rugzaktrips vakantie

Overnachten en uitgaan in Rome.

Rome is geen goedkope stad om in te overnachten. In de buurt van het station Termini zijn echter betaalbare hostels en goedkope budget hotels.

Hier vind je een overzicht van de mogelijkheden in de wijk in Rome waar je een hotel, hostel of pension wilt boeken.

De hotels en appartementen in Rome.

overnachten

Overnachten in Rome.

Bij het centraal station van Rome, Termini Station, ben je op loopafstand van Centro Storico. De twee metrolijnen van Rome kruisen zich hier en bij Termini Station ligt ook het centraal busstation van Rome.

Als je in één van de vele goedkope budgethotels of hostels bij Termini Station overnacht zijn alle delen van Rome gemakkelijk bereikbaar.

De voordelige hotels en appartementen in Rome.

Overnachten in Rome.

overnachten

Overnachten in het historisch Centrum.

Het historische centrum van Rome is vermaard om zijn vele gezellige straatjes, pleinen en winkeltjes in authentieke stijl. Overdag kun je hier dus lekker relaxen en wandelen en 's avonds kun je hier uitgaan.

De belangrijkste bezienswaardigheden in het Centro Storico van Rome: Pantheon, Via del Corso, Piazza del Popolo, Piazza Navona, Campo de Fiori en de Joodse Buurt (Ghetto).

Als je wilt overnachten in een sfeervolle omgeving moet je in Rome natuurlijk in het historische centrum (Centro Storico) zijn. Hier zijn een paar leuke en betaalbare hostels te vinden.

De hotels, hostels en appartementen.

Trastevere Rome

In Trastevere zijn leuke restaurants.

De wijk Colosseo
(De klassieke oudheid)

In Colosseo vind je de highlights van het klassieke Rome. Dit is dus niet de wijk om goedkoop uit eten te gaan of om er voordelig te overnachten, maar wel de wijk om te genieten van het Colosseum, Capitool, Forum en Palatijn.

Bij de straat Via Serpenti, achter het Colosseum, zijn enkele goedkope hotels en restaurants.

De attracties van Rome uit de oudheid.

overnachten

In de omgeving van Via del Corso kun je goed shoppen.

De omgeving van Via del Corso
(Winkelen)

In deze wijk in Rome komen veel jongeren om rond te hangen op en rond de Spaanse trappen. Verder is dit een goede buurt om te winkelen, helaas bijna alleen betaalbaar in de Via del Corso zelf.

Bezienswaardigheden: Esquilijn, Trevi Fontein, Lateraan, Piazza di Spagna, San Lorenzo, Via Veneto en Quirinaal Rome.

In de zijstraten van de winkelstraat Via del Corso zijn wel enkele voordelige hotels te vinden.

overnachten

Trastevere
(Uitgaan en terrasjes).

De wijk Trastevere in Rome is bij uitstek geschikt om te genieten van de vele cafeetjes, restaurants en de zeer levendige omgeving die hier en daar toch nog dorps aandoet. Hier gaan veel jongeren en toeristen naartoe. Niet de wijk voor bijzondere bezienswaardigheden of om te shoppen.

Voor het clubcircuit kun je het beste de Tiber oversteken naar de wijk Testaccio onder Oud Rome. Highlights: Musea di Roma, Piazza Santa Maria en Santa Maria della Scara.

Er zijn enkele hotels in Trastevere.

De omgeving van Vaticaanstad
(Historie, kunst en cultuur).

Je gaat naar Vaticaanstad om de pracht en praal van de Sint Pieter te bewonderen. In Vaticaanstad kun je niet overnachten maar het Vaticaan ligt op loopafstand van de wijk Trastevere.

Bezienswaardigheden: De Vaticaanse musea, Piazzo San Pietro, St. Pieterskerk en de Sixtijnse Kapel.

De attracties van Vaticaanstad.

Pantheon met Piazza della Rotonda

Het Pantheon met Piazza della Rotonda, het meest bezochte plein van Rome.

De rand van Rome
(Goedkoop en gemakkelijk bereikbaar).

Het ligt misschien niet voor de hand maar een hotel ver weg van het toeristische centrum van Rome overnachten kan veel geld besparen. De hotels en restaurants aan de rand van Rome zijn goedkoper dan in het centrum.

Het openbaar vervoer van Rome is goedkoop en veel hotels hebben een gratis shuttle service naar het dichtstbijzijnde metrostation.