rugzaktrips vakantie

De attracties van Napels: naar de top van de Vesuvius.

Niet ver van Napels ligt de nog altijd actieve vulkaan de Vesuvius. Met het openbaar vervoer kun je tot 1 km onder de krater komen. Op de Vesuvius heb je een prachtig uitzicht over de Baai van Napels.

De meest populaire dagtrips vanuit Napels zijn dan ook naar de Vesuvius en naar de opgravingen van Pompeii en Herculaneum.

De Vesuvius gezien vanuit Napels.

Overnachten GB

De Vesuvius bij Napels.

Als je in Napels bent moet je zeker eens de top van de vulkaan Vesuvius bezoeken. De Vesuvius is omgeven door erg vruchtbaar land en vele dorpen en steden zijn hier door de eeuwen heen gebouwd en weer verdwenen.

Vanuit Napels zijn de steden Pompeii en Herculaneum, die tijdens de uitbarsting in het jaar 79 bedolven werden, ook te bezoeken. Hieronder vind je informatie hoe je naar de top van de Vesuvius en de steden Pompeii en Herculaneum kunt reizen.

Vesuvius

Het pad naar de top van de Vesuvius. Verkeerd lopen kan niet.

Vervoer van Napels de Vesuvius kunt bezoeken.

De Vesuvius is naast de Etna de enige nog actieve vulkaan van Europa. De top van de vulkaan is een bezoek zeker waard. Natuurlijk is de top van de vulkaan interessant maar je hebt op de berg ook een prachtig uitzicht over Napels en de Golf van Napels.

Je kunt met de trein van Napels naar Ercolano-Scavi reizen. Hier neem je een busje van de Vesuvius Express voor een korte rit van 20 minuten tot op het parkeerterrein onder de top van de Vesuvius. In Napels reis je hiervoor vanaf Station Garibaldi (het centraal station) met de trein naar station Ercolano-Scavi. In Ercolano Scavi zijn ook de opgravingen van Herculaneum.

kaartjes voor dagtrips naar de Vesuvius.

Met de Vesuvius Express naar de Vesuvius.

Een nadeel van het busje is dat je maar één uur en twintig minuten hebt om de top van de krater te bezoeken en terug te lopen. Je loopt in ongeveer 2 minuten naar boven. Als je op de top een beetje rustig aan wilt doen is dat misschien wat krap.

Maar als je het busje terug mist mag je met een ander busje terug. Dat vertellen ze je vooraf niet altijd, zelfs niet als je erom vraagt.

Met de auto naar de Vesuvius.

Als je met de auto bent rij je over de Autostrada A3 Napels-Salerno. Bij de afslag Ercolano moet je afslaan. Nu ben je bij een parkeerterrein aan de voet van de vulkaan.

Hier kun je parkeren en een kaartje kopen om verder lopend naar de top van de Vesuvius te gaan.

Vesuvius

De parkeerplaats en ingang naar de top van de Vesuvius.

Met de bus naar de Vesuvius

Een derde mogelijkheid om naar de top van de Vesuvius te gaan is via de regionale bus uit Pompeii.

Als je een bezoek aan Pompeii wilt combineren met een bezoek aan de Vesuvius dan is deze bus het gemakkelijkste.

Bij het station van Pompeii word je misschien benaderd door iemand met een busje naar de Vesuvius maar dit is niet de officiële busdienst.

De officiele bus naar de Vesuvius vertrekt tussen 08:00 uur en 14:30 uur ieder uur vanaf Piazza Amfiteatro in Pompeii. Je kunt ook bij het centraal busstation in Pompeii opstappen (5 minuten eerder). Een retourtje kost ongeveer € 10,-.

Het pad naar de top van de Vesuvius.

Als je op het parkeerterrein bij de top van de vulkaan bent moet je een kaartje kopen voor ongeveer € 8,- om over het pad naar boven te lopen. Het pad is nieuw en gemakkelijk te belopen. Verdwalen kan niet want je kunt alleen maar naar boven of naar beneden.

Een gids is dus niet nodig. Kinderen rapen onderweg naar de top stenen. In sommige stenen zitten kristallen. Je loopt in 20 minuten ongeveer een kilometer naar boven.

Napels Vesuvius

Op de top van Vesuvius.

Op de Vesuvius kun je in de krater kijken en kun je genieten van het uitzicht over Napels. In de krater zie je geen magma maar er is wel vaak wat rook te zien.

Vlak de top is een winkeltje waar je drinken, snacks en souvenirs kunt kopen.

kaartjes voor tickets naar de Vesuvius.