Budget vakanties reizen
Low budget vakanties. Backpackers.
De eilanden in de Golf van Napels
 
In de Golf van Napels liggen een aantal prachtige eilanden die je vanuit de haven van Napels kunt bezoeken. Deze eilanden zijn Capri, Ischia en Procida.

De hotels op Capri zijn echter over het algemeen niet goedkoop. De hotels en pensions op Ischia en Procida zijn wat dat betreft beter betaalbaar.

    Low budget in de Golf van Napels
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Goedkope vliegtickets naar Amerika Goedkope vliegtickets naar Afrika Goedkope vliegtickets naar Azië Goedkope vlluchten naar Australië en Nieuw Zeeland
 
Reizen > Low budget in > Italië > Napels > De eilanden Capri, Ischia en Procida
Goedkoop in Napels Dagtrips naar de Vesuvius Shoppen en uitgaan in Napels
Dagtrips vanuit Napels
Zoek op de site
Kaart van de Golf van napels
De Golf van Napels met de eilanden.
kaartjes voor de veerboot naar Capri
In de haven van Napels kun je kaartjes kopen voor de veerboot. Koop een enkeltje als het niet te druk is.

De prijs van twee enkeltjes is hetzelfde en op de terugweg kun je dan een kaartje kopen voor de boot die het eerste vertrekt.

Kaartjes voor de veerboten

capri
Een bezienswaardigheid van Capri zijn de drie rotsen: Punta di Tragara.
Het strand van Capri
Een strandje op Capri in het voorjaar.
Kaart van de Golf van napels
Goedkoop op de eilanden in de Golf van Napels
Het mondaine eiland Capri met haar mooie kust

De nabijgelegen eilanden Ischia en Procida zijn vulkanische eilanden maar het eiland Capri is dat niet.

Capri is het meest mondaine eiland in de Golf van Napels. Het eiland is duur dus als je low budget reist kun je het beste niet op Capri eten of overnachten.

Je kunt het beste het eiland met de veerboot vanuit Napels bezoeken en 's avonds terugvaren naar Napels.

Een hotel in Napels is veel goedkoper dan een hotel op Capri.

Als je toch op het eiland Capri wilt overnachten kun je het beste buiten de hoofdplaats Capri overnachten.

Hoe ziet het eruit?
Capri
Capri

In de plaats Anacapri zijn de hotels bijvoorbeeld goedkoper. Vanuit de haven van Capri vertrekken er bussen richting Anacapri.

Goedkoop overnachten op Capri

capri

De bezienswaardigheden van Capri

De kustlijn en de natuur van het eiland Capri zijn de belangrijkste attracties. Capri is een klein eiland maar je hebt meerdere dagen nodig om alles te zien.

De belangrijkste bezienswaardigheid van Capri is de Blauwe Grot. Je kunt met een roeibootje bij rustig water de grot invaren. In de ochtend is de grot van binnen mooi blauw.

Vanuit Capri kun je met de bus naar de ingang van de grot waar je een roeibootje met gids kunt huren.

Zo ziet Capri eruit.
De attracties van Capri
De attracties

Met de bus naar de grot rijden is het goedkoopst. Het leukste is echter om met een bootje vanuit de haven van Capri het eiland rond te varen. Langs de kust zijn meer grotten. Hierbij doe je ook de blauwe grotten aan.

Andere bezienswaardigheden op Capri zijn de hoofdplaats Capri, het uitzicht op de baai van Napels en de Romeinse ruïnes van keizer Tiberius.

Italiaanse eilanden in de Golf van Napels

Het groene kuureiland Ischia

Het eiland Ischia ligt naast Capri. Het eiland is groter dan Capri en is van vulkanische oorsprong. Het eiland Ischia is een bekend kuuroord en heeft thermale bronnen en vulkanische modder.

De belangrijkste bezienswaardigheid van Ischia is Castello Aragonese, een kasteel dat voor de kust op een eiland ligt. Je kunt er via een dam naartoe lopen.

Ischia is een groen eiland met veel bos en wijngaarden. Op Ischia zijn de hotels en restaurants goedkoper dan op Capri. Vanuit de haven van Napels vertrekken er veel veerboten naar Ischia.

De hotels op Ischia

capri

Het kleine eiland Procida

Procida is een kleiner en rustiger eiland dan Capri en Ischia. Hier kun je genieten van het uitzicht op de Golf van Napels. Op Procida vind je kleine straatjes en weinig verkeer. Het eiland Procida is via een brug verbonden met het onbewoonde eiland Vivara.

Er zijn  twee kleine havenplaatsen op het eiland: Marina della Corricella en Sancio Cattolico. De bezienswaardigheden op Procida zijn de natuur op het eilandje Vivara, de havenplaats Marina della Corricella en de abdij uit de elfde eeuw.

Op het eiland zijn een paar goedkope hotels te vinden maar het is veel minder toeristisch dan de andere eilanden in de Golf van Napels.

Bij de veerboot in Napels naar Procida zijn dan ook meestal geen lange rijen toeristen zoals bij de veerboten naar de eilanden Capri en Ischia.

Goedkoop overnachten op Procida

 
 
De omgeving van Napels
 
 
zoek naar hotels
 
Hiken en kamperen
 
 
tickets
Kaartjes voor attracties
 
 
Reserveren

Reserveren

 
 
De omgeving van Napels
 
 
zoek naar hotels
 
 
Zoek op de site
 
 
tickets
Kaartjes voor attracties
Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen Hostels, budgethotels, hotels, pensions, kamers en jeugdherbergen
© Edufield. All rights reserved. - Privacybeleid en contact