rugzaktrips vakantie

Goedkoop op vakantie in Toscane.

Steden in Tosane als Florence, Siena, San Gimignano en Pisa trekken veel toeristen. Het landschap van Toscane bestaat uit bergen, heuvels met wijngaarden, olijfbomen en eeuwenoude dorpjes.

Goedkoop overnachten in Toscane kan in een gedeeld vakantiehuis op het platteland of in een goedkoop hotel in de stad.

Siena

De binnenstad van Siena.

Goedkoop overnachten in Florence.

Rond het treinstation van Florence zijn veel goedkope restaurants en hotels. Als je een goedkoop hostel zoekt kun je naar Central Hostel Firenze, adres Via Faenza 46. Het hostel ligt vlakbij het station en in 10 minuten loop je vanuit het hostel naar de Duomo.

In de buurt van het station vind je ook enkele goedkope hotels en je kunt in dit deel van Florence goedkoop eten.

Overnachten op een camping bij Florence kan ook. Er is een camping op de heuvel bij het uitzichtpunt Piazza Michelangelo.

Overnachten in Toscane.

overnachten

Goedkoop in de Toscaanse stad Florence.

Naar Rome ga je voor de geschiedenis maar naar Florence ga je voor de kunst en cultuur. Het centrum van Florence is vol met Renaissance kunst en je hoeft niet naar een museum om kunst te zien. In het historische centrum van Florence is zelfs op straat gratis veel te zien.

Als je in de zomermaanden toch de musea van Florence wilt bezoeken moet je je voorbereiden op lange rijen voor de kassa. In de winter zijn de rijen echter minder lang en de musea zijn een bezoek meer dan waard.

Tip: Als je een rondleiding boekt kun je met de groep door een andere ingang naar binnen en hoef je dus niet in de rij te staan. Eenmaal binnen kun je natuurlijk weer je eigen gang gaan.

San Gimignano

Foto's van het middeleeuwse stadje San Gimignano.

Goedkoop in Pisa.

Als je met het vliegtuig naar Toscane reist zul je waarschijnlijk op het vliegveld van Pisa landen. De enige echte attractie van Pisa is het plein met de beroemde scheve toren. Het hele plein is een UNESCO site. Verder is Pisa een gewone Italiaanse stad.

Pisa ligt niet zover van de kust dus je kunt vanuit Pisa met de bus of de trein naar een badplaats reizen.

Een paar dagen in Pisa.

Goedkoop in de middeleeuwse stad Siena.

Siena is een kleine met een mooi historisch centrum.

Het landschap rond Siena is ook erg mooi. Uit de wijngaarden in de heuvels komen de Chianti wijnen vandaan. Ten zuiden van Siena liggen meren waar vooral Italiaanse toeristen komen.

Vanuit Florence is het ongeveer anderhalf uur naar Siena reizen met de bus of de trein.

Goedkoop overnachten in Siena.

Chianti

Overnachten in Chianti.

wijnproeven Chianti

Wijnproeverijen in Chianti.

San Gimignano

San Gimignano

Deze stad staat bekend om zijn veertien torens.

Het landschap van Chianti tussen Florence en Siena

De streek Chianti tussen de steden Florence en Siena is maar 60 km lang maar er valt veel te zien en te doen. Hier in de heuvels zijn de wijngaarden, olijfbomen en heel veel mooie dorpjes. De beroemde rode Chianti wijn komt uit deze streek. Op sommige plaatsen kun je in wijnkelders en op wijnboerderijen wijnproeven.

Behalve wijngaarden vind je in dit deel van Toscane ook veel velden met olijfbomen en heel veel cipressen. In Chianti is een wijnroute langs wijnboeren en je kunt er op de landwegen goed fietsen en wandelen.

Een leuke dagtrip vanuit Florence of Siena is het plaatsje San Gimignano. De ommuurde middeleeuwse stad San Gimignano staat bekend om haar vele 14de-eeuwse torens in het centrum van de stad.

Overnachten in Siena

Overnachten in Siena is goedkoper dan in Florence en er zijn ook meer goedkope eethuizen. Je kunt goedkoop overnachten in een gedeelde kamer in het Youth Hostel Guido Ricci. Adres: Via Fiorentina in Siena.

Kamperen kan op de enige camping van Siena, de Camping Siena Colleverde.
Adres: Strada Shiacciapensieri 47, Dit is één km van het station van Siena.

Toscane

Toscane bij het plaatsje San Gimignano.

Leuke dagtrips in Toscane

  1. Verken de wijnstreek Chianti en ga wijnproeven of een kookcursus volgen.
  2. Rijdt op een fiets, auto of in een bus door de glooiende heuvels van Toscane.
  3. Bezoek de steden Florence, Siena, Pisa of San Gimignano.
    Met de trein of de bus kun je vanuit Florence deze steden rechtstreeks bereiken.

tickets Kaartjes voor dagtrips door Toscane.