rugzaktrips vakantie

De bezienswaardigheden uit de klassieke oudheid in Rome..

Eigenlijk is het hele centrum van Rome één grote bezienswaardigheid. De vele bezienswaardigheden liggen op loopafstand van elkaar en toch heb je dagen nodig om alles te zien..

Hier vind je enkele tips voor je (low budget) bezoek aan Rome.

Rome Colosseo

Uitrusten bij het Colosseum en het Forum Romanum.

kaartjes Toegangskaartjes en rondleidingen.

De wijk Colosseo in Rome

Het Rome van de klassieke oudheid ligt tegenwoordig in de wijk Colosseo. Dit is een deel van het oude centrum aan de rivier de Tiber. Colosseo lijkt wel één groot openluchtmuseum met als belangrijkste toeristische trekpleisters het Colosseum en het Forum Romanum.

Het Oude Rome is gemakkelijk te voet te verkennen. Je zult wel moeten betalen als je het Forum Romanum of het Colosseum wilt bezoeken maar op straat is gratis ook veel te zien.
Metro: Colosseo.

Rondleidingen door Rome.

Ronddwalen door het klassieke Rome.

Het Colosseum en het Forum Romanum liggen bijna naast elkaar. Als je op het grasveld ertussen gaat zitten heb je een mooier uitzicht dan vanaf welk duur terrasje in het centrum van Rome dan ook.

Tip: Vergeet het Forum van Trajanus niet te bezoeken. De opgravingen van dit Forum zijn vanaf de weg tussen het Colosseum en Piazza Venezia goed te zien. Je hoeft er dus geen kaartje voor te kopen als je low budget reist.

De grote zuil op het Forum heeft 144 gedetailleerde afbeeldingen en is wereldberoemd. De afbeeldingen zijn vanaf de straat goed te zien.

attracties Rome

Het eilandje in de Tiber, Isola Tiberina.

Pantheon Rome

Het Pantheon met het plein Piazza della Rotonda.

Het oude centrum van Rome.

Je kunt gemakkelijk een dag door het oude centrum van Rome dwalen om alles te zien. Vergeet niet in de wijk Oud Rome te kijken. Deze wijk in het oude centrum ligt tussen de wijk Colosseo en Travestere van de rivier de Tiber.

De gebouwen uit de Renaissance en Middeleeuwen die je hier ziet zijn gebouwd op de ruïnes van het klassieke Rome. Hier en daar kun je opgravingen vinden en ook bezoeken.
Begin je wandeling vanaf metrostation Colosseo.

Goedkope hotels bij Colosseo in Rome.

Historische Rome

De wijk Oud Rome is gebouwd op de ruïnes van het klassieke Rome. Dit is één van de opgravingen.

Het eilandje Isola Tiberina in de Tiber.

Isola Tiberina in de Tiber is een bootvormig eilandje in de Tiber, vlakbij het Oude Centrum van Rome en Travestere aan de andere oever. In de oudheid was er op het eilandje een tempel gevestigd en het eilandje kreeg de vorm van een Romeins schip.

Een klein gedeelte van het stenen romeinse schip kun je nog in de muren terugvinden. Vanuit de wijk Colosseo kun je gemakkelijk naar het eilandje lopen. Er zijn ook nog delen van de tweeduizend jaar oude brug bij het eilandje bewaard gebleven.

Forum van Trajanus Rome

Het Forum van Trajanus is vanaf de straat gratis te zien.

Forum Romanum

De wachtrij bij de ingang van de Foro Romanum.

Het Pantheon en Piazza della Rotonda.

Het Pantheon is als tempel gebouwd rond het jaar 120 door keizer Hadrianus. Barbaren, overstromingen en pausen hebben het gebouw beschadigd maar het is het best bewaard gebleven tempel uit de klassieke oudheid in Rome.

Buiten het Pantheon ligt het grote plein Piazza della Rotonda. Het is een Mekka voor toeristen. Rondom het plein staat 18de-eeuwse stadspaleizen, er zijn terrasjes en je vindt er kleine straten met winkeltjes en restaurants.

Het Pantheon is geopend van 9:00 tot 19:30 uur. Op zondag is het Pantheon tot 13:00 uur toegankelijk. De toegang tot het Pantheon is iedere dag gratis.
Adres: Het Pantheon, Piazza della Rotonda.