rugzaktrips vakantie

Een goedkope vakantie in Napels.

Napels is gemakkelijk met het openbaar vervoer te bereiken. De stad ligt niet ver van het oude Pompeii, Capri en de Vesuvius en met de trein ben je in een paar uur in Rome.

In Napels zijn hotels in het centrum nog niet zo duur. Rond het centraal station staan veel goedkope hotels en enkele hostels. Vanuit dit station kun je met de trein naar Pompeii.

De hotels en appartementen in Napels.

De hotels bij Piazza Garibaldi.

Overnachten Napels

Overnachten in Napels.

Goedkoop overnachten in Napels.

Overnachten in Napels is vergeleken met een overnachting in Rome redelijk goedkoop. Je betaalt echter toch al gauw rond de 50 euro voor een hotelkamer.

Goedkope hotels vind je in de buurt van het station op Piazza Garibaldi of in het sfeervolle Centro Storico (het oude centrum van Napels). Je kunt overigens ook bij de opgravingen van Pompeii overnachten.

Tegenover de ingang van het oude Pompeii ligt een hotel maar ook in het centrum van het nieuwe dorp Pompeii Scavi kun je enkele hotels vinden.

Overnachten in Napels.

overnachten

Vliegreizen naar Napels.

Het vliegveld van Napels ligt maar 6 km van Napels. Je kunt vanaf het vliegveld met een Alibus Shuttle of met een taxi snel naar het centrum van Napels reizen.

De luchtvaartmaatschappijen EasyJet, KLM en Transavia hebben rechtstreekse vluchten van Schiphol naar het vliegveld van Napels (NAP).

De Golf van Napels.

attracties

Met een veerboot vanuit Napels.

Reizen vanuit Rome

Je kunt een bezoek aan Napels ook combineren met een stedentrip naar Rome. Een busreis of een treinreis van Rome naar Napels duurt een paar uur maar kost niet veel.

Op Rome vliegen meer low budget maatschappijen en een vlucht naar Rome is dus goedkoper dan een vlucht naar Napels.

Vervoer vanaf het station van Napels.

Als je met de trein op het station van Napels aankomt kun je vanaf het station binnen Napels verder reizen met een taxi, stadstrein (Circumvesuviana), metro of bus.

Bij het station vragen taxichauffeurs aan toeristen overigens veel te veel voor een rit. Zorg dat de meter aan staat maar zelfs dan kun je bij je bestemming te maken krijgen met "bijkomende kosten".

Voordelig reizen in en om Napels.

Reizen met de bus of de metro is in Napels vrij goedkoop. Een kaartje kost iets meer dan een euro. Er wordt nauwelijks gecontroleerd op zwartrijden en veel jongeren stappen dan ook op de bus zonder af te stempelen.

Een kaart waarmee je gratis met het openbaar vervoer door Napels kunt reizen is de stadspas Campania Artecard. Hiermee reis je drie dagen gratis met het openbaar vervoer door Napels en je hebt gratis toegang tot de opgravingen en de musea van Napels.

Ook kun je met dit stedenpasje met de Circumvesuviana (een stadstrein) naar de opgravingen van Pompeii en Herculaneum.

De veerboten vanuit de haven van Napels.

De haven met veerboten naar de eilanden in de Golf van Napels ligt vlakbij het centrum van Napels.

Vanuit de haven vertrekken veerboten naar o.a. Sicilië, Strombioli (vulkaan) en de vier eilanden in de baai van Napels: Ischia, Capri, Procida en Vivara.

De veerboten vanuit de haven van Napels.

kaartjes voor boottochten op de Golf van Napels.

Een excursie naar de Vesuvius.

De vulkaan Vesuvius domineert de omgeving van Napels. Aan de voet van de vulkaan liggen de ruïnes van de Romeinse steden Herculaneum en Pompeii.

Als je naar Pompeii, de Vesuvius of Herculaneum wilt neem je de stadstrein Circumvesuviana op het centraal station op Piazza Garibaldi in Napels.

Veel vondsten uit Pompeii en Herculaneum liggen tegenwoordig overigens in een Archeologisch Museum in Napels.