rugzaktrips vakantie

Low budget aan het Comomeer.

Aan het Comomeer kun je goedkoop overnachten in een hostel, op een camping of in een goedkoop hotel. Leuke plaatsen aan het Comomeer zijn Como, Cernobbio, Bellagio en Lenno.

Vanaf het water is het mooie landschap rond het bergmeer het beste te zien. Het goedkoopst vaar je met een veerboot langs de dorpen aan het Comomeer.

Leuke plaatsen aan het Comomeer.

Comomeer

Overnachten aan het Comomeer.

Het Comomeer is een meer in de Italiaanse Alpen, niet ver van de grens met Zwitserland in de regio Lombardije. Het meer ligt in een prachtig landschap tussen de bergen en je kunt er dan ook goed bergwandelen.

Aan het Comomeer zijn meerdere hostels waar je voor rond de twintig euro inclusief ontbijt op een slaapzaal kunt overnachten.

In Como en in dorpen aan het meer zoals Mennagio, Colico, Cernobbio en Bellano zijn er naast de luxe hotels ook veel goedkope budgethotels en gezellige vakantiehuizen.

Overnachten aan het Comomeer.

overnachten

Twee hostels bij het Comomeer.

Op een berg bij Como vind je het Eco-Hostel Cascina Respaù. Je kunt vanuit het hostel in 15 minuten naar het centrum van Como lopen maar je kunt ook met een busje gebracht en gehaald worden. Vanuit het hostel kun je gaan wandelen in de bergen bij Como. In de middag is het hostel echter tot 17:00 uur gesloten.

Een ander hostel aan het Comomeer is het Como Lake Hostel in Menaggio. Het hostel ligt ongeveer 50 meter van het strand aan het Comomeer. In het hostel kun je activiteiten boeken als bergbeklimmen, kajakken en zeilen. In het hostel kun je ook fietsen huren.

De hostels en campings aan het Comomeer.

Het landschap bij het Comomeer.

Het Comomeer staat bekend om het prachtige landschap rond het meer. Met de fiets, zeilboot, kajak of met de veerboot is het meer goed te verkennen. De bergen en de vele mooie dorpen aan het meer lenen zich ook om te hiken.

De hoogste bergen aan het Comomeer liggen in het noorden. Bij het dorp Colico vind je de hoogste berg en er zijn campings en vakantiehuizen.

kaartjes Tours en boottochten rond het Comomeer.

Venetie

Het busstation van Como ligt naast het Comomeer bij treinstation Como Nord Lago.

De dorpen bij het Comomeer

Het Comomeer is al sinds de Romeinse tijd een vakantieoord voor rijken en je vindt rond de dorpen aan het meer nog steeds prachtige eeuwenoude villa's. Nog steeds wonen er veel beroemdheden aan het meer.

Mooie plaatsen aan het Comomeer zijn Como, Cernobbio, Bellagio en Lenno. Een villa in het dorp Lenno was overigens te zien in een James Bond film en in een aflevering van Star Wars.

Overnachten op een mooie plek aan het Comomeer.

Tip: Varen op een veerboot over het Comomeer.

Er varen op het Comomeer veerboten waarmee je langs de dorpen en villa's aan het meer kunt varen en zo goedkoop het meer kunt doorkruisen.

Je kunt gewoon in het centrum van Como bij de haven opstappen voor een rondvaart langs de dorpen. Je kunt natuurlijk ook onderweg bij een dorp uitstappen en gaan hiken. Er varen veel veerboten.

Vanuit Como vertrekt er bijvoorbeeld ieder kwartier een veerboot. Je hoeft dus niet te reserveren. Kaartjes koop je bij de boot. Als het niet te druk is kun je een fiets meenemen maar de schipper beslist of het mogelijk is.

Tip 2. Huur een motorbootje of waterfiets.

Als je wat geld over hebt of als je met een groepje reist en de kosten kunt delen kun je langs het meer een motorbootje of waterfiets huren.

Er is een verhuurder van motorbootjes tegenover Hotel Miralago in het dorp Cernobio, dat vlakbij Como ligt. Een bootje kost ongeveer 50 euro per uur.

kaartjesVerhuur van fietsen en boten aan het Comomeer.

Comomeer

Het Comomeer is vanuit een boot op zijn mooist.

Zwemmen in het Comomeer.

Het Comomeer is één van de diepste meren van Europa, op sommige plaatsen is het meer dan 400 meter. Het water kan dus nogal koud zijn en er zijn stromingen. Pas dus op, ga niet te diep in het water. Je kunt er in juli wel zwemmen maar het water maar het grootste deel van het jaar koud. Het is niet voor niets dat veel luxe hotels een eigen zwembad in of naast het meer hebben.

In de noordzijde van het meer heb je stranden waar je (meestal tegen betaling) kunt zonnebaden. Het water is aan de noordzijde ook het schoonst.

Comomeer

Vanuit een boot zie je de dorpen aan het meer voorbijglijden.

Como

Een winkelstraat in Como.

trein Como

De trein uit Milaan in Como. De reistijd is één uur.

Met de trein naar Como.

In Como zijn drie treinstations. Er rijdt een slaaptrein tussen Amsterdam en het centraal station van Como. Dit station ligt iets buiten het centrum van Como. Van het station bij het Comomeer, station Como Nord Lago, kun je met de trein naar Milaan reizen.

Vanaf het centraal station in Milaan rijdt er ook een trein via Bergamo naar Lecco en dan verder langs de oostzijde van het meer naar Varenna en Colico en verder naar St. Moritz in Zwitserland.

Kaartjes voor de trein koop je gewoon op het station vlak voor vertrek.

Onderweg bij Como.

Het Comomeer ligt aan een belangrijke verkeersader door Zwitserland, de Gotthardroute. Veel vakantiegangers overnachten onderweg na de St-Gotthardtunnel in een hotel in Cernobio of Como. Vanaf de snelweg richting Milaan zijn deze plaatsen gemakkelijk te bereiken.

Milaan ligt een uur rijden met trein of de auto van Como.

Overnachten onderweg in Cernobbio en Como.

Comomeer

Cernobbio ligt aan de snelweg tussen Milaan en de Gotthardtunnel.

Reizen vanuit Como.

Er is in Como een busstation met busverbindingen naar veel dorpen aan het Comomeer, je kunt naar het nabijgelegen meer van Lugano en je kunt lopend de bergen in.

In Como is een station voor een kabeltrein waarmee je de berg op kunt.

kaartjes voor boottochten en dagtrips.