rugzaktrips vakantie

Low budget in Verona.

Verona is vooral bekend van de openlucht opera's in de zomer en van het verhaal van Romeo en Julia. Verona doet wat romantiek betreft weinig onder voor Venetië maar is wel een stuk goedkoper.

Vanuit Verona kun je gemakkelijk Venetië bezoeken. Ook de rest van de provincie Veneto is vanuit Verona gemakkelijk te bereizen.

Verona

Het plein Piazza delle Erbe ligt centraal in Verona. Als je hier een hotelkamer hebt zit je goed.

Goedkoop overnachten in Verona.

Verona is niet zo bekend als het nabijgelegen Venetië. Daarom liggen de prijzen voor een hotelkamer in Verona dan ook een stuk lager dan in Venetië. De goedkoopste bedden vind je ongetwijfeld in een jeugdherberg. Verona heeft drie jeugdherbergen. Ook zijn er meerdere verschillende goedkope hostels aan in Verona.

Hoewel de prijzen overeen komen verschilt de kwaliteit nogal. Bekijk de verschillende reviews op internet goed voordat je boek

De hotels en hostels in Verona.

Overnachten in Verona.

Overnachten

Vakantiehuizen en vakantieappartementen.

In Verona kun je gemakkelijk een appartement of vakantiehuis vinden. Het aanbod is ruim en de prijzen zijn laag. Je kunt een hotel of vakantiehuis in Verona gemakkelijk online boeken. Je vindt verschillende vakantiehuizen in de buitenwijken van Verona.

Je kunt ook rondom Verona een vakantiehuis vinden, van simpele dorpswoning tot ware landhuizen.

Vakantiewoningen zijn in en rondom Verona redelijk goedkoop. Vooral als je in de lente of aan het eind van de zomer een vakantiehuis boekt. De luxe vakantiehuizen in Verona zijn vaak erg ruim. Als je met een groep een vakantievilla afhuurt is dat per persoon goedkoper dan als ieder paar een hotelkamer neemt.

Vakantiewoningen en appartementen in Verona.

Italië OV
Piazza Bra restaurants

Restaurants op het plein Piazza Bra.

Arena Verona

In de Romeinse Arena waren vroeger gladiatorengevechten. Nu is er opera.

De B&B's van Verona.

Een B&B in Verona zou elders vaak een pension of een knus en klein hotelletje genoemd worden. Meestal heb je in een B&B in Verona een eigen badkamer. Toch zijn er in Verona ook B&B's waar je de badkamer met meerdere gasten moet delen. Informeer dus altijd goed van tevoren naar de kamer als je een eigen badkamer belangrijk vindt.

Een B&B in Verona kan in uiteenlopende locaties zijn, van een simpel hotelletje in het historische centrum tot een luxe villa aan de rand van de stad.

B&B's in Verona.

Overnachten bij de boer.

Rond Verona is het agrotoerisme, het overnachten bij de boer, populair. Veel van de boerderijen waar je een kamer kunt huren zijn eeuwenoude gebouwen, soms omringt door fruit- en wijngaarden.

De kamers van deze boerderijen zijn vaak comfortabel. 's Ochtends kun je genieten van een boerenontbijt en soms zit je bij de familie aan tafel. Op sommige boerderijen wordt zelfs een lunch of een avondmaal geserveerd.

Bespaartips voor je vakantie in Italië.

Piazza delle Herbe

De dagelijkse markt op Piazza delle Herbe.

Piazza delle Herbe toren

Het uitzicht vanaf deze toren op Piazza delle Herbe is prachtig.

huis Julia Verona

Het huis van Julia in Verona. Je ziet het balkon.

opgravingen Verona

De Romeinse bebouwingen liggen een paar meter onder de winkelstraat Via Leoni.

Uit eten in Verona.

Toeristen in Verona gaan meestal naar de restaurants op de Piazza Bra. De restaurants aan de Piazza Bra hebben echter niet veel verrassends te bieden. En vaak zijn ze erg overprijsd. Als je een stuk goedkoper lekker wilt eten moet je in het doolhof van steegjes rondom de Piazza een restaurant zoeken.

Hetzelfde geldt voor een ander bekend plein in Verona, het Piazza delle Herbe. Een paar straten vanaf het plein vind je meer waar voor je geld dan op het plein zelf.

Goed maar goedkoop zijn vaak de zogenaamde Trattoria's. Trattoria's zijn meestal kleine familierestaurants. Je kunt er genieten van heerlijke en vaak goedkope gerechten. Een Ristorante in Verona is vaak wat formeler en duurder dan een Trattoria.

De luchthaven van Verona.

De luchthaven van Verona, Aeroporto di Verona, ligt maar 5 km van het centrum van Verona. Er rijdt iedere 20 minuten een bus van het vliegveld naar het centraal station van Verona. Dit station ligt ongeveer twintig minuten lopen van het centrum. In de nacht rijden er geen bussen.

Je kunt uiteraard ook met een taxi of taxibus van het vliegveld naar je hotel reizen. Dat is bij vier personen al goedkoper dan de bus.

Verona rivier

De rivier de Adige in Verona.

kaartjes voor de attracties in Verona.

De attracties van Verona.

 1. De binnenplaats met balkon van Julia in de straat Via Cappello.
 2. Romeo en Julia, theater in de straten van Verona.
 3. Wijnproeven en streekgerechten proeven.
 4. Raften op de rivier de Adige in Verona.
 5. Attractiepark Gardaland.
  Adres: Via Derna 4, 37014 Castelnuovo del Garda (VR), Verona
 6. Romeinse ruïnes als de Arena, het oude Veronese Colosseum.
  Adres: Piazza Bra
 7. Opera in de Romeinse Arena op Piazza Bra.