    Low budget vakantie in Pisa
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Goedkope vliegtickets naar Amerika Goedkope vliegtickets naar Afrika Goedkope vliegtickets naar Azië Goedkope vlluchten naar Australië en Nieuw Zeeland
 
Reizen > Low budget in > Italië > Toscane > Pisa
Vakantie in Toscane Goedkoop overnachten in Pisa Het vliegveld van Pisa
Reizen naar Pisa
Reizen naar Pisa
Reizen in Pisa

Pisa is een klein, compacte stad. Alle bezienswaardigheden en attracties liggen op loopafstand van elkaar rond het plein Piazza dei Miracoli. Je zult dus waarschijnlijk niet veel van het openbaar vervoer gebruik maken.

Buskaartjes kun je bij de buschauffeur kopen. Het is echter wel goedkoper als je je buskaartjes bij tabakswinkels, krantenkiosken en zelfs in sommige bars koopt.

Een dagkaartje voor de bus is de goedkoopste optie voor een dagje sightseeing. Met dit dagkaartje kun je de hele dag onbeperkt met de bus door Pisa reizen.

De goedkope hotels en hostels in Pisa

Arno Rivier in Pisa
Foto: De Arno rivier in Pisa

Het treinstation is een belangrijk knooppunt voor de stadsbussen. Vanaf het station kun een bus nemen naar het vliegveld en naar alle belangrijke bezienswaardigheden en attracties van de stad.

Zo vertrekken er vanaf het station bussen naar het Piazza dei Miracoli. Aan het Piazza dei Miracoli vind je de beroemde Toren van Pisa.

Ideeën voor leuke attracties en trips in Pisa - Gratis rondleidingen in Pisa

Met de trein naar Pisa

Pisa ligt aan de spoorweg langs de kust van
Toscane. Het is één van de belangrijkste stations op deze lijn. Vele regionale en interregionale treinen stoppen op het station van Pisa.

Van Pisa naar Lucca is het maar 20 minuten per trein. Genua ligt op 2½ uur en Rome op 4 uur reizen van Pisa. Naar Florence is het per trein een uur reizen en er is een directe verbinding.

Foto: Piazza dei Miracoli met de scheve toren

Als je voor een dagtochtje naar Pisa gaat om de Toren van Pisa te bezoeken kun je het beste uitstappen op station San Rossore. Het station San Rossore ligt naast de beroemde Toren van Pisa.

Vanaf het centraal station is de Toren van Pisa per bus te bereiken. Als je wilt lopen dan kun je de toren vanaf het station in 30 minuten bereiken.

Vanaf het station loop je door het voetgangersgebied langs de rivier Arno richting het noorden. Vervolgens ga je door de Via Santa Maria in het centrum van Pisa naar het Piazza dei Miracoli, waar de Scheve Toren staat.

Reizen met de trein naar Pisa - Gratis rondleidingen in Pisa

Informatie over vakantie in Italië

 
 
kaart van Italie
 
 
zoek naar campings
 
Hiken en kamperen
 
tickets
Kaartjes voor attracties
 
 
Reserveren
 
 
kaart van Italie
 
zoek naar campings
 
 
Zoek op de site
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
© Edufield. All rights reserved. - Privacybeleid en contact