rugzaktrips vakantie

Goedkoop eten, reizen en overnachten in Genua.

Een verblijf in Genua is goedkoper dan in de meer toeristische plaatsen aan de kust van Italië.

De prijzen in restaurants zijn er heel redelijk en in het oude centrum van Genua is altijd wel een goedkope hotelkamer te vinden.

Overnachten GB

In het historische centrum van Genua vind je gemakkelijk een goedkoop hotel of restaurant.

Goedkoop eten tijdens de lunch.

In Genua zijn een paar restaurants die zich vooral richten op het personeel van omliggende bedrijven. In de middagpauze tussen 12:00 uur en 15:00 uur kan het hier erg druk zijn.

Deze restaurants zijn goedkoop maar bieden alleen een lunch en ze hebben de ambiance van een bedrijfskantine. In de avond en in het weekend zijn ze gesloten.

Tip: Ga in het centrum van Genua lunchen in de markthal Mercato Oriëntale.
Adres: Mercato Oriëntale, Via XX Settembre 9.

Overnachten in Genua.

Overnachten

Goedkope restaurants in Genua.

Je kunt goedkope restaurants en trattorias vinden in o.a. het historische centrum rond Piazza Ferrari en aan de winkelstraat Via Di San Lorenzo en haar zijstraten. De straat Via Di San Lorenzo komt uit bij de oude haven. Hier zijn veel terrasjes.

Langs de haven zijn kleine straatjes met winkeltjes en restaurantjes. Ook zijn er goedkope restaurants aan de Via XX Settembre en haar zijstraten en in de buurt van Piazza Corvetto.

Als je door de smalle straatjes van het historische Genua dwaalt zul je veel goedkope eethuisjes tegenkomen.

Sommige bars bieden overigens een buffet met sandwiches, pasta's en salades aan bij een drankje. Stel bij het buffet je eigen lunch samen en eet het op bij je drankje. Je betaalt dus alleen voor het drinken.

Goedkoop reizen in Genua.

Het openbaar vervoer is in Genua goedkoop. Er zijn enkele metrolijnen maar meestal reis je met de bus in het centrum. Je kunt bij de krantenkiosken een kaartje kopen. Ook zijn er in de kiosken dagkaarten.

Voor een paar euro kun je de hele dag door de stad reizen. Ook mooie voorsteden als Genova Nervi en Boccadasse zijn met een dergelijk kaartje te bereiken.

kaartjes voor vervoer in Genua.

markthal Genua

Mercato Oriëntale.

Dagtrips vanuit Genua.

Als je naar de badplaatsen langs de kust van Lingurië wilt gaan zoals bijvoorbeeld Rapallo of de dorpen van Cinque Terre dan neem je de trein vanuit station Genova Brignole.

Je kunt ook met de bus in 15 minuten vanaf het plein Piazza de Ferrari in Centro Storico, het oude centrum van Genua, naar Boccadasse rijden. Er gaat iedere 10 minuten een bus.

kaartjes voor dagtrips vanuit Genua.

Reizen met de veerboot vanuit Genua.

Genua heeft een haven voor veerboten waar je een veerboot kunt nemen naar o.a. Corsica, Sardinië, Barcelona, Tunesië en Malta.

Reizen over het water is vaak goedkoper dan met het vliegtuig of de trein. En een boottocht op de Middellandse Zee is ook nog leuk. Als je de nachtboot neemt scheelt dat een overnachting in een hotel.

kaartjesKaartjes voor de veerboten (met prijzen).

Genua foto's

Op Piazza delle Erbe in het Oude Centrum zijn veel terrasjes.

Ontbijten in Genua.

Ontbijten doen de Italianen niet zo uitgebreid. Dat geldt ook voor Genua. Een Italiaans ontbijt bestaat uit een kop koffie (espresso bij voorkeur) al dan niet met een sandwich erbij.

Als je in Italië een hotelkamer zonder ontbijt boekt mis je dus niet veel.

Goedkoper ontbijten in Italië.

Goedkoper eten op vakantie.