rugzaktrips vakantie

In de bergen van Noord-Italië.

De bergen van Italië zijn ook in de zomer een populaire vakantiebestemming. In de zomer is bergwandelen in de Dolomieten en de Alpen populair. Er zijn berghutten beschikbaar voor hikers.

In de winter kun je in dit gebied heerlijk skiën en skateboarden. Bij de Italiaanse meren Comomeer, het Meer van Lugano en het Gardameer kun je zeilen, surfen, hiken en bergbeklimmen.

Comomeer

Populaire bergmeren zijn het Comomeer en het Gardameer.

kaartjes voor boottochten en attracties in de bergen.

De Italiaanse meren in Noord-Italië.

De meren van Noord Italië zijn zowel in de winter als in de zomer populaire vakantiebestemmingen. Deze bergmeren liggen in de Alpen bij de grens van Zwitserland en Oostenrijk. In de meeste meren kun je tot juli niet zwemmen omdat het water te koud is. Pootjebaden gaat wel.

Bij de meren kun je boten huren en je kunt er o.a. zeilen, surfen, waterskiën, paardrijden en hiken.

Overnachten in de bergen

overnachten

De meren bij Milaan en Verona.

Een uur van Milaan liggen de meren Lago Maggiore, Lago di Como (het Comomeer) en het meer van Lugano. Het Gardameer ligt vlakbij de mooie stad Verona. Bij de meren liggen prachtige 18de en 19de-eeuwse villa's en leuke dorpjes om te verkennen. In de bergen bij de Italiaanse meren zijn de Italiaanse wintersportgebieden.

Vanuit de prachtige dorpen aan deze meren kun je hiken. Het beste zijn de meren te verkennen vanaf het water. Er gaan veerboten langs de dorpen aan het meer en je kunt op veel plaatsen een motorboot of zeilboot huren.

Deze meren zijn diep en gevuld met smeltwater uit de omliggende bergen. Ga dus niet zwemmen in het koude water.

De hotels en vakantiehuizen bij deze bergmeren.

De meren bij Trentino-Zuid Tirol

In de buurt van Trentino-Alto Adige liggen de meren Lago di Levico en Lago di Caldonazzo waar je goed kunt zwemmen want het water is in de zomer zo'n 23 C. Bij de andere meren van Trentino-Alto Adige kun je naast watersporten ook bergsporten beoefenen.

Je kunt er dan paragliden, surfen, deltavliegen en hiken in de bergen en bergbeklimmen. In de winter is Trentino-Alto Adige een bekend wintersportgebied en kun je op het Lago di Resia o.a. schaatsen en ijszeilen. Vlakbij dit meer ligt de Ortler Ski Arena waar je kunt skiën en snowboarden.

Wandelen in de Italiaanse bergen.

In de Dolomieten kun je van Trentino Alto Adige tot Veneto uitstekend bergwandelen. Je kunt hier op alle niveaus wandelen. Je herkent de trails aan rood-witte strepen op de bomen. Houdt het weer goed in de gaten, want ook al is het 's ochtends nog zo heet, in de middag kan het weer in de bergen volledig omslaan.

Het wandelseizoen is in de Italiaanse Alpen vanaf eind juni t/m begin oktober. Er zijn onderweg speciale berghutten voor hikers beschikbaar maar die sluiten rond half september.

Naar de Dolomieten en de Italiaanse Alpen.

Er zijn goedkope vluchten vanaf vliegveld Schiphol naar Turijn, Milaan of Verona te vinden maar je kunt ook met de auto of de trein

Als je naar één van de Noord-Italiaanse bergmeren wilt als het Gardameer, Comomeer en het Meer van Lugano dan is een reis met de auto of de trein de meest voordelige manier van reizen.